Blogi

Miksi lähteä vapaaehtoiseksi Etelä-Afrikkaan?

Miksi lähteä Etelä-Afrikkaan asti matkalle, tekemään hyvää? Onko työpanokseni oikeasti tärkeä? Vastaus tähän on ehdottomasti kyllä. Jokaisen vapaaehtoiseksi lähtevän työpanos on elin tärkeä uhanalaisille eläimille. Ilman vapaaehtoisia eläimet olisivat suuremmassa vaarassa kadota sukupuuttoon. Etelä-Afrikan kohteemme tarjoavat vapaaehtoiselle kokemuksen, mitä on vaikea muualta löytää. Tässä blogissa keskitymme kertomaan lisää villieläinten suojelukeskuksesta. Alueella työskennellessäsi pääset näkemään, minkälaista villieläinten hoitaminen on ja ymmärrät, miksi ja miten villieläinten salametsästys vaikuttaa villieläinten lajikantaan ja sen laskuun.

Vapaaehtoisena pääset työskentelemään upeissa Etelä-Afrikan maisemissa ja sen lämpimässä ilmastossa. Vapaaehtoistyö tarjoaa kokemuksen vahingoittuneiden ja orpojen villieläinten hoidosta ja huolenpidosta, mutta myös kielirikkaan elämysmatkan. Keskuksella pääset puhumaan englantia päivittäisesti sekä saatat löytää myös uusia ystäviä ympäri maailmaa, sillä suojelukeskukselle tulee vapaaehtoisia eri puolilta maailmaa. Vapaaehtoisiksi lähtee 18 vuoden iästä lähtien kaiken ikäisiä vapaaehtoisia joita kaikkia kiinnostaa eläintensuojelu, joten on hyvin mahdollista, että löydät reissusta jopa omaa ikäluokkaasi olevia ystäviä.

Kohteessa pääset nopeasti oppimaan päivän rutiinit ja työtehtävät, sillä sinut koulutetaan niihin hyvin, mutta mitä pidemmän ajan vietät kohteessa, sen paremmin pääset mukaan rutiineihin ja erilaisiin työtehtäviin sekä tutustumaan paremmin suojelukeskuksen työntekijöihin ja muihin vapaaehtoisiin. Kohteessa on myös vapaa-aikaa, jolloin saatatte lähteä esimerkiksi paikalliseen ravintolaan illalliselle keskuksen työntekijöiden ja vapaaehtoisporukan kanssa. Vapaaehtoisille on tarjolla myös maksullisia retkiä.

Onko vapaaehtoisilla lainkaan vapaa-aikaa?

Suojelukeskuksella on yhteiset työvuorot päivittäin alkaen klo 7:30, 12 ja 16:30. Päivän työtehtäviin kuuluu eläinten ruokien pilkkominen ja eläinten ruokinta. Tämän lisäksi rotaationa eläinten ruokintavuoroja klo 19 tai 20:30. Vapaaehtoisilla ei ole laisinkaan aikaisia aamuvuoroja.

Päivän kulku:
• Työvuoro alkaa joka päivä kello 7:30.
• Aamupala kello 9–10. (Aamupalalla saa toki käydä jo ennen työvuoron alkua, tällöin voi levätä klo 9–10)
• Työvuoro jatkuu kello 13 asti.
• Lounas kello 13–14
• Usein vapaata aikaa klo 14–16
• Päivän viimeinen yhteinen työvuoro alkaa klo 16:30
• Illallinen kello 19:00 jälkeen.
• (Osalla lyhyt työvuoro klo 19)

Matkalle lähtiessäsi opit paljon uutta, ja pääset kokemaan mahtavia asioista maailmalla. Olisiko vapaaehtoistyö Ekomatkaajien uudessa villieläinten suojelukeskuksessa sinulle antoisa matkavaihtoehto? Oletko unelmoinut pienestä pitäen eläinlääkärin tai eläinhoitajan ammattista tai oletko mahdollisesti kouluttautumassa eläinlääkäriksi tai hoitajaksi tai oletko kenties jo ammatissa? Villieläinten suojelukeskus tarjoaa kokemusta kattavasti eläimistä ja niiden hoidosta. Kohteessa pääset hoitamaan mahdollisesti uhanalaisia villieläimiä, mitä et todennäköisesti Suomessa pääsisi fyysisesti kokemaan. Vapaaehtoiseksi lähteminen vaatii sinulta vain lempeän rakkaussuhteen eläimiin sekä halun oppia ja kokea uutta. Lähde siis kansainvälistymään ja hoitamaan upeita Etelä-Afrikan eläimiä aurinkoisessa seurassa.

Kuvassa on pienenä keskukselle hoitoon tuotu piikkisika.

Kohteen tiedot

-Viivi

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia

Merikilpikonnat

Merikilpikonnien tulevaisuus on hyvin epävarma. Seitsemästä merikilpikonnalajista kuusi on sukupuuton partaalla. Merkittävä tekijä niiden selviytymisessä

Lue lisää »