Blogi

Koronan vaikutus ekomatkailussa

Tämän vuoden alussa Kiinan Wuhanista lähti leviämään uusi virus, joka kulkee nimellä COVID-19, koronavirus. Se on nyt levinnyt maailmanlaajuisesti ja vaikuttanut esimerkiksi useiden maiden taloudelliseen tilanteeseen, rajoittanut ihmisten liikkumista ja johtanut rajojen sulkemiseen.

Yksi suurimmista syistä miksi COVID-19 levisi niin nopeasti ympäri maailmaa, on luultavasti matkailu. Virus on todettu helposti leviäväksi. Kun joku tartunnan saanut matkusti maasta toiseen, kuljetti hän viruksen mukanaan ja pian se oli levinnyt ympäri maailmaa. Viruksen leviämisen vuoksi kaikkialla maailmassa on jouduttu rajoittamaan ihan arkipäiväisiäkin asioita, monissa maissa koulut ovat sulkeneet ja toimivat etäopetuksella sekä useat työpaikatkin ovat siirtyneet etätyöhön. Useita julkisia tiloja kuten kirjastoja on suljettu. Suurin osa ihmisitä välttää julkista liikennettä ja tämän myötä sitä on myös vähennetty. Kaikkialla ulos menemistä ei ole kielletty, mutta kotona pysymistä suositellaan. 

Miten tämä kaikki vaikuttaa kilpikonnien suojeluun?

Useat maat sulkevat rajansa ja lentoliikennettä vähennetään paljon ja jopa suljetaan kokonaan. Ihmiset eivät uskalla matkustaa minnekään edes kotimaansa sisällä. Tämä vaikuttaa myös matkayhtiöiden taloudelliseen tilanteeseen. Kun ei ole matkustajia, ei myöskään tule rahaa. Normaaleissa tilanteissa luultavasti esimerkiksi lentoyhtiöillä voi olla satoja matkustajia ja nyt kun niitä ei ole juuri ollenkaan ja näin lentoyhtiön tulovirta ehtyy. Myös turistikohteissa olevilla työntekijöille tulee hankalaa, sillä turisteja ei ole ja heidän toimeentulosa on uhattuna. Köyhissä maissa ja pienyrityksillä tällä on pahin vaikutus.

Ekomatkaajien toimintaan ja kohteisiin koronalla on suoria vaikutuksia. Kaikki matkat on jouduttu siirtämään keväältä syksylle.

Costa Rican merikilpikonnien suojelukohteessa vain varsinainen henkilökunta on enää paikalla. Vapaaehtoisia ole enää lainkaan toiminnassa mukana, vaan toiminta on jouduttu sulkemaan ulkopuolisilta ainakin 1.5.2020 saakka. Tämän johdosta merikilpikonnien munia jää poikkeuksellisen paljon hiekkarannalle eikä kaikkia poikasia saada pelastettua. Kaikki Costa Rican merikilpikonnalajit ovat uhanalaisia ja jos niitä saadaan pelastettua vähemmän, myös lajin toipuminen tilanteesta hidastuu ja vaikeutuu.

Paikkojen sulkemisella ja matkustamisen välttämisellä viruksen leviäminen saadaan paremmin haltuun nyt kun rokotetta ei olla saatu kehitettyä. Toivottavasti kuitenkin pystytään palaamaan mahdollisimman pian taas normaaliin arkeen, vaikka viruksen aisoihin saamisen jälkeen täytyy siitä toipua.

Ota meihin yhteyttä ja mietitään yhdessä, kuinka voisimme auttaa kilpikonnia nyt ja tulevaisuudessa! Voit lähettää meille sähköpostia info@ekomatkaajat.fi

Linnea Pirkkanen
TET-harjoittelija

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia

Merikilpikonnat

Merikilpikonnien tulevaisuus on hyvin epävarma. Seitsemästä merikilpikonnalajista kuusi on sukupuuton partaalla. Merkittävä tekijä niiden selviytymisessä

Lue lisää »