Blogi

Vastuullisuus – toimenpiteet Kefaloniassa

Tässä blogisarjan osassa aiheena on vastuullisuustoimenpiteet Kefaloniassa, Kreikassa. Kefaloniassa on kaksi vapaaehtoistyökohdetta, Argostoli ja Lixouri, josta vapaaehtoinen voi valita kumpaan haluaa osallistua. Kohteiden työnkuvissa löytyy paljon samankaltaisuutta, mutta ne myös vaihtelevat hieman. Myös vuodenajat vaikuttavat työnkuvien sisältöön ja vaihtelevuuteen. Kefalonian molemmissa vapaaehtoistyökohteissa suojellaan merikilpikonnia. Suurin osa työstä sisältää merikilpikonnien pesien suojelemista ja niiden ympäristötekijöiden huomioimista. Lisäksi Skalan kohteessa suojellaan meri- ja rannikkoalueita.

Ensimmäisinä päivinä vapaaehtoiset osallistuvat useisiin koulutuksiin, joissa käydään yksityiskohtaisesti läpi vapaaehtoistyöprojektin tieteelliset menetelmät ja työvälineet. Tämä auttaa vapaaehtoisia tulevissa jokapäiväisissä työtehtävissä ja mahdollistaa paikkaansa pitävän datan keräämisen ja sen, että merikilpikonnien suojelu tehdään vastuullisesti ja oikeaoppisesti.

Kilpikonnien suojelu

Kefalonian merikilpikonnien suojelutyöhön kuuluu uhanalaisten valekarettikilpikonnien ja liemikilpikonnien tutkiminen ja merkitseminen, pesintäalueiden suojeleminen, loukkaantuneiden merikilpikonnien pelastaminen sekä ranta-alueiden tutkiminen ja siivoaminen. Merikilpikonnien suojelukäytänteissä huomioidaan sosiaaliset ja lailliset näkökulmat

Merikilpikonnien tutkimustyö

Kefalonian tutkimustyöhön kuuluvat tutkimusprojektit rannoilla, drone tutkimukset satamissa ja merikilpikonnien ravinnonhakualueilla sekä yölliset tutkimukset pesintärannoilla. Tutkimusten avulla pystytään arvioimaan riskit, jotka kohdistuvat merikilpikonnien pesiin sekä ennaltaehkäisemään niiden mahdollisia vaaroja. Myös merikilpikonnien tutkimustyössä huomioidaan sosiaaliset ja lailliset näkökulmat.

Liikkuminen Kefaloniassa

Kefalonian kohteissa Argostolissa ja Lixourissa molemmissa liikkuminen tutkimus- ja suojelupaikoille tapahtuu pääosin pyöräilemällä ja joskus kävelemällä. Matkat projektirannoille ovat 1-8 kilometrin mittaisia.

Ympäristötietoisuus ja ympäristöopinnot

Vapaaehtoisen koulutukseen Kefaloniassa sisältyvät ympäristöopinnot, jotka sisältävät muun muassa tietoa valosaasteen määrittämisestä ja sen lähteen etsimisestä. Vapaaehtoiset myös jakavat tietoa Kefalonian biodiversiteetistä sekä saaren turisteille että paikallisille.

Uusiutuva energia

Kefalonian kohteissa majoitusten kylpyhuoneiden kuuma vesi lämmitetään aurinkoenergialla. Majoituksissa on ilmastoinnin sijaan ekologisemmat tuulettimet. Tuulivoimaa ja aurinkoenergiaa tuotetaan Kefaloniassa enemmän, kuin sitä käytetään. Kefalonian kohteisiin on tarkoitus hankkia tulevien vuosien aikana aurinkopaneelit.

-Nella

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia

Sitoumus2050

Ekomatkaajat sitoutuu omalla toiminnallaan vapaaehtoistyöntekijöiden avulla suojelemaan merikilpikonnia ja varmistamaan niiden säilyminen maapallolla myös seuraavien

Lue lisää »