Kohteet

Kefalonia meri- ja rannikko-
alueidensuojelu

250,00  sis. ALV 24%

Meri- ja rannikkoalueidensuojelu
Hinta 640,00 € / kaksi viikkoa
, joka on minimi perillä oloaika
(huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 640,00 € ei sis. lentoja ja ruokia)
Soveltuu: nuoret

Oletko vahva uimari ja sinulla on aikaisempaa kokemusta snorklauksesta jopa 8 metrin syvyydessä? Meri- ja rannikkoalueiden suojeluohjelmassa tutkitaan Posidonia oceanica -meriheinäniittyjä ja Kaakkois-Kefalonian hiekkadyynejä. Painopisteenä on rannikko ja lähirannikolla Moundan niemimaan merialue. Meriheinäniityt ovat suurempi hiilinielu kuin sademetsä, ja niillä on ratkaiseva rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Ne muodostavat tärkeän ekosysteemin, joka tarjoaa elinympäristöjä ja kasvupaikkoja monille meren eläimille ja muille organismeille. Hiekkadyynit ja niiden kasvillisuus muodostavat dynaamisen esteen meren ja maan välille sekä erikoistuneen ekosysteemin, johon kehitys ja kiihtyvä eroosio vaikuttavat.

Ajankohta:

Ensimmäinen lähtöpäivä 30.5.2024 ja viimeinen lähtöpäivä 19.9.2024.

Kahden viikon vapaaehtoistyön aloituspäivät ovat joka toinen torstai.

Suosittelemme pidentämään matkan kestoa mahdollisuuksien mukaan.

Vapaaehtoistyön ikäraja:

Kefalonian kohde sopii yli 18-vuotiaille, jotka etsivät edullista sukelluslomaa.

Tähän kohteeseen pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

Vapaaehtoistyö Kefaloniassa

Rannikko- ja meritutkimusalueet kartoitetaan dronilla säännöllisin väliajoin. Vapaaehtoisilla ei tarvitse olla drone-taitoja, mutta heillä on mahdollisuus oppia uusia droonien käyttötapoja ympäristötieteissä. Meren yllä tehdyt tutkimukset auttavat paikantamaan meriniityt ja suunnittelemaan snorkkelitutkimuksia. Rantaa ja hiekkadyynejä tutkitaan droneilla ja luodaan sekä topografisia että kolmiulotteisia karttoja, jotka auttavat tutkimaan ekosysteemiä ja seuraamaan muutoksia ajan myötä.

Snorklaustiimit tutkivat lähialuetta kerätäkseen geotag-kuvia meriruohoniityistä. Nämä analysoidaan myöhemmin tunnistamiseksi lajit, niittytyypit ja niiden nykytila ​​sekä ajan myötä tapahtuvat muutokset. Rannikon hiekkadyynit kartoitetaan ja tutkitaan rantaprofiili- ja lajitunnistetutkimuksilla. Myös dyynien nykytilaa tutkitaan kuin niiden ajan trendit.

Muovien ja muiden haitallisten tekijöiden esiintyminen sekä meri- että rannikkoekosysteemissä kirjataan, ja joitain muutoksia keskittyy niiden keräämiseen kierrätystä tai hävittämistä varten.

Vapaaehtoiset antavat aikaansa ja taitojaan auttaakseen keräämään tärkeitä tietoja ja tukemaan kriittistä merenkulkua suojelutyötä ja myös ymmärtää, miten suora ihmisen toiminta ja ilmastonmuutos vaikuttavat meren ekosysteemeihin. Projektin keräämät tiedot auttavat luomaan yhden yksityiskohtaisimmista tietokokonaisuuksista alueen rannikko- ja meriekosysteemeistä.

Hinta

 • Hinta 640,00 € / kaksi viikkoa, joka on minimi perillä oloaika.
 • Neljän viikon hinta on 1280 € (huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 640,00 €/ 1280,00 € +)
 • Hinnat ovat voimassa vuonna 2024.
 • Kevään ensimmäinen lähtöpäivä on 30.5. (590 €) ja syksyn viimeiset lähdöt ovat 5.9. (590€) ja 19.9. (540 €).
 • Vuoden 2024 normaalihinnat ovat 640 €/ 2 viikkoa.

Vuoden 2025 hinnat:

 • Kevään ensimmäinen lähtöpäivä on 29.5. (630 €) ja syksyn viimeiset lähdöt ovat 4.9. (630€) ja 18.9. (580 €).

Hinta sisältää:

 • Vapaaehtoistyön
 • Majoituksen jaetussa neljän hengen huoneessa kerrossängyissä
 • Jaetut saniteettitilat
 • Jaetun minikeittiön käytön
 • Polkupyörien käytön
 • Kuljetukset Kefalonian lentokentältä ja takaisin Kefalonian lentokentälle tai bussiasemalta projektin alku- ja loppupäivinä
 • Koulutetun vapaaehtoistyökoordinaattorin tuen 24 h.
 • Vapaaehtoisilla on yksi vapaapäivä ensimmäisellä viikolla ja kaksi vapaapäivää toisella viikolla.
 • Jokaisen vapaaehtoisen tulee tuoda mukanaan omat snorkkelit, mutta projekti tarjoaa vapaaehtoistyön ajaksi räpylät.

Hinnat eivät sisällä:

 • Lentoja
 • Ruokia
 • Matkavakuutusta. Matkavakuutus on pakollinen vapaaehtoistyöhön osallistuvalle.
 • Mikäli saavut aikaisemmin tai lähdet myöhemmin, majoitus ja kyydit eivät sisälly hintaan.

Lähde vapaaehtoistyöhön Kefaloniaan
Tarvitsemme sinun apuasi.

Näemme paikkatilanteen reaaliajassa ja vastaamme viestiisi muutaman päivän sisällä. Jotta voimme varata sinulle paikan tiettyyn lähtöpäivään tarvitsemme sinulta seuraavat tiedot: syntymäaika, t-paidan koko ja mahdolliset terveydelliset seikat, jotka vaikuttavat vapaaehtoistyön tekemiseen.

HUOM: Varaus tulee vahvistaa ja ennakkomaksu maksaa 5 päivän sisällä, jotta varaus pysyy voimassa.

Vapaaehtoisten tulee olla hyviä uimareita ja heillä tulee olla aikaisempaa kokemusta snorklauksesta jopa 8 metrin syvyydessä. Työhön sisältyy kävelyä ja pyöräilyä mäkisessä maastossa.

Varausmaksu ja säännöt

Varausmaksu 250 euroa tulee maksaa varaushetkellä. Jos et saa haluamaasi vapaaehtoistyöpaikkaa emmekä löydä sinulle toista kiinnostavaa mahdollisuutta, varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisesti. Varausmaksuun sisältyy hakemuksen käsittely, yhteydenpito vapaaehtoiseen ja vastaanottavaan järjestöön, ennakkomateriaalia sekä päästökompensaationa taimen istutus Vaalan kuntaan istutapuita.fi kautta. Ekomatkaajat ei ota kansalaisjärjestöiltä provisiota vaan lahjoitamme tämän summan eläintensuojelutyöhön. Mitä useampi vapaaehtoinen matkustaa kauttamme, sitä enemmän rahaa saamme kerättyä kansalaisjärjestölle eläintensuojelutyöhön.

Varaus tulee vahvistaa ja ennakkolasku maksaa 5 päivän sisällä, jotta varaus pysyy voimassa. Ennakkolaskun maksamalla vahvistat paikkasi ja tämän jälkeen voit varata lennot.

Vapaaehtoiselle lähetetään vapaaehtoistyön maksamista varten maksutiedot sähköpostitse. Jos vapaaehtoinen haluaa erillisen laskun tositteeksi, tämä toimitetaan vapaaehtoiselle perillä kohteessa.

Ennakkolaskun suuruus riippuu matkan pituudesta. Ennakkolasku on kahden viikon matkalla 150 euroa, neljän viikon matkalla 300 euroa, kuuden viikon matkalla 450 euroa ja kahdeksan viikon matkalla 600 euroa.

Loppulasku tulee maksaa viimeistään 65 päivää ennen lähtöä.

Ennakkomaksua ei palauteta, jos vapaaehtoinen peruuttaa matkansa.

Matkan voi perua viimeistään 65 päivää ennen lähtöä, jolloin kuluina pidätetään ennakkomaksu (kahden viikon matkalla 150 euroa, neljän viikon matkalla 300 euroa, kuuden viikon matkalla 450 euroa, kahdeksan viikon matkalla 600 euroa). Mikäli matkustaja peruuttaa matkan myöhemmin kuin 65 päivää ennen lähtöä maksua ei palauteta.

Lähtöpäivää voi siirtää saman vuoden aikana myöhemmäksi, jos siirto tehdään viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää ja mikäli kohteessa on tilaa.

Projekteilla on omat maksukäytännöt ja säännöt. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista.

Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse projektiorganisaatiolle maksamia rahoja (vapaaehtoistyön hinta) mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa. Yleisesti sääntö on se, että jos matkan päivämäärää pitää muuttaa projekti pitää rahat sisällä asiakkaan seuraavaa matkaa varten eikä niitä palauteta asiakkaalle.

Vapaaehtoistyöhön lähtevä matkustaja varaa ja maksaa itse lentonsa. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista. Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse lentoyhtiölle maksamia rahoja mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa.

Majoitus

 • Vapaaehtoiset jakavat asunnon suuressa huvilassa Skalassa. Se sijaitsee tontilla, joka on täynnä hedelmä- ja oliivipuita. Se mahdollistaa yhteiset illalliset ja kokoontumiset.
 • Majoitus on jaetussa huoneessa muiden vapaaehtoisten kesken.
 • Jaetussa kylpyhuoneessa on aurinkoenergialla lämmitettyä kuumaa vettä ja keittiövarustuksiin kuuluu ruoanlaittovälineet, astiat ja jaettu jääkaappi.
 • Paikallisia ruokakauppoja löytyy läheltä ja niistä sinun on mahdollista ostaa omat ruoat.

Kuljetukset vapaaehtoistyökohteeseen

 • Vaihtoehto 1: Lennä Helsingistä (HEL) Ateenaan (ATH) ja sieltä Kefaloniaan (EFL). Lento Ateenasta Kefaloniaan on kestoltaan 1 h.
 • Vaihtoehto 2: Lennä Helsingistä (HEL) Ateenaan (ATH). Ateenasta bussilla/lautalla Kefaloniaan. Bussi/lauttamatka Ateenasta Kefaloniaan on kestoltaan 7 h.
 • Suosittelemme käyttämään mahdollisimman paljon julkista liikennettä ja vähäpäästöisiä kulkuneuvoja.

Kestävä liikkuminen
Saarella liikutaan kävellen ja polkupyörillä. Poikkeuksena on, kun sinut haetaan kohteeseen saapumispäivänä ja viedään lentokentälle/bussiasemalle lähtöpäivänä.

Vastuullisuus
Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti. Kohteessa majoituksessa ei ole ilmastointia vaan ekologisemmat tuulettimet. Vedenlämmitys tapahtuu aurinkoenergialla. Tarkoitus on hankkia aurinkopaneelit tulevien vuosien aikana.

Kefaloniassa tuotetaan enemmän aurinkoenergiaa ja tuulivoimaa kuin sitä käytetään.

Vastuullisuustoimenpiteet Kefaloniassa.

Suojelutyö

Snorkkelitutkimusvuorojen aikana vapaaehtoiset snorklaavat ennalta määritetyllä alueella ja turvallisuusvalvoja valvoo heitä melontalaudalla. Turvallisuusvalvoja seuraa tutkimusryhmää koko vesivuoron ajan. Kaikki joukkueen jäsenet käyttävät mukana toimitettua pelastusliiviä. Kaikki snorkkelivuorot ovat säästä riippuvaisia ja ne perutaan jos meriolosuhteet katsotaan vaarallisiksi.  Pyöräily on sallittu vain päivänvalon aikana.

Lisätiedot

Pääkaupunki Argostoli on tunnettu saarinäkymistään ja satamastaan. Kaupungissa asuu n. 15 000 henkeä.

Majoitus sijoittuu kahden eniten seuratun meri- ja rannikkoalueen väliin. Vilkkaan Skalan kaupungin rannalle on 2,3 km kävelymatka ja rauhallinen Moundan ranta on 1,5 km:n kävelymatkan päässä.

Skala tunnetaan monista leipomoistaan, tavernoistaan ja ravintoloistaan. Sillä on pitkä, kaunis ranta, jossa on ravintoloita, rantabaareja, useita ruokakauppoja ja apteekkeja.

Mounda tunnetaan sen rauhallisuudesta ja luonnonympäristöstä, jossa on erinomaiset snorklausmahdollisuudet ja koskemattomat vedet.

English

Participate in Marine and Coastal Conservation Programme.

You can participate in the research and conservation of the Posidonia oceanica seagrass meadows and the sand dune systems. Field Station is conveniently located just walking distance from both locations where volunteer activities will take place. These are the beaches of the very popular tourist town of Skala and the beautiful and tranquil Mounda Beach.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kefalonia meri- ja rannikko-
alueidensuojelu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *