Ekomatkaajat

Tue vastuullista matkailua

Ekomatkaajat haluaa mahdollistaa sen, että mahdollisimman moni voi lähteä vapaaehtoistyöhön ulkomaille. Vapaaehtoistyö on lyhytkestoista ja se sopii kaikille eläimistä ja luonnosta kiinnostuneille.

Koemme tärkeäksi kertoa vapaaehtoistyön ja uhanalaisten eläinten suojelemisen tärkeydestä. Kun ihmiset ymmärtävät miten upeita eläimiä maailmalla elää niitä halutaan myös puolustaa ja suojella.

Ekomatkaajien kautta matkustavien ainoa syy matkustaa on auttaa samalla uhanalaisia eläimiä, luonnon monimuotoisuutta ja paikallisyhteisöä.

Tavoitteemme

Uhanalaisten eläinten puolestapuhujien määrän kasvattaminen
Yleisesti ihminen uskoo vasta, kun itse näkee ja kokee jonkin asian. Matkan jälkeen toimit vastuullisemmin ja kerrot eläintensuojelusta ystävillesi.

Uudistavan matkailun kehittäminen
Anna enemmän kuin otat. Jätä kohde paremmaksi, kuin mitä se oli ennen matkaasi.

Maria Ojajärvi – Ekomatkaajat

Olen 80-luvulla syntynyt ekomatkaaja ja perheenäiti Kauniaisista. Voin hyvällä syyllä sanoa, että matkailu on aina kuulunut elämääni: taustani on matkailualan perheyrityksessä.

Poikani syntymän jälkeen kokeilin palkkatyötä ja päädyin kokous- ja konferenssikeskuksen kautta autojen kierrättämisen pariin. Pian kuitenkin huomasin, että haluan päättää omista aikatauluistani ja matkustaa enemmän. Halusin viettää enemmän aikaa perheeni kanssa mökillä. Poikani pitkiksi venyneet päiväkotipäivät olivat se lopullinen sysäys, joka sai minut valitsemaan yrittäjyyden.

Olen aina halunnut toteuttaa matkailijoiden unelmia. Matkailualalla yli 23 vuotta toimineena olen nähnyt, miten maailma muuttuu ympärillämme ja asettaa matkailulle uusia haasteita. Tänä päivänä olen onnellinen siitä, että voin neuvoa kuinka suomalaiset voivat lähteä auttamaan uhanalaisia eläimiä vastuullisesti.

Olen itse tehnyt paljon vapaaehtoistyötä Suomessa ja ulkomailla. Olen ollut vapaaehtoisena kaikissa Ekomatkaajien kohteissa ja tiedän, kuinka suuri merkitys vapaaehtoistyöllä on näiden kohteiden luonnolle ja eläimille. 

Olen Suomen matkailualan liitto SMAL:n vastuullisen matkailun työryhmässä jäsenenä jo neljättä vuotta.

Odotan yhteydenottoasi
Kerron mielelläni lisää toiminnastamme ja annan haastatteluja medialle. Ota yhteyttä!

Ecotravellers Finland

Ecotravellers Finland organizes tours for incoming tourists from other countries. We serve couples, families, and groups. Tour durations vary between 1 and 2 weeks and these trips take you to unique destinations in Finland. By choosing Ecotravellers Finland you are supporting sustainable tourism. We work in co-operation only with sustainable partners and our top priority is taking care of nature.

Meille on tärkeää

Uhanalaisten eläinten suojelu
Matkoillamme autetaan merikilpikonnia, norsuja, munkkihylkeitä, valaita ja delfiinejä.

Vastuulliset valinnat
Jaamme tietoa kulutuksen vähentämisestä, kiertotalouden edistämisestä ja kertakäyttötuotteiden välttämisestä.

Vastuullinen matkailu
Kohteissamme tehdään työtä eläinten ja luonnon ehdoilla. Yksikään eläin ei ole paikalla viihdyttääkseen turisteja.

Positiiviset vaikutukset
Matkan tuoman hyödyn eläimille ja luonnolle tulee olla moninkertainen sen aiheuttamiin ympäristöhaittoihin nähden.

Tyytyväiset asiakkaat
Teemme mahdolliseksi matkustajien unelmat eläinten- ja luonnonsuojelusta.
Hyväntekeväisyysmatka voi olla unohtumaton kokemus koko perheelle. Jopa 99% asiakkaistamme on ollut tyytyväinen matkaansa.

Paikallisten auttaminen
Matkalla hyödynnetään aina paikallisia palveluita ja tuotteita.

Vastuulliset kumppanit
Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti.

Oppilaitosyhteistyö
Yrittäjähenkiset ja omatoimiset työharjoittelijat ovat tervetulleita Ekomatkaajille etäharjoitteluun. Uskomme, että he työllistyvät harjoittelun jälkeen paremmin vastuullisen matkailun vaikuttajiksi.

Työharjoittelu Ekomatkaajilla

Työtä uhanalaisten eläinten hyväksi tekevät vapaaehtoiset sekä lukuisat työharjoittelijat ja opinnäytetyöntekijät. Vuosien 2018 – 2021 aikana Ekomatkaajilla on ollut 19 työharjoittelijaa, joista on kasvanut vastuullisen matkailun ja uhanalaisten eläinten asiantuntijoita. Vuosien 2018 – 2021 aikana Ekomatkaajille on tehty 13 opinnäytetyötä, joiden avulla opinnäytetöiden tekijät ovat oppineet vastuullisesta matkailusta ja uhanalaisista eläimistä samalla kun me olemme saaneet yhä lisää tietoa näistä meille tärkeistä asioista.

Ekomatkaajien vuoden työharjoittelija valittiin ensimmäistä kertaa vuonna 2021. Vuoden 2021 Ekomatkaajien työharjoittelijaksi valittiin Katariina Rautio. Katariina saa käyttää palkintosumman lähtiessään Ekomatkaajien kautta vapaaehtoistyöhön ulkomaille.

Vuosina 2022 – 2023 Ekomatkaajilla oli 6 työharjoittelijaa. Lisäksi 8 opiskelijaa kehitti Ekomatkaajille Turtle Tap-mobiilipelin. Vuonna 2023 valmistui 3 opinnäytetyötä.

Vastuullinen yritystoiminta motivoi työharjoittelijoita. 

Kysely ennen työharjoittelua.
Kysely työharjoittelun jälkeen.

Lue lisää työharjoittelusta & oppilaitosyhteistyöstä

Oppilaitosyhteistyön merkitys

Ekomatkaajilla on ollut vuosien varrella useita työharjoittelijoita ja olemme toimineet useiden opinnäytetöiden toimeksiantajana. Olemme halunneet antaa opiskelijoille työharjoittelupaikan, jossa he saavat tekemällä oppia. Olemme halunneet

Lue lisää »