Kohteet

Etelä-Afrikka – Tzaneen

250,00  sis. ALV 24%

Hinta: 12.000 ZAR / 2 viikkoa
(huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 12.000 ZAR ei sis. lentoja)
Soveltuu: nuoret, 40+

Toteuta haaveesi eläinten suojelemisesta Etelä-Afrikassa.

Vapaaehtoistyöntekijänä pääset auttamaan villieläimiä ja uhanalaisia eläimiä villieläinten suojelukeskuksessa. Keskukseen tuodaan vahingoittuneita eläimiä hoidettavaksi, jonka jälkeen ne vapautetaan takaisin luontoon. Saatat päästä auttamaan monenlaisia eläimiä, kuten mangusteja, piikkisikoja, pahkasikoja, virtahepoja ja seeproja.

Vapaaehtoiset pääsevät auttamaan eläinten häkkien siivoamisessa ja valmistelussa, eläinten ruokien valmistuksessa sekä eläinten ruokinnassa ja muussa hoidossa. Matkan aikana saatat päästä myös vapauttamaan eläimiä takaisin luontoon.

Ajankohta:

Kun Suomessa on talvi on Etelä-Afrikassa kesä.

Ympärivuotinen malariavapaa kohde.

Eläimiä vapautetaan eniten luontoon loka-maaliskuussa, sillä kasvinsyöjien olosuhteet ovat näinä kuukausina parhaimmat. Lihansyöjien vapautusta tapahtuu ympärivuotisesti.

Suosittelemme pidentämään matkan kestoa mahdollisuuksien mukaan.

Vapaaehtoisia otetaan kerrallaan mukaan maksimi 12 henkilöä.

Vapaaehtoistyön ikäraja:

Kohde sopii kaikille yli 18-vuotiaille.

Tähän kohteeseen pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

Vapaaehtoistyö villieläinten suojelukeskuksessa

Monet villieläinten suojelukeskukseen tuodut eläimet ovat loukkaantuneet, jääneet orvoksi tai joutuneet ihmisistä johtuvien huolimattomuuksien tai julmuuksien uhriksi. Suojelukeskuksen henkilökunta pelastaa eläimiä muun muassa teiden varsilta ja ansalangoista, joita ihmiset ovat asettaneet luontoon. Suojelukeskuksella arvioidaan eläinten terveydentila ja tutkitaan niiden vammat. Kun eläimet on hoidettu kuntoon ne vapautetaan luontoon lajikohtaisesti tarkkaan harkituille alueille.

Suojelukeskuksessa eläimiä autetaan vuorokauden ympäri. Vapaaehtoisten työpäivä alkaa vasta klo 7:30. Tyypillinen viikko sisältää ruoan pilkkomista eläimille ja villieläinten sekä kotieläinten ruokintaa. Työpäivien aikana käsittelet hedelmiä, vihanneksia ja lihaa auttaaksesi valmistamaan kunkin eläimen tarpeisiin sopivaa ruokaa. Aamuisin siivotaan eläinten häkit ja aitaukset. Uusille eläimille rakennetaan myös tiloja ja aitauksia.

Osa eläimistä saattaa olla niin vahingoittuneita, ettei niitä pystytä enää pelastamaan. Kuitenkin kaikki eläimet, joilla on mahdollisuus selviytyä, hoidetaan rakkaudella ja ammattitaidolla. Eläimet saattavat viettää keskuksella viikoista moniin kuukausiin riippuen niiden iästä, vammoista sekä traumoista. Villieläinten suojelukeskuksella elämiä hoidetaan lajikohtaisesti sekä yksilökohtaisesti. Eläin vapautetaan luontoon täysin eläimen ehdoilla ja vasta kun eläin on siihen itse valmis. Näin taataan eläimen selviytyminen ja mahdollinen lajin lisääntyminen luonnossa.
Eläimiä seurataan niiden vapautumisen jälkeenkin, joka takaa myös eläinten turvallisuuden ja selviytymisen luonnossa. Eläimiin saatetaan kiinnittää GPS-paikannin, josta eläinten liikkeitä voidaan seurata. Näin voidaan taata lajin lajikannan kasvu ja lajin elinvoimaisuus. GPS-paikantimet auttavat myös auttamaan eläimiä, jos ne joutuvat vaaraan. Luontoon asennettujen riistakameroiden kautta eläimiä voidaan seurata ympärivuorokautisesti. Paikantimien ja kameroiden ansiosta keskuksen henkilökunta voi saada selville mahdollisia eläinten vahingoittumisia tai käytös häiriöitä, joihin voidaan puuttua ajoissa ja jopa palauttaa eläin takaisin keskukselle hoidettavaksi, jos tarve vaatii.

 

Hinta

 • Hinta 12.000 ZAR / 2 viikkoa.
 • Vapaaehtoistyön hinta on siis noin 585 euroa (Huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 12.000 ZAR ei sis. lentoja).
 • Vapaaehtoistyön kestoa voit myös pidentää eri hinnasta. Lisäviikon hinta on 5500 ZAR/ viikko.
 • Hinnat ovat voimassa vuonna 2024.

Hinta sisältää:

 • Vapaaehtoistyön
 • Majoituksen jaetuissa kuuden hengen huoneissa. Jaettu kylpyhuone on erillisessä rakennuksessa.
 • Wifi (toimii ruokatilan yhteydessä).
 • Aamiainen ja illallinen. Usein myös hedelmiä välipalaksi.
 • Pyykinpesukoneen käyttö.
 • Opastus työntekoon keskuksella.

Hinta ei sisällä:

 • Lentoja
 • Vakuutuksia
 • Vapaaehtoisia retkiä. Matkan aikana on mahdollista päästä erilaisille retkille, kuten Krugerin kansallispuistoon, HAART projektiin auttamaan koiria ja Panorama Scenic Routelle. Retkille vaaditaan vähimmäismäärä vapaaehtoisia, jotta ne voidaan toteuttaa. Retket tulee maksaa käteisellä randeissa.
 • Välipaloja ja lounasta. Edellisten päivien ruokia saa syödä ja niitä voi itse lämmittää lounaaksi. Ainoastaan illallinen valmistetaan päivittäin.
 • Kuljetus lentokentältä (yhden suunnan kuljetus Hoedspruitin lentokentältä on mahdollista 800 ZAR lisämaksusta)

Varausmaksu ja säännöt

Varausmaksu 250 euroa tulee maksaa varaushetkellä. Jos et saa haluamaasi vapaaehtoistyöpaikkaa emmekä löydä sinulle toista kiinnostavaa mahdollisuutta, varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisesti. Varausmaksuun sisältyy hakemuksen käsittely, yhteydenpito vapaaehtoiseen ja vastaanottavaan järjestöön, ennakkomateriaalia sekä päästökompensaationa taimen istutus Vaalan kuntaan istutapuita.fi kautta. Ekomatkaajat ei ota kansalaisjärjestöiltä provisiota vaan lahjoitamme tämän summan eläintensuojelutyöhön. Mitä useampi vapaaehtoinen matkustaa kauttamme, sitä enemmän rahaa saamme kerättyä kansalaisjärjestölle eläintensuojelutyöhön.

Kun olet maksanut varausmaksun lähetämme sinulle sähköpostitse hakukaavakkeen.

Vapaaehtoiselle lähetetään vapaaehtoistyön maksamista varten maksutiedot sähköpostitse. Ennakkomaksu 25 % maksun kokonaissummasta tulee maksaa välittömästi. Ennakkomaksua ei palauteta, jos vapaaehtoinen peruuttaa matkansa. Loppumaksu 75 % tulee maksaa viimeistään 6 viikkoa ennen lähtöä.

Projekteilla on omat maksukäytännöt ja säännöt. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista.

Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse projektiorganisaatiolle maksamia rahoja (vapaaehtoistyön hinta) mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa. Yleisesti sääntö on se, että jos matkan päivämäärää pitää muuttaa projekti pitää rahat sisällä asiakkaan seuraavaa matkaa varten eikä niitä palauteta asiakkaalle.

Vapaaehtoistyöhön lähtevä matkustaja varaa ja maksaa itse lentonsa. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista. Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse lentoyhtiölle maksamia rahoja mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa.

Majoitus

 • Vapaaehtoiset yöpyvät jaetuissa kuuden hengen huoneissa. Huoneissa on erilliset sängyt ja pienet hyllyköt, jotka vapaaehtoiset jakavat keskenään. Lakanat, peitot, tyynyt ja tyynynpäälliset ovat valmiina huoneessa. Mukaan tulee pakata oma pyyhe.
 • Jaettu kylpyhuone on erillisessä rakennuksessa. Yksi kylpyhuone on naisille ja toinen miehille.
 • Naisten ja miesten huoneiden vieressä on yksi teltta, joka on tarpeen mukaan käytössä kahdelle hengelle. Teltassa on kaksi erillistä sänkyä ja oma kylpyhuone.
 • Jos kaipaat hyvin toimivaa wifiä voit hankkia lentokentältä tai ostoskeskukselta paikallisen SIM-kortin ja siihen datapaketin (mukana tulee olla passi). Keskuksen wifi toimii ajoittain.

Kuljetukset vapaaehtoistyökohteeseen

 • Sinun tulee lentää OR Tambon (Johannesburg) kansainväliselle lentokentälle. Sieltä sinun on hankittava kotimaan lento Hoedspruit Eastgaten lentokentälle. Yhden suunnan kuljetus Hoedspruitin lentokentältä on mahdollista 800 ZAR lisämaksusta.
 • Kuljetuksia Johannesburgista voidaan järjestää tarvittaessa vapaaehtoisen kustannuksella.

Kestävä liikkuminen

Kohteessa liikutaan kävellen.
Vapaaehtoisia kuljetetaan yhteiskyydeillä keskustaan.

Vastuullisuus

Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti. Vuonna 2024 projekti asensi uudelleen aurinkopaneelit, koska edelliset varastettiin.

Suojelutyö

Vapaaehtoiset yöpyvät yhdessä villieläinkeskuksen välittömässä läheisyydessä eläinten ympäröimänä. Vapaaehtoistyössä pääset osallistumaan mm. eläinten ruokien valmisteluun ja eläinten ruokkimiseen, eläinten häkkien valmisteluun ja päivittäiseen siivoamiseen.

Villieläinten suojelukeskukseen tuodaan vahingoittuneita ja orpoja eläimiä. Yleisimmät syyt eläinten vahingoittumiseen on ihmisistä koituvia syitä. Ihmiset käyttävät eläinten uhanalaisuutta hyväksi saalistamalla niitä ja myöhemmin myymällä kuolleiden eläinten turkkeja, sarvia ja muita osia villieläinkaupassa. Mitä uhanalaisempi eläin on sitä enemmän siitä saa rahaa. Villieläinkauppa on laitonta, mutta iso bisnes, jonka takia moni ei piittaa eläimistä ja niiden tulevaisuudesta. Villieläinten laiton kauppa sisältää suojeltujen eläinlajien laittoman kaupan, salakuljetuksen, salametsästyksen, pyydystämisen tai keräämisen, ja se vaikuttaa kolmannekseen maailman kaikista villieläinlajeista. Eläimiä ja niiden osia myydään laittomasti lihan takia, koristeiksi/huonekaluihin, vaateisiin tai lääketieteellisin syin mustilla markkinoilla. Nämä rikolliset toimet voivat vähentää lajipopulaatioita ja aiheuttaa paikallisen tai jopa maailmanlaajuisen sukupuuton.

Monet salakuljetettavat eläinlajit ovat hauraita ja vaativat asiantuntevaa ja herkkää käsittelyä, mutta salametsästäjien käyttämät menetelmät eläinten tappamiseen, vangitsemiseen ja eläinten käsittelytapana ovat usein erittäin julmia eivätkä täytä eläinten hyvinvointia koskevia standardeja. Eläimet menehtyvät usein vammoihin, sairauksiin, nälkään ja/tai kuolevat laittomassa villieläinkaupassa jo ennen kuin ne on myyty ostajalle.

Monet paikalliset kiinnittävät luontoon ansalankoja ja muita ansoja saalistaakseen uhanalaisia eläimiä.

Paikalliset saalistavat eläimiä usein myös eläinten ja ihmisten välisten konfliktien takia. Jotkut eläimet saattavat olla uhaksi ihmisten toimeentulolle tai yleiselle turvallisuudelle, jonka tämän takia ihmiset päätyvät tappamaan eläimiä. Eläinten vahingoittaminen ja tappaminen ei kuitenkaan ole oikea ratkaisu tähän ongelmaan, sillä eläinten populaatiot ovat vähentyneet rajusti ja ovat suuressa vaarassa kadota kokonaan. Kaikki eläinlajit ovat tärkeitä ekosysteemin takia ja jos tärkeät eläinlajit kuolevat sukupuuttoon, tulee tämän jälkeen häviämään monia muitakin eläinlajeja, joka saattaa pidemmällä aikavälillä vaikuttaa myös ihmisiin ja ihmisten toimeentuloon.

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä. Vapaaehtoisena autat väärinkohdeltuja eläimiä selviämään, jonka jälkeen ne vapautetaan luontoon.

Esimerkki työpäivästä

Päivittäiset työvuorot vapaaehtoisille ovat alkaen klo 7:30, 12 ja 16:30. Päivän työtehtäviin kuuluu eläinten aitausten siivoaminen aamuisin, ruokien pilkkominen ja eläinten ruokinta. Tämän lisäksi rotaationa eläinten ruokintavuoroja klo 19 tai 20:30. Vapaaehtoisilla ei ole laisinkaan aikaisia aamuvuoroja tai yövuoroja toisin kuin keskuksen työntekijöillä.

Päivän kulku:
• Työvuoro alkaa joka päivä kello 7:30.
• Aamupala kello 9–10. (Aamupalalla saa toki käydä jo ennen työvuoron alkua, tällöin voi levätä klo 9–10)
• Työvuoro jatkuu kello 13 asti.
• Lounas kello 13–14
• Usein vapaata aikaa klo 14–16
• Päivän viimeinen yhteinen työvuoro alkaa klo 16:30
• Illallinen kello 19:00 jälkeen.
• (Osalla lyhyt työvuoro klo 19)

Lisätiedot

 • Tärkeimmät rokotukset ovat tetanus, hepatiitti A ja rabies. Rokotustodistuksen esittäminen on pakollosta kolmen edellä mainitun kohdalla. Kysy lääkäriltäsi erikseen seuraavista rokotuksista: lavantauti, hepatiitti B ja kolera.
 • Malarian lääkitys on valinnainen. Tzaneen sijaitsee malariavapaalla alueella, mutta jos suunnittelet matkaa Krugerin kansallispuistoon, lääkärisi saattaa neuvoa sinua hankkimaan lääkityksen.
 • Tzaneenissa, joka on 30 minuutin päässä, on todella hyvä yksityinen sairaala. He hyväksyvät kansainvälisen matkavakuutuksen. Kun hankit vakuutusta, varmista, että olet suojattu työskentelemään eläinten kanssa.
 • Tzaneenissa on apteekki, josta saat tarvittavia lääkkeitä tarvittaessa nopeasti.
 • Valuutan vaihto onnistuu ostoskeskuksessa (yleensä maanantaisin). Otathan mukaan tarpeeksi randeja. Jos käytät luottokorttiasi, varmistathan pankkistasi ennen matkaa, että maksukorttisi toimii kohteessa.
 • Tzaneeniin matkustetaan kerran tai kahdesti viikossa. Tällöin voit ostaa omia välipaloja.
 • Kannattaa varautua monenlaisilla vaatteilla. Kun Suomessa on kesä Etelä-Afrikassa on talvi. Esimerkiksi toukokuussa aamulla saattaa olla 3 astetta, kun taas päivälämpötila kohoaa 28 asteeseen.
 • Katso YouTube video, jolla kerromme lisää kohteesta!

English

Fill your dream of helping animals in South Africa. You can help wild animals at the wildlife center where injured animals are brought for treatment. You can take care for the animals. At the wildlife rescue center, you might get to help a variety of animals, such as mongooses, hippos, zebras and even rhinos, and the best thing is that you get to help them in the best possible way.

Volunteers get to help with cleaning and preparing the animal cages, preparing animal food and feeding and other care of the animals.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Etelä-Afrikka – Tzaneen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *