Kohteet

Kefalonia merikilpikonnien-
suojelu

250,00  sis. ALV 24%

Merikilpikonniensuojelu
Hinta 640,00 € / kaksi viikkoa vuonna 2024
, joka on minimi perillä oloaika.
(huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 640,00 € ei sis. lentoja ja ruokia)
Soveltuu: nuoret

Katso edulliset lähtöpäivät hinta-välilehdeltä!

Kefaloniassa näet munimaan tulevia naaraskilpikonnia, pääset pelastamaan munia hiekkarannoilta ja autat vastasyntyneitä poikasia pääsemään turvallisesti mereen. Vapaaehtoisena pääset myös mittaamaan pesimisrantojen jatkuvia muutoksia sekä veden korkeutta. Näiden tietojen avulla pystytään arvioimaan pesiin kohdistuvia riskejä sekä ehkäistä mahdollisia vaaroja.

Kefalonia tarjoaa kaksi vapaaehtoiskohdetta, Argostolin ja Lixourin. Voit valita kummassa haluat vapaaehtoistyöhön osallistua. Työnkuvat kohteesta riippuen vaihtelevat hieman, mutta samankaltaisuuttakin löytyy paljon.

Ajankohta:

Ensimmäinen lähtöpäivä Argostoliin 14.4.2024 ja Lixouriin 28.5.2024.

Viimeinen lähtöpäivä Argostoliin 13.10.2024 ja Lixouriin 1.10.2024.

Kahden viikon vapaaehtoistyö Argostolissa alkaa aina sunnuntai-iltaisin.

Kahden viikon vapaaehtoistyö Lixourissa alkaa aina tiistai-iltaisin.

Suosittelemme pidentämään matkan kestoa mahdollisuuksien mukaan.

Vapaaehtoistyön ikäraja:

Kefalonia sopii kaikille yli 18-vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita merikilpikonnien suojelusta.

Tähän kohteeseen pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

Vapaaehtoistyö Kefaloniassa

Lähde vapaaehtoistyöhön Kefaloniaan! Keväällä on merikilpikonnien parittelukausi ja lukuisat kilpikonnat saapuvat parittelemaan Argostolin satama-alueelle. Alkukesästä näet munimaan tulevia naaraskilpikonnia ja teet tärkeää työtä pelastaen munia hiekkarannoilta. Loppukesästä ensimmäiset poikaset syntyvät ja pääset auttamaan vastasyntyneitä poikasia pääsemään turvallisesti mereen. Vaikka suuri osa työstä liittyy pesimiseen ja sen ympärillä tapahtuviin tekijöihin, tämä ei kuitenkaan ole ainut huomiota vaativa asia. Suuri osa projektista sisältää Argostolin sataman merikilpikonnien välisen sosiaalisen dynamiikan tunnistamista sekä satamassa olevien merikilpikonnien määrän seuraamista ja laskemista eri vuodenaikoina.

Valosaasteet ja hurrikaanit ovat kaksi suurinta uhkaa merikilpikonnien kannalta Kefaloniassa. Tärkeä osa vapaaehtoistyötä sisältää ympäristöopintoja valosaasteen määrittämisestä ja sen lähteen etsimisestä. Pesimisrantojen jatkuvia muutoksia kuten kaventuneita ja lyhentyneitä ranta-alueita sekä veden korkeutta tarkkaillaan ja mitataan päivittäin. Näiden tietojen avulla pystytään arvioimaan pesiin kohdistuvia riskejä, sekä ehkäistä mahdollisia vaaroja. Valosaastetta arvioidaan myös visuaalisesti, jotta voidaan ryhtyä tarvittaviin varotoimiin sen vaikutusten lieventämiseksi kuoriutuviin poikasiin. Kefaloniassa turistirannoilla eli merikilpikonnien pesintärannoilla esimerkiksi baarien valot ovat päällä yötä päivää, joka vaikuttaa olennaisesti vastasyntyneiden poikasten elämään. Ilman vapaaehtoisten apua poikaset eivät helposti löydä mereen.

Kefalonia tarjoaa kaksi vapaaehtoiskohdetta, Argostolin ja Lixourin. Voit valita kummassa haluat vapaaehtoistyöhön osallistua. Työnkuvat kohteesta riippuen vaihtelevat hieman, mutta samankaltaisuuttakin löytyy paljon.

Argostolissa on 13 monitoroitavaa rantaa. Huhtikuusta toukokuun puoliväliin on merikilpikonnien parittelukausi. Vapaaehtoisen työnkuvaan kuuluu merikilpikonnien parittelun havainnointia, dronetutkimuksiin osallistuminen satamassa ja ravinnonhakualueilla (toukokuussa), rannan profiilin opiskelua ja tutkimusta, rantojen siivoamista, muovisaasteen arviointia, merikilpikonnien merkitsemistä (toukokuusta heinäkuun loppuun) ja loukkaantuneiden merikilpikonnien pelastamista (huhtikuusta lokakuuhun).

Toukokuun loppupuoliskosta heinäkuun loppuun on pesimiskausi. Vapaaehtoisen työnkuvaan kuuluu antropogeenisten muutosten aiheuttamien käyttäytymishavaintojen nauhoittaminen, dronetutkimuksiin osallistuminen satamassa ja ravinnonhakualueilla (toukokuussa), sekä merikilpikonnien merkitseminen (toukokuusta kesäkuun loppuun), merikilpikonnien tarkkailua satamassa, rannan profiilin opiskelua ja tutkimusta, rantojen siivoamista, muovisaasteen arviointia ja loukkaantuneiden merikilpikonnien pelastamista (huhtikuusta lokakuuhun).

Tärkeä osa työtä tehdään aikaisin aamulla. Kello 05:30 vapaaehtoiset lähtevät ajamaan polkupyörillä kohti pesimisrantoja. Auringonnousun aikaan rannoilla etsitään pesiä, tutkitaan onko kilpikonna pesinyt sekä tarvittaessa siirretään munat turvallisempaan paikkaan.

Heinäkuun lopusta lokakuun loppuun on kuoriutumiskausi. Vapaaehtoisen työnkuvaan kuuluu merikilpikonnien merkitseminen (syyskuusta lokakuuhun), merikilpikonnien tarkkailu satamassa, pesien tarkkailu kuoriutumisen vuoksi aikaisin aamulla ja läpi yön hiekkarannalla valvoen, pesien siirtämistä tarvittaessa, dronetutkimuksiin osallistuminen satamassa ja ravinnonhakualueilla (lokakuu), rannan profiilin opiskelua ja tutkimusta, rantojen siivoamista, muovisaasteen arviointia ja loukkaantuneiden merikilpikonnien pelastamista (huhtikuusta lokakuuhun). Kaikki pesät tutkitaan kilpikonnien kuoriutumisen jälkeen tai kun munimisesta on kulunut liian kauan ja poikasten olisi jo pitänyt syntyä ja niille tehdään inventaario. Tällöin nähdään onko pesässä poikasia tai vielä kehittymättömiä munia.

Lixourissa on 11 monitoroitavaa rantaa. Kesäkuusta heinäkuun loppuun on merikilpikonnien pesimiskausi. Vapaaehtoisen työnkuvaan kuuluu merikilpikonnien tarkkailua satamassa, pesien etsimistä rannalla auringonnousun aikaan, pesien siirtämistä tarvittaessa, rannan profiilin opiskelua ja tutkimusta, rantojen siivoamista, muovisaasteen arviointia, loukkaantuneiden merikilpikonnien pelastamista (huhtikuusta lokakuuhun) ja merikilpikonnien merkitseminen pesimisrannoilla (toukokuusta heinäkuuhun). Yövuorojen aikana (kesä- heinäkuussa) vapaaehtoiset kävelevät läpi yön rannalla etsien munimaan tulevia naaraita. Jos naaras nähdään se merkitään ja mitataan.

Heinäkuun lopusta lokakuun loppuun on kuoriutumiskausi. Vapaaehtoisen työnkuvaan kuuluu merikilpikonnien tarkkailu satamassa, pesien tarkkailu kuoriutumisen vuoksi aikaisin aamulla ja läpi yön, pesien suojelua ja siirtämistä tarvittaessa, dronetutkimuksiin osallistuminen satamassa ja ravinnonhakualueilla (lokakuu), rannan profiilin opiskelua ja tutkimusta, rantojen siivoamista, muovisaasteen arviointia, loukkaantuneiden merikilpikonnien pelastamista (huhtikuusta lokakuuhun) ja merikilpikonnien merkitseminen pesimisrannoilla (kesäkuusta heinäkuuhun).

Hinta

 • Hinta 640,00 € / kaksi viikkoa, joka on minimi perillä oloaika.
 • (huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 640,00 €)
 • Hinnat ovat voimassa vuonna 2024

Argostoli 14.4., 28.4. ja 13.10. 490,00 € / 2 viikkoa.

Lixouri 1.10. 540,00 € / 2 viikkoa.

Argostoli 12.5., 26.5., 15.9. ja 29.9. 590,00 € / 2 viikkoa.

Lixouri 28.5., 3.9. ja 17.9.  590,00 € / 2 viikkoa.

Lähtöpäivät 9.6. – 1.9. normaalihinta 640,00 € / 2 viikkoa.

Hinta sisältää:

 • Vapaaehtoistyön
 • Majoituksen jaetussa huoneessa kerrossängyissä
 • Polkupyörien käytön
 • Kuljetukset Kefalonian lentokentältä tai bussiasemalta sekä takaisin lentokentälle tai bussiasemalle projektin alku- ja loppupäivinä
 • Koulutetun vapaaehtoistyökoordinaattorin tuen 24 h
 • Kaikki vapaaehtoistyöntekijät saavat protokollan mukaisen koulutuksen ja opetuksen oikeaan tekniikkaan, jolla varmistetaan laadukas tiedonkeruu ja kilpikonnien hyvinvointi
 • Vapaaehtoisilla on yksi vapaapäivä ensimmäisellä viikolla ja kaksi vapaapäivää toisella viikolla
 • Merikilpikonnista kertovia suomenkielisiä tietopaketteja Ekomatkaajilta sähköpostitse ennen matkaa

Hinnat eivät sisällä:

 • Lentoja
 • Kuljetuksia saarelle
 • Ruokia
 • Matkavakuutusta
 • Mikäli saavut aikaisemmin tai lähdet myöhemmin majoitus ei kuulu hintaan
 • Pyykinpesukoneen käyttö 3 euroa/ kerta

Lähde vapaaehtoistyöhön Kefaloniaan
Sinulla on mahdollisuus auttaa merikilpikonnia kahdessa eri kohteessa ja vaikuttaa niiden säilyvyyteen maapallolla tulevienkin sukupolvien ajan. Tarvitsemme sinun apuasi.

HUOM:

Näemme paikkatilanteen reaaliajassa ja vastaamme viestiisi muutaman päivän sisällä. Jotta voimme varata sinulle paikan tiettyyn lähtöpäivään tarvitsemme sinulta seuraavat tiedot: kumpaan kohteeseen haluaisit, syntymäaika, t-paidan koko ja mahdolliset terveydelliset seikat, jotka vaikuttavat vapaaehtoistyön tekemiseen.

Kun olemme varanneet sinulle paikan tulee sinun vahvistaa paikka välittömästi.

Vapaaehtoistyöntekijän tulee kyetä yhteisölliseen asumiseen ja jaettuihin kotitöihin ja vastuisiin muun tiimin kanssa.

Vapaaehtoisen tulee kyetä pyöräilemään ja kävelemään mäkisessä maastossa sekä ymmärtää englannin kieltä.

Varausmaksu ja säännöt

Varausmaksu 250 euroa tulee maksaa varaushetkellä. Jos et saa haluamaasi vapaaehtoistyöpaikkaa emmekä löydä sinulle toista kiinnostavaa mahdollisuutta, varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisesti. Varausmaksuun sisältyy hakemuksen käsittely, yhteydenpito vapaaehtoiseen ja vastaanottavaan järjestöön, ennakkomateriaalia sekä päästökompensaationa taimen istutus Vaalan kuntaan istutapuita.fi kautta. Ekomatkaajat ei ota kansalaisjärjestöiltä provisiota vaan lahjoitamme tämän summan eläintensuojelutyöhön. Mitä useampi vapaaehtoinen matkustaa kauttamme, sitä enemmän rahaa saamme kerättyä kansalaisjärjestölle eläintensuojelutyöhön.

Varaus tulee vahvistaa ja ennakkolasku maksaa 5 päivän sisällä, jotta varaus pysyy voimassa. Ennakkolaskun maksamalla vahvistat paikkasi ja tämän jälkeen voit varata lennot.

Vapaaehtoiselle lähetetään vapaaehtoistyön maksamista varten maksutiedot sähköpostitse. Jos vapaaehtoinen haluaa erillisen laskun tositteeksi, tämä toimitetaan vapaaehtoiselle perillä kohteessa.

Ennakkolaskun suuruus riippuu matkan pituudesta. Ennakkolasku on kahden viikon matkalla 150 euroa, neljän viikon matkalla 300 euroa, kuuden viikon matkalla 450 euroa ja kahdeksan viikon matkalla 600 euroa.

Loppulasku tulee maksaa viimeistään 65 päivää ennen lähtöä.

Ennakkomaksua ei palauteta, jos vapaaehtoinen peruuttaa matkansa.

Matkan voi perua viimeistään 65 päivää ennen lähtöä, jolloin kuluina pidätetään ennakkomaksu (kahden viikon matkalla 150 euroa, neljän viikon matkalla 300 euroa, kuuden viikon matkalla 450 euroa, kahdeksan viikon matkalla 600 euroa). Mikäli matkustaja peruuttaa matkan myöhemmin kuin 65 päivää ennen lähtöä maksua ei palauteta.

Lähtöpäivää voi siirtää saman vuoden aikana myöhemmäksi, jos siirto tehdään viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää ja mikäli kohteessa on tilaa.

Projekteilla on omat maksukäytännöt ja säännöt. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista.

Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse projektiorganisaatiolle maksamia rahoja (vapaaehtoistyön hinta) mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa. Yleisesti sääntö on se, että jos matkan päivämäärää pitää muuttaa projekti pitää rahat sisällä asiakkaan seuraavaa matkaa varten eikä niitä palauteta asiakkaalle.

Vapaaehtoistyöhön lähtevä matkustaja varaa ja maksaa itse lentonsa. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista. Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse lentoyhtiölle maksamia rahoja mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa.

Majoitus

 • Majoitus on Argostolissa tai Lixourissa riippuen siitä, kumpaan kohteeseen haet vapaaehtoistyöhön.
 • Neljän hengen huoneissa on kerrossängyt
 • Jaetussa kylpyhuoneessa on aurinkoenergialla lämmitettyä kuumaa vettä.
 • Keittiövarustuksiin kuuluu ruoanlaittovälineet, astiat ja jaettu jääkaappi.
 • Argostolissa iso parveke ja todella iso piha mahdollistavat yhteiset illalliset, kokoontumiset ja pihapelit. Lixourissa on pieni parveke kadulle.
 • Yövuoroissa majoitutaan rannalla. Voit tuoda mukanasi oman makuupussin tai vuokrata makuupussin perillä 10 euron hintaan / 2 viikkoa.

Kuljetukset vapaaehtoistyökohteeseen

 • Vaihtoehto 1: Lennä Helsingistä (HEL) Ateenaan (ATH) ja sieltä Kefaloniaan (EFL). Lento Ateenasta Kefaloniaan on kestoltaan 1 h.
 • Vaihtoehto 2: Lennä Helsingistä (HEL) Ateenaan (ATH). Ateenasta bussilla/lautalla Kefaloniaan. Bussi/lauttamatka Ateenasta Kefaloniaan on kestoltaan 7 h.
 • Sinut haetaan lentokentältä/ bussiasemalta saapumispäivänä ja viedään lentokentälle/ bussiasemalle lähtöpäivänä. Lentokenttä on Argostolin asunnon välittömässä läheisyydessä. Lixouriin on lyhyt lauttamatka Argostolin satamasta.
 • Suosittelemme käyttämään mahdollisimman paljon julkista liikennettä ja vähäpäästöisiä kulkuneuvoja.

Kestävä liikkuminen
Saarella liikutaan kävellen ja polkupyörillä. Saarella on isoja korkeuseroja. Lixourissa pisin pyöräilymatka yhteen suuntaan on 45 minuuttia. Argostolissa matkat ovat lyhyempiä.

Vapaaehtoisia kuljetetaan pakettiautolla Argostolin asunnolta satamaan, jonne on liian pitkä pyöräilymatka mäkisessä maastossa. Lixourissa on käytössä pakettiauto, jota käytetään tarpeen mukaan.

Vastuullisuus
Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti. Tässä kohteessa ei ole ilmastointia vaan ekologisemmat tuulettimet. Vedenlämmitys tapahtuu aurinkoenergialla. Tarkoitus on hankkia aurinkopaneelit tulevien vuosien aikana ja osa niistä on jo käytössä.

Kefaloniassa tuotetaan enemmän aurinkoenergiaa ja tuulivoimaa kuin sitä käytetään.

Vastuullisuustoimenpiteet Kefaloniassa.

Suojelutyö

Vapaaehtoistyöntekijänä pääset osallistumaan erilaisiin tehtäviin, kuten päivittäisiin pesimärannoilla tapahtuviin aamupartioihin, missä paikannetaan ja suojellaan merikilpikonnien pesiä, merikilpikonnalajien tunnistamiseen ja suorittamaan niiden käytöstutkimusta niillä alueilla, missä merikilpikonnat uivat.

Kefaloniassa aikuisia merikilpikonnia havaitaan eniten satama-alueella, jossa kalastajat heittävät mereen kalanperkeitä ja kalamarkkinoilta heitetään mereen päivän mittaan pieniä kalanpaloja sekä kalakasvattamojen luona. Merikilpikonnien Kefaloniassa on havaittu käyttäytyvän aggressiivisesti toisia merikilpikonnia kohtaan jos ruoka tai sen resurssit ovat tärkeitä tai elämälle välttämättömiä, jotta niistä kannattaisi kilpailla. Tätä käytöstä ei havaita meriheinän tai simpukoiden äärellä. Toisen merikilpikonnan pureminen, takaa-ajo ja kinastelu merikilpikonnien välillä ovat todisteita aggressiivisesta käyttäytymisestä. Tällä käytöksellä merikilpikonna saavuttaa tärkeänä pitämänsä resurssit.

Merikilpikonnat eivät käyttäydy tällä tavalla normaalisti.

Vapaaehtoisena pääset myös jakamaan paikallisille ja turisteille tietoa saaren biodiversiteetistä. Vapaaehtoistyöntekijänä saat projektin aikana käytännön kokemusta merikilpikonnien tutkimisesta ja suojelukäytänteistä, huomioiden lailliset ja sosiaaliset näkökulmat, mitkä usein ovat eläintensuojelun kiistanalaisimmat näkökulmat. Merikilpikonnia on monesti vaikea suojella, sillä ne uivat ja pesivät eri maiden alueilla. Näissä maissa saattaa olla hyvin erilaiset säännöt ja käytännöt suojelutyön kannalta.

Ensisijainen painopiste työllä on merikilpikonnien pesien suojelu saaren vilkkaimmilla rannoilla sekä jo olemassa olevan merikilpikonnakannan monitorointi ja suojelu. Tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää on munien siirtäminen turvaan pesimärannoilta.

Projektiorganisaatio järjestää vapaaehtoisille koulutuksia, joista yksi käsittelee varautumista Välimeren hurrikaaneihin. Toinen koulutus keskittyy pesimärannoista huolehtimiseen rannan profiloinnin, pesien siirtämisen ja dyynien huoltotehtävien avulla. Pesimärannoille asennetaan aitoja, jotka pitävät hiekan dyyneillä eikä hiekka huuhtoudu pois.
Rannan profiili vaihtelee läpi vuoden. On tärkeää ymmärtää muutokset rannalla. Monesti pesät siirretään, jos ne ovat liian lähellä merta. Pesät, jotka siirretään ovat alttiita jäämään meriveden huuhtomaksi ja kun pesässä on korkea kosteuspitoisuus, on se usein syynä sille kun poikaset eivät kuoriudu. Ilmastonmuutoksen takia on väistämätöntä siirtää useampia pesiä jos pesimäranta yhä alenee.

Työ painottuu aamu- ja iltavuoroihin, jolloin kuumin aika on vapaa. Varsinkin kesällä lämpötilan ollessa n. 30 astetta työ on rankkaa mäkisessä maastossa.

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä
Kefaloniassa tavataan kahta eri merikilpikonnalajia, valekarettikilpikonnaa ja liemikilpikonnaa. Molemmat näistä ovat erittäin uhanalaisia. Valekarettikilpikonnaa uhkaa sukupuutto ja sitä suojellaan Kreikan ja Euroopan lailla. Vapaaehtoistyöntekijänä pääset auttamaan näiden lajien suojelussa ja varmistamaan niiden säilyvyyden maapallolla.

Vuonna 2022 tehdyt toimenpiteet:

(Suluissa olevat luvut ovat vertailun vuoksi vuodelta 2018.)

 • Kefalonian pesimärannat monitoroitiin pesimiskauden aikana toukokuusta marraskuuhun saakka. Posidonia oceanica -meriheinäniittyjä tarkasteltiin sekä kuvattiin sukellustiimien avulla ja alueen hiekkadyynejä tarkkailtiin sekä jalkaisin että yläilmoista dronen avulla.
 • 363 (yli 100) merikilpikonnaa tunnistettiin Argostolin lahdessa. 39 % näistä nähdyistä kilpikonnista nähtiin useammin kuin kerran.
 • Rannoilla havaittiin merikilpikonnien ilmaantumisia 600 (589) ja 199 (160) pesää. Naaraskilpikonnien ilmaantumiset tarkoittavat sitä, että naaraat ovat olleet etsimässä itselleen sopivaa paikkaa pesimiseen, mutteivat ole sellaista löytäneet ja ovat munimisen sijaan palanneet takaisin mereen.
 • 2 954 (2 780) poikasta pelastettiin valosaasteelta
 • 13 297 (11 998) kuoriutunutta poikasta
 • 123 (77) pesää siirrettiin turvallisempaan paikkaan
 • 220 (39) uutta kilpikonnaa onnistuttiin merkitsemään
 • 2 380 poikasta autettiin pesästä mereen

Nämä luvut kertovat tarinaa siitä, kuinka vapaaehtoisten työllä ON väliä. Pitkäjänteinen, joka kausi tehty työ tuo tutkimusdataa sekä konkreettisia numeroita siitä, mitä vapaaehtoiset ovat omalla omistautumisellaan onnistuneet saamaan aikaiseksi merikilpikonnien sekä luonnon hyväksi.

Vapaaehtoistyöntekijänä saat arvokasta kokemusta ja tietämystä merikilpikonnien tutkimisesta ja suojelemisesta, sekä pääset kehittämään ihmissuhdetaitojasi tutustuessasi uusiin paikkoihin ja kulttuuriin luoden samalla elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Lisätiedot

Pääkaupunki Argostoli on tunnettu saarinäkymistään ja satamastaan. Kaupungissa asuu n. 15 000 henkeä. Argostoli sijaitsee lentokentän lähellä ja vapaaehtoisten asunnolta on lyhyt matka pesimärannalloille. Minimarket on 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vapaaehtoiset käyvät yleensä ostoksilla keskustassa työvuoron yhteydessä.

Kefalonian toiseksi suurin kaupunki Lixouri on n.3000 ihmisen asuttama vuorien ympäröimä
satamakaupunki. Vapaaehtoisten asunto on 600 metrin päässä keskustasta, jossa on mm. ravintoloita, kahviloita ja leipomoita. Lähin kauppa on 200 metrin päässä asunnolta. Pyöräilymatkat pesimärannoille Lixourissa ovat pidemmät kuin Argostolissa.

Lämpötila keväällä ja syksyllä pysyttelee 20 asteen tuntumassa, mutta varsinkin aamut ja illat voivat olla viileitä. Yövuoroon rannalla tulee varautua lämpimin vaattein ja mukaan tulee ottaa makuupussi. Kaikista lämpimintä Kefaloniassa on heinäkuussa, jolloin yölämpötila pysyttelee 20 asteessa. Huomioithan, että lämpötila saattaa nousta jopa 33-42 asteeseen.

Punaisia ​​valoja ja tummia vaatteita suositellaan lämpimästi työvuoroihin elokuusta lokakuuhun. Punaiset valot ovat hyödyllisiä myös alkukauden (touko-heinäkuu) aikana Lixourin yötutkimuksissa.

Vapaaehtoisten tulee ymmärtää, että he saattavat kävellä rannalla koko yön etsimässä pesiviä kilpikonnia projektin työntekijän kanssa.

English

There are two species of sea turtles in Kefalonia. Loggerheads are threatened by extinction and are protected by Greek and European law. Volunteers help to safeguard the turtles and keep them on the planet for the next generation. The goal is to protect sea turtles, raise awareness and understand their biology.

The Kefalonia sea turtle conservation program’s primary focus is on sea turtle conservation, both through protecting their nests on the island’s busiest beaches and by monitoring and protecting the island’s sea turtle population.

There are two different field stations in Kefalonia and you can decide which one you would like to volunteer: the Argostoli location or the Lixouri location.

2 arviota tuotteelle Kefalonia merikilpikonnien-
suojelu

 1. Saga

  Projektista jäi tosi hyvät fiilikset, paikassa toimi selkeä ja luotettava johto, opittiin paljon uutta ja meitä kannustettiin esittämään lisäkysymyksiä.

  Vapaa-aikaa oli yllättävän paljon, mikä tulikin tarpeeseen aikaisten aamuvuorojen, kuuman sään ja runsaan pyöräilyn/kävelyn takia. Pyöräilyturvallisuudesta pidettiin tosi hyvää huolta. Vapaa-ajalle löytyi tosi paljon mielenkiintoista tekemistä ja paikassa oli hyvä yhteishenki.

  Kiitos vielä järjestelyistä!

  Saga

 2. Sara

  Olin Kefaloniassa vapaaehtoistöissä pari viikkoa kilpikonnien parissa työskennellen. Tässä hieman lisää tietoa kilppareista ja siitä mitä tehtiin. Mittasimme ja merkitsimme aikuisia kilpikonnia. Niiden eturäpylöihin laitettiin metalliset tunnistelätkät, mikäli kilpikonna oli ennestään tuntematon. Mikäli kilpikonna oli tuttu, kuten Kefaloniassa turisteillekin tutuksi tullut Barb, poistettiin se vain hetkellisesti vedestä puhdistusta ja mittausta varten. Merkitsemispäivä on tärkeä, koska silloin saadaan tietoa satamassa käyvien kilpikonnien määrästä sekä niiden kunnosta kuten vammoista (kalastuskoukut, potkureista aiheutuneet kilpien rikkoumat yms). Samalla kilpikonnien kuoresta poistetaan myös kotilot. Satamassa tutkittiin myös kilpikonnan käyttäytymistä sekä ihmisten että muiden kilpikonnien kanssa.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *