Kukapa meistä ei haluaisi olla mahdollisimman hyvä vanhempi. Mutta mikä tekee vanhemmasta hyvän? Onko hyvää vanhemmuutta että lapsen huone on täynnä toinen toistaan hienompia leluja? On playstation, nintendo, läppärit, telkkarit..
Lapsella harrastuksia jokaiselle viikon päivälle.
Vai olisiko se vanhemmuus hyvää kuitenkin ihan toisella mittapuulla mitattuna.
Mielestäni se, mitä me opetamme lapsillemme, mittaa vanhemmuutta paljon paremmin, kuin mikään krääsän määrä lapsen huoneessa. Lapsen kanssa vietetty aika sekä oma esimerkki jokapäiväisessä toiminnassamme. Tämä on arvokkaampaa kuin mikään lelu tai tavara minkä lapsillemme ostamme.
Ja nyt haluan haastaa teidät kaikki perheelliset miettimään varteenotettavana vaihtoehtona meidän ainoaa lapsiperhe kohdetta vapaaehtoistyön osalta- Phra Thongin saarta Thaimaassa.
Miksi lähteä vapaaehtoismatkalle?
Mitä pienempänä lapsi oppii ja sisäistää asioita, esimerkiksi ilmastonmuutokseen vaikuttavat asiat, sitä vastuullisemmaksi ihmiseksi ja matkailijaksi hän tulee. Itse vanhempana olen kuullut lapseni suusta “Äiti, minua kyllä hieman huolettaa tämä ilmastonmuutos kun meilläkään ei vielä ole sähköautoa vaikka se olisi kyllä parempi vaihtoehto”. Saimme samalla hyvän keskustelun siitä miten raha ei kasva puussa, mutta vanhempana tunsin suurta ylpeyttä pienestä ihmisen alusta auton takapenkillä. Tämä sukupolvi tulee varmasti olemaan ajattelevaisempi, ja parempi kuin me. Ainakin me voimme siihen vaikuttaa toimillamme ja esimerkillämme. Lasten kanssa vietettyä aikaa ei voi mitata rahalla, ja jos siihen voi yhdistää opettavaisen loman luonnon- sekä eläintensuojelun parissa niin mikä olisikaan parempaa?
Mitä lapset tästä vapaaehtoismatkasta saavat?
Lapset tulevat oppimaan tällä matkalla paljon uutta sekä luonnon suojelusta, vastuullisesta matkailusta sekä merikilpikonnista. Tämä autenttinen saari päästää sinut ja perheesi sisään aitoon thaimaalaiseen elämään. Saarella asuu vain noin 300 asukasta. Saaren luonto on koskematonta ja lajirikasta.
Tällä saarella pääset opettamaan lapsiasi kuinka suojellaan uhanalaista mangrovemetsää, mangrovella on tärkeä osa ilmastonmuutoksen torjumisessa koska se sitoo ilmasta enemmän hiiltä kuin sademetsät. Pääset myös siivoamaan paikallisten kanssa rantoja ja opettamaan kuinka kilpikonnat eivät voi munia roskaisille rannoille.
Lapset voivat auttaa mm. roskien keräämisessä pois rannoilta. Heille voi kertoa miksi on tärkeää luonnon ja kilpikonnien kannalta ettei ihmiset heittäisi roskia luontoon. Lasten on kiva myös tarkkailla yhdessä vanhempien kanssa mm. kilpikonnien ruokailua ja kerätä yhdessä vanhempien kanssa tietoja säästä ja lämpötiloista.
Kaiken kaikkiaan pääset opettamaan mitä on vastuullinen matkailu. Kuinka tärkeää on, että matkasta seuraa ympäristölle enemmän hyötyä kuin haittaa. Ja kuinka voi yhdistää ainutlaatuisen matkustuskokemuksen sekä auttaa luontoa sekä eläimiä!
2 ajatusta aiheesta “Lasten kanssa vapaaehtoistyöhön- uhka vai mahdollisuus?”
On helppo uskoa, että tuollainen kokemus on varmasti lapselle opettavainen niin vastuuullisen matkailun, mutta ylipäätään luonnonsuojelun osalta. Vaikka itse kyllä näen harrastukset yleisesti, niin ei tuollaisen kokemuksen tarvitse olla niitä pois.
Hei Mikko, moni lapsi onkin sanonut, että oli ihana matka. Jäi heille ihan eri tavalla mieleen kuin normaali matka joka unohtuu nopeasti kotiin pääsyn jälkeen.