Kohteet

Thaimaa – Phra Thong

250,00 400,00  sis. ALV 24%

Hinta: 670,00 € / 2 viikkoa / hlö
(huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 670,00 € ei sis. lentoja)
Soveltuu: nuoret, 40+, pariskunnat & perheet

Autenttisella, monelle vielä tuntemattomalla saarella, pääset tekemään tärkeää vapaaehtoistyötä autioilla hiekkarannoilla merikilpikonnien tutkimuksen hyväksi. Auringon noustessa saaren autioilla hiekkarannoilla kävelee vapaaehtoistyöntekijöitä merikilpikonnanpesiä etsien. Keskellä päivää Sinulla on mahdollisuus tarkkailla kilpikonnien käyttäytymistä kukkulan päältä. Kannattaa nauttia tästä erilaisesta matkakohteesta ja sen tuomista mahdollisuuksista elää hetkessä sekä ottaa ilo irti eräänlaisesta Selviytyjät- kokemuksesta. Tämä kohde on pysynyt matkustajien suosikkikohteena vuodesta 2009 lähtien.

”Matkan kohokohta oli kun pääsin yövuoroon vahtimaan kilpikonnan pesää. Olimme vahtimassa pesää, koska näytti siltä, että poikaset syntyvät pian ja edellisenä yönä oli jo ollut kaksi muuta vahtivuorossa. Vahdimme pesää tunnin vuoroissa. Rannalla oli teltta, jossa toinen pystyi nukkumaan, kun toinen vahti. Minun vahtivuorollani poikaset alkoivat syntyä. Se oli uskomaton kokemus enkä unohda sitä ikinä. Kirsikkana kakun päälle, näimme vielä upean tähdenlennon samana iltana. Oli myös mahtavaa katsoa kuinka kilpikonnat lähtivät merta kohti. Saari itsessään oli todella kaunis paikka ja ruoka taivaallista. Tekemistä riitti ja vapaa-aikaakin jäi kivasti. Olisin viihtynyt siellä pidempääkin. Itse en ole koskaan nauttinut ulkomailla vain rannalla makoilusta, joten tämä vaihtoehto sai minut näkemään matkailun ihan eri silmin. Sopivasti tekemistä ja vapaata rauhoittumisaikaa. Suosittelisin projektia ihmiselle, joka on kiinnostunut luonnon/eläinten suojelusta. Semmoiselle, jota ei haittaa jos suihkusta tulee vähän kylmää vettä tai ei ole ilmastointia.” Satu

Ajankohta:

Kohteeseen pääset vuosittain joulukuun puolivälistä tai tammikuun puolivälistä maaliskuun loppuun. Seuraavan kausi alkaa viimeistään 15.1. ja jatkuu 30.3.2025 asti.

Projekti osallistuu vuosittain lastenpäivän juhlallisuuksiin saarelaisten kanssa.

Suosittelemme pidentämään matkan kestoa mahdollisuuksien mukaan.

Vapaaehtoistyön ikäraja:

Kohde sopii kaikille yli 18-vuotiaille, jotka nauttivat pitkistä kävelyistä autioilla hiekkarannoilla.

Alle 18-vuotiaat voivat osallistua Phra Thongin projektiin, mutta vain huoltajan seurassa. Lasten minimi-ikää projektiin osallistumiselle ei ole. 9-vuotias pystyy osallistumaan työtehtäviin hyvin.

Pienemmät lapset voivat osallistua projektiin, mutta eivät välttämättä pysty osallistumaan kaikkiin projektin aktiviteetteihin.

Viikon vapaaehtoismatka sopii loistavasti lapsiperheille. Katso hinta-välilehdeltä lisätietoja.

Tähän kohteeseen pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

Vapaaehtoistyö Phra Thongin saarella

Tällä autenttisella saarella pääset sisään aitoon thaimaalaiseen elämään. Pääset auttamaan luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä ja samalla nauttimaan ainutkertaisesta lomasta.

Tämä Thaimaan neljänneksi suurin saari, joka sijaitsee Khao Lakista pohjoiseen, on yksi Thaimaan kätketyistä salaisuuksista. Phra Thongin saari sijaitsee Andamanin meren puolella, Kura Burin alueella Phang Ngan privinssissa noin 200 km Phuketista pohjoiseen. Saarella on kolme hyvin erilaista kylää ja yhteensä saarella asuu vain noin 300 asukasta. Phra Thongilla on monenlaisia elinympäristöjä: metsää, saaren keskiosan savannia, mangrove-kanaaleja ja pieniä koralliriuttoja. Saaren sisäosista löytyy vanhoihin tinanlouhintaluoliin muodostuneita lampia. Korkeimmat kohdat ovat 12 metriä korkeat kukkulat saaren pohjoisosassa, saaren itäosa on mangrove-metsää ja saaren länsiosa on 15 kilometriä pitkä lähes autio ranta. Lähin sademetsä sijaitsee viereisellä, Koh Ra -saarella.

Phra Thongilla on trooppinen ilmasto ja vettä sataa satunnaisesti ympäri vuoden. Vuosi jakautuu sadekauteen (huhtikuusta marraskuuhun) ja kuivaan kauteen (joulukuusta maaliskuuhun). Päivisin lämpötila vaihtelee 29 – 34 asteen välillä ja yön alin on 26 astetta. Merivesi on 32 asteista ja bungalowien vieressä jopa 40 asteista. Saarella on kolme kylää: Thapa Yoi, Thung Dap ja Pad Chok (Leijonakylä). Saaren luonto on pääosin edelleen hyvin koskematonta ja lajirikasta. Kohteessa on hyvin alkeelliset olosuhteet. Kauppojen ja ravintoloiden valikoima on niukka. Paikan kauneus hiljentää ja rauhoittaa mielen.

Ekomatkaajien tarina alkoi vuonna 2008 Phra Thongin saarelta merikilpikonniensuojeluprojektista ja olemme tehneet pitkäkestoista yhteistyötä siitä saakka. Ensimmäiset asiakkaamme matkustivat saarelle vuonna 2009.

Merikilpikonnien suojelua ja luonnonsuojelua

Auringon noustessa saaren autioilla hiekkarannoilla kävelee paljain varpain vapaaehtoistyöntekijöitä merikilpikonnanpesiä etsien. Tällöin nähdään, onko kilpikonna käynyt munimassa yön aikana. Hiekkarannoilla käveleminen aamuisin on yksi tärkeimmistä työtehtävistä saarella. Päivittäin kävelymatkaa tulee n. 10 – 15 km. Jos vapaaehtoisia on liian vähän rannat jäävät monitoroimatta. Merikilpikonnat pesivät saarella tyypillisesti joulu-helmikuussa ja poikaset kuoriutuvat helmi-maaliskuussa. Kaikkia saaren rantoja valvotaan päivittäin, jotta pesiä voidaan suojella. Pesiä suojellaan poikasten kuoriutumiseen asti. Phra Thongilla ei näe kilpikonnia pesimässä, sillä rantoja ei monitoroida öisin.

Miksi kävelemme aamuisin hiekkarannalla.

Päivittäin tarkkaillaan kahden tunnin seurantajakson ajan meressä ruokailevia kilpikonnia. Lisäksi tietoa kerätään säästä ja lämpötilasta. Merikilpikonnien tutkimuksen kannalta työn jatkuvuus on tärkeää. Vuosikymmenten aikana kerätyn tiedon pohjalta pyritään suojelemaan merialuetta, jotta kannat voivat elpyä ja merikilpikonnat elää häiriöttä.

Miksi istumme kaksi tuntia kukkulalla.

Merikilpikonnien lisäksi organisaatio työskentelee uhanalaisen mangrovemetsän suojelemiseksi. Mangrove sitoo sedimenttiä, mikä on elintärkeää koralliriuttojen terveydelle. Mangrove sitoo ilmasta enemmän hiiltä kuin sademetsät ja ehkä 20% enemmän kuin tavalliset puut. Siksi mangrovella on tärkeä osa ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Merikilpikonnien lisäksi saarelta löytyy merikotkia, pikkumarabuita, monia muita kauniita ja värikkäitä lintuja, varaaneja, peuroja, pitkähäntämakakeja, saukkoja, rapuja, riuttakaloja, lepakoita, liskoja, perhosia ja kilpikonnia.

Kausittain suojellaan myös koralliriuttoja, lintuja sekä tehdään erilaisia yhteisön kehittämishankkeita saarella. Turisteille järjestetään Turtle Talks -kilpikonnainfoja, rantasiivouksia ja opastettuja kierroksia projektin ylläpitämässä museossa. Rannalta löytyvästä jätemäärästä pidetään kirjaa ja sitä hyödynnetään tutkimuksessa. Myös turismin vaikutuksia saaren ympäristöön ja lajeihin arvioidaan ja tutkitaan.

Merkityksellinen työ palmujen katveessa on myös viikottain paikallisten kanssa yhdessä tehty rantojen siivous. Kilpikonnat eivät saavu munimaan roskaisille rannoille ja poikaset jäävät helposti kiinni roskiin.

Kerran tai kahdesti viikossa mennään veneellä tarkistamaan Ra-saaren rannat. Joitakin rantoja havainnoidaan kävellen, ja tämä edellyttää hyppäämistä veneestä, uintia rannalle ja takaisin veneeseen. Veneestä ei ole pakko hypätä veteen vaan toinen vaihtoehto on jäädä veneen kyytiin.

Kansalaisjärjestön aktiviteetteihin kuuluu paikallisten lasten opettaminen muovittomuuteen sekä tiedon jakaminen nuoremmille muovin haitoista. Tämä on tärkeä tekijä muutoksen syntyyn, sillä thaimaalainen hierarkia vaikeuttaa vanhempien henkilöiden opettamista uusille tavoille.

Vapaaehtoiset lisäävät huomattavasti lisää resursseja toimintaan ja tuovat auttavia lisäkäsiä itse kenttätyön toteuttamiseen. Suojelukeskuksen toiminta on tärkeää siitä syystä, että se keskittyy pääasiassa saaren historian sekä yhteisön tiedon jakamiseen, nostattaen matkailijoiden tietoisuutta merikilpikonnien sekä alueen luonnonsuojelusta. Keskuksessa opetetaan paikallisia lapsia toimimaan luontoa säästävällä tavalla.

Koh Phra Thong -saarta, jossa projekti toimii, voidaan luonnehtia luonnon monimuotoisuuden kehdoksi. Monimuotoisuuden säilyttäminen saarella on elinehto monille alueen eläimille ja kasveille, kuten juuri merikilpikonnille.

Ekomatkaajien asiakkaiden matkakertomuksia

Hinta

 • Hinta 670 euroa/ kaksi viikkoa.
 • (huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 670,00 €)
 • Lisäviikon hinta on 335 euroa/ viikko.
 • Hinnat ovat voimassa vuonna 2024.

Hinta sisältää:

 • Vapaaehtoistyön
 • Majoituksen bungalowissa (Horizon/ Rakkan)
 • Siivouksen
 • Vapaaehtoiskoordinaattorin avun kohteessa
 • Merikilpikonnista kertovia tietopaketteja sähköpostitse ennen matkaa

Hinnat eivät sisällä:

 • Lentoja
 • Vakuutuksia.
 • Ruokia. Aamiaisen hinta n. 220 baht, paistettu riisi 150 baht ja hedelmämehu 60 baht. Ruokaan kannattaa varata n. 15 euroa / päivä, joka tulee maksaa käteisellä. Saarella ei ole pankkiautomaattia.
 • Venekuljetusta saarelle (84,00 €/menopaluu). Kuljetus maksetaan loppumaksun yhteydessä etukäteen.
 • Taksikuljetus voidaan järjestää tarvittaessa mm. Phuketin lentokentältä Khuraburin satamaan 2600 baht/ yksi suunta.
 • Huomioithan, että saarella ei ole pankkiautomaattia. Varaa bahteja pieniin ostoksiisi!

Matkasi aikana pääset halutessasi yöpymään paikallisen kotona läheisessä Lions Villagessa ja osallistumaan paikallisten järjestämälle kokkikurssille.

Jos bungalowit ovat täynnä voit majoittua Lions Villagessa koko matkan ajan. Horizon Eco Resortiin järjestetään kyyti päivittäin, sillä etäisyys on 4 km.

Viikon kestävä vapaaehtoistyö

Viikon hinta on 335,00 €

 • (huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 335,00 €) + venekuljetus saarelle 84,00 €/menopaluu).
 • 12-vuotiaat maksavat saman hinnan kuin aikuinen.
 • Perhehinta 1 viikko sisältäen 2 aikuista + 2 alle 12-vuotiasta lasta 335+335+150+150+varausmaksu 400,00 € + venekuljetus saarelle 84,00 €/menopaluu).

Lapsille matkan hintaan sisältyy Ekomatkaajien puuhakirja, joka toimitetaan sähköpostitse ennen matkan alkua. Perheiden varausmaksun hinta on 400 € / perhe.

Kohteessa ei ole yhden hengen huonelisämaksua eikä sesongista johtuvaa lisämaksua.

Vapaaehtoistyöntekijöiden maksama projektimaksu on suurin tulonlähde, jolla koko projekti rahoitetaan. Projektiorganisaatio ei tulisi toimeen tai kykenisi pyörittämään projektia ilman näitä varoja. Projektimaksulla katetaan kaikki suorat kulut, joita projektilla on. 80 % tuotoista kattaa ruoan, majoituksen, orientaation, kuljetukset saarella ja projektiorganisaation palkat. Loput tuotoista käytetään projektin kehittämiseen ja lupamaksuihin.

Varausmaksu ja säännöt

Varausmaksu 250 euroa tulee maksaa varaushetkellä. Jos et saa haluamaasi vapaaehtoistyöpaikkaa emmekä löydä sinulle toista kiinnostavaa mahdollisuutta, varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisesti. Varausmaksuun sisältyy hakemuksen käsittely, yhteydenpito vapaaehtoiseen ja vastaanottavaan järjestöön, ennakkomateriaalia sekä päästökompensaationa taimen istutus Vaalan kuntaan istutapuita.fi kautta. Ekomatkaajat ei ota kansalaisjärjestöiltä provisiota vaan lahjoitamme tämän summan eläintensuojelutyöhön. Mitä useampi vapaaehtoinen matkustaa kauttamme, sitä enemmän rahaa saamme kerättyä kansalaisjärjestölle eläintensuojelutyöhön.

Kun olet maksanut varausmaksun lähetämme sinulle sähköpostitse hakukaavakkeen.

Ennakkolasku 150 euroa tulee maksaa sen jälkeen, kun hakemus on hyväksytty. Tämän jälkeen voit varata lennot. Loppulasku tulee maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Loppulaskun yhteydessä maksetaan venekuljetus saarelle. Maksutiedot lähetetään sähköpostitse. Huolehdithan itse loppumaksun maksamisesta, sillä projekti ei lähetä erikseen ennakko- ja loppulaskua.

Ennakkomaksua ei palauteta, jos matkustaja peruuttaa matkan. Loppumaksu tulee maksaa viimeistään kuukautta ennen lähtöä. Matkan voi perua kirjallisesti 45 vuorokautta ennen lähtöä, jolloin kuluina pidätetään 150 euroa. Jos matkan peruu kirjallisesti viimeistään 15 päivää ennen lähtöä kuluina pidätetään 50 % matkan hinnasta. Jos matkan peruu 14 päivää – 0 päivää ennen lähtöä kuluina pidätetään 100 %.

Projekteilla on omat maksukäytännöt ja säännöt. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista.

Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse projektiorganisaatiolle maksamia rahoja (vapaaehtoistyön hinta) mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa. Yleisesti sääntö on se, että jos matkan päivämäärää pitää muuttaa projekti pitää rahat sisällä asiakkaan seuraavaa matkaa varten eikä niitä palauteta asiakkaalle.

Vapaaehtoistyöhön lähtevä matkustaja varaa ja maksaa itse lentonsa. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista. Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse lentoyhtiölle maksamia rahoja mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa.

Majoitus

 • Jokainen vapaaehtoinen saa oman tai toisen vapaaehtoisen kanssa jaetun bungalowin.
 • Bungalowissa on leveä sänky, hyttysverkko, tuuletin, wc ja kylpyhuone.
 • Sängyssä ei ole peittoa, joten jos kaipaat sellaista, pakkaathan mukaan esimerkiksi silkkimakuupussin.
 • Suihku ja wc ovat länsimaiset, mutta joskus kylpyhuoneessa on suihkun sijaan saavi, josta voi kaataa päälleen vettä.
 • Huoneessa ei ole erillisiä kaappeja tavaroille.
 • Voit tarvittaessa ostaa pientä evästä läheisessä kylässä olevasta kaupasta tai lomaresorteista. Valikoima on suppea.
 • Vaatepyykki on mahdollista pestä itse kylpyhuonetiloissa tai pyykit voi pesettää paikallisilla pientä maksua vastaan.
 • Lentokentältä voit ostaa paikallisen sim-kortin, jos koet tarvitsevasi hyvää internetyhteyttä. Suosittelemme hankkimaan ”Thai sim card for tourists”, joita myydään lentokentällä. Majapaikalla on aika kehno internet-yhteys, joka ei toimi huoneissa vaan ainoastaan yleisissä tiloissa.  Omia kameroita ja kännyköitä voi ladata päivällä yleisissä tiloissa.
 • Bungaloweissa toimii sähköt noin kello 18:30 jälkeen aamuun saakka.

Kuljetukset

Voimme varata sinulle taksikuljetuksen Phuketista Khuraburiin (3000 bahtia/ noin 85 euroa) tai voit kulkea matkan julkisilla kulkuneuvoilla.

Pitkähäntävene (varattava etukäteen) kuljettaa vapaaehtoisia saarelle klo 8 – 16 välillä Khuraburista Phra Thongille. Jos lennät Phuketiin samana päivänä kun haluat siirtyä saarelle huomioithan, että vene ei kulje lainkaan iltaisin!

Pitkähäntävene tuo sinut normaalisti pääsatamaan, josta on autokyyti perille. Riippuen nousu- ja laskuvedestä pitkähäntävene saattaa tuoda sinut suoraan projektiorganisaation rantaan.

Yöbussi Bangkokista lähtee noin klo 20/21 ja saapuu Kura Burin bussiasemalle noin klo 05 aamulla. Taksi Kura Burin bussiasemalta satamaan maksaa noin 400 bahtia.

Suosittelemme käyttämään mahdollisimman paljon julkista liikennettä ja vähäpäästöisiä kulkuneuvoja.

Kestävä liikkuminen

Saarella liikutaan lähinnä jalan. Tähän poikkeuksia ovat:

 • Saapuessasi saarelle pitkähäntävene tuo sinut normaalisti pääsatamaan, josta on autokyyti perille. Riippuen nousu- ja laskuvedestä pitkähäntävene saattaa tuoda sinut suoraan projektiorganisaation rantaan, jolloin autokyytiä ei tarvita. Samoin lähtiessä.
 • Lisämaksullisille retkille lähdettäessä vapaaehtoiset istuvat lava-auton kyydissä, jonka lisäksi retkillä kävellään.

Vastuullisuus

 • Vapaaehtoistyöntekijöiden päivän ateriat valmistetaan aineksista, mitä sinä päivänä on saatavilla sekä ylijäämäruuista, joilla minimoidaan ruokahävikki. Ruoka on pääsääntöisesti kasvisruokaa, kanaa ja riisiä. Asiakkaille tarjotut pillit ovat valmistettu joko bambusta tai biohajoavasta muovista. Elintarvikkeet tilataan ravintolalle isoissa määrissä pakkausjätteen minimoimiseksi ja myös jätepussit ovat biohajoavaa materiaalia.
 • Ravintolasta ei voi ostaa muovisia vesipulloja, vaan omaa vesipulloa saa täyttää ravintolassa ruokailun yhteydessä isosta vesikanisterista.
 • Majoituspaikan jätteet lajitellaan ja kuljetetaan takaisin pääsaarelle. Sähkö kerätään aurinkopaneelien kautta päiväsaikaan, jonka vuoksi sähköä on käytössä bungaloweissa vain iltaisin.
 • Konkreettista kertakäyttömuovia ei synny projektiorganisaation aktiviteetista lainkaan.
 • Vapaaehtoisten rannoilta keräämät jätteet kuljetetaan kierrätykseen takaisin pääsaarelle tai vaihtoehtoisesti niistä valmistetaan opetusmateriaalia paikallisille lapsille.
 • Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti.

Suojelutyö

Saaren länsiosassa sijaitsee 15 kilometriä pitkä lähes autio ranta, jolla merikilpikonnat pesivät. Merikilpikonnien pesintäluvut Thaimaassa ovat laskeneet huomattavasti viimeisen 20 vuoden aikana. Aikanaan kyläläiset keräsivät kilpikonnanmunia. Nykyään he ovat mukana kilpikonnien suojelutyössä yhteistyössä vapaaehtoisten ja kansalaisjärjestön kanssa.

Phra Thongin saari oli vielä 1970- ja 1980-luvulla tärkeä etelänbastardikilpikonnan pesintäalue. Nykyään vain harva merikilpikonna käy munimassa rannoilla, mutta onneksi yksi kilpikonna voi pesiä 4-5 kertaa kauden aikana. Nykyisin pesät ovat lähinnä liemikilpikonnan ja harvemmin etelänbastardikilpikonnan tai merinahkakilpikonnan pesiä.

Merikilpikonnien katoaminen olisi menetys sekä ihmisten, että ympäristön kannalta. Niillä on elinympäristössään tärkeä merkitys, joka vaikuttaa moniin muihinkin lajeihin.

Ehkä populaatioita leviää jatkossa uusille alueille ilmastonmuutoksen ansiosta, mutta toisaalta sen takia populaatioita saattaa kokonaan kadota. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa merikilpikonnien tulevaisuuteen.

Vapaaehtoiset mittaavat joka päivä vuorovesilinjan. On tärkeää seurata ekosysteemin muutoksia sekä arvioida ja seurata ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Mittaustulokset tarjoavat tärkeää tietoa, jonka perusteella tehdään päätöksiä rannikkoalueiden kehittämisestä ja monimuotoisuuden suojelusta. Mittaaminen myös auttaa ennustamaan luonnonilmiöitä.

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä

Koh Phra Thong -saaren tiedetään olevan etelänbastardi-, liemi- ja merinahkakilpikonnien yksi Thaimaan tärkeimmistä pesimäalueista. Merikilpikonnat palaavat samalla rannalle pesimään, jossa ovat syntyneet. Pesien määrä on viime aikoina laskenut huimasti, mutta rantojen monitorointityön on silti jatkuttava. Pesiä (ja munivia naaraskilpikonnia) ollessa vähemmän on entistä tärkeämpää, että pesät myös löydetään, jotta poikasten matka pesästä mereen saadaan turvattua. Jokainen löydetty pesä symboloi toivoa positiivisemmasta tulevaisuudesta.

Viimeisen viiden vuoden aikana vain muutama kilpikonna on käynyt munimassa rannalle.

Toivoa symboloi myös se, että maaliskuussa 2024 tehtiin pesän inventaario ja tutkittiin kuinka moni poikanen selvisi. Tulos oli 73%. Yhdeksän vuoden hiljaiselon jälkeen saaren rannalla on viimein nähty liemikilpikonnan liikkeitä vuonna 2020. Sitä ennen viimeisin havainto oli vuodelta 2011. Vuonna 2019 kansalaisjärjestö havaitsi ensimmäistä kertaa vuosiin etelänbastardikilpikonnan pesän. Tämä symboloi toivoa, sillä merikilpikonna palaa pesimään rannalle, jossa se on syntynyt.

Vuosien 2010–2015 aikana merikilpikonnien eri lajien pesien määrä rannoilla on vaihdellut 1–17 pesien välillä. Pesien määrään vaikuttaa muun muassa paikallisten ihmisten asenteet merikilpikonnien munia sekä itse merikilpikonnan lihaan sekä kilpeen, eli pidetäänkö merikilpikonnien munien tai lihan syömistä eettisesti hyväksyttävänä tekona, ja halutaanko merikilpikonnia ylipäänsä suojella. Tämän takia paikallisten perehdytystyö nimenomaan paikan päällä kohteessa on myös tärkeää.

2x suurimmat uhat Thaimaassa

Kalastustoiminta

Kalastustoiminta alueella toimii suurella volyymilla, mutta isojen kalastusalusten vaikutuksesta luonnonvaroihin ei vielä tiedetä juuri mitään, joten lisätutkimuksia asian tiimoilta tarvitaan. Olettamus on, että suurin osa rannoille ajautuvista roskista ovat peräisin juuri kalastusaluksilta. Rantojen roskaamisen lisäksi suuri uhka merikilpikonnille on kalastusverkkoihin takertuminen niin, että kilpikonnat hukkuvat hapenpuutteen takia. Merikilpikonnien täytyy käydä säännöllisesti pinnassa haukkaamassa happea.

Merikilpikonnat ovat myös erittäin valoherkkiä, ja Koh Phra Thong -saaren rannoilta on pystytty havainnoimaan, että yöllisaikaan kalastusmiehet pitävät aluksiensa poikkeuksellisen kirkkaita valoja päällä. Kun aluksia on monta rinta rinnan, muodostavat ne esteen niille naarasmerikilpikonnille, jotka haluaisivat nousta rannalle pesimään.

Rannikkojen tilan heikentyminen ja matkailualan kasvaminen

Saasteet ja ilmastonmuutos kytkeytyvät tiukasti myös merikilpikonnien uhanalaisuuteen. Jos jo mereltä tulevat valot vaikeuttavat merikilpikonnien pääsyä rannalle, voidaan vain kuvitella, mitä rannoilla sijaitsevien rakennusten valot tekevät merikilpikonnille. Matkailualan kasvaessa rannikoille rakennetaan yhä enemmän hotelleja ja muita turistikeskuksia, jotka heikentävät rannikkojen luonnonmukaista tilaa.

Matkailualan kasvamisen negatiivisista puolista huolimatta vapaaehtoisten tuleminen alueelle on kuitenkin erittäin tärkeää, sillä heidät koulutetaan käyttäytymään kilpikonnaystävällisesti muun muassa sammuttamalla valot rantojen läheisyydestä. Vapaaehtoiset eivät yövy hienoissa länsimaisissa luksushotelleissa, vaan joko paikallisten luona tai paikallisten tarjoamissa muissa majoituksissa. Vapaaehtoismaksuun kuuluukin osana itse maksu majoituksesta, joka päätyy suoraan paikallisten rahapusseihin.

Vapaaehtoisten taloudellinen tuki paikallisille on erittäin tarpeellista, majoituksen lisäksi muun muassa myös ravitsemuksen ja kuljetuskustannusten kautta. Niin kuin kaikessa muussakin tekemisessä, johdonmukaisuus sekä pitkäjänteisyys ovat avainasemassa. Kohteissa rannoille ei lähdetä joka aamu kävelemään vain kuntoa kohottaakseen, vaan samalla myös monitoroidaan rantojen sekä mahdollisten pesien tilaa sekä kerätään tietoa merikilpikonnien liikkeistä. Mitä enemmän merikilpikonnien liikkeistä tiedetään, sitä paremmin niitä voidaan myös auttaa nyt ja tulevaisuudessa.

Esimerkki työpäivästä

5.30 Rannalla mahdollisten merikilpikonnan jälkien monitorointia, jonka jälkeen aamupala
9.00 Säämittaukset
9.30-11.30 Merikilpikonnien käyttäytymisen seuranta läheiseltä kukkulalta
13.00-14.00 Lounas
14.00 – Merikilpikonnien käyttäytymisen seuranta läheiseltä kukkulalta
19.30 Päivällinen

Kohteessa ei ole päiväkohtaisia aikatauluja. Seuraavan päivän ohjelma suunnitellaan yhdessä edellisenä iltana. Tyypillinen työpäivä on 3 – 6 tuntia pitkä ja saattaa jakautua aamuvuoroon ja iltavuoroon. Kun vapaaehtoisia on enemmän, on myös vapaa-aikaa enemmän. Jos kilpikonna saapuu munimaan, muuttaa se vapaaehtoisten aikataulut ja tällöin kaikki lähtevät auttamaan. Vapaa-aikaa on kuitenkin riittävästi joka päivä.

Työvuoroista voit lukea lisää blogistamme.

Lisätiedot

Lue askeleista, jotka pelastavat merikilpikonnia!

Artikkeli Pienessä matkaoppaassa Phra Thongista ja Ekomatkaajista.

Minnethaimaassa Koh Phra Thong

Phra Thong tietoa ja historiaa saaresta.

 

English

NGO working in Phra Thong want to encourage locals and tourists to understand that nature care and ecotourism are viable alternatives to mass tourism. Volunteers play an important role in supporting the island’s residents and helping to safeguard the island’s turtles. Travellers also protect mangroves and birds and implement various community development projects on the island.

25 arviota tuotteelle Thaimaa – Phra Thong

 1. Pia

  Unohtumaton kokemus!
  Osallistuin projektiin maaliskuussa 2012. Olin sekä PhraThong saarella että KoRa saarella. Olin ensikertaa vapaaehtoisprojektissa ulkomailla ja kokemus oli erittäin positiivinen! Mielestäni projekti oli hyvin organisoitu, turvallinen ja saamani etukäteisinfo oli erittäin kattava.
  Saaren kiireettömyys ja luonto tekivät vaikutuksen tämän hektisen elämän keskellä. Harvoin sitä tulee käveltyä & yövyttyä lähes autiolla rannalla hyvän asian puolesta. Tutustuminen muihin vapaaehtoisiin (meitä oli 6 sillä hetkellä) sekä kilpikonnien näkeminen oli parasta antia. Ruoka oli hyvää ja isäntäperheeni erittäin ystävällinen. Huoneeni oli tilava ja siisti.
  Sain projektilta enemmän kuin osasinkaan odottaa ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille!!
  Hieno kokemus jota liiaksi ei voi hehkuttaa, se täytyy vain kokea!!

 2. Anne

  I came to the project straight from the airport. Just yesterday I had been freezing in -8C at Finland. Now I found my self from Koh Phra Tong – Island with kilometers of unhabitated beaches, almost like in some movie. (Couple of beach resorts in the beaches but still…). Island itself was nice and safe. We needed not to lock our doors for example. It felt nice to be in a place you could trust to each other. We lived at Nok´s and Lions village. Food was excellent – especially at Noks. And Noks was also closer to the beach. Soi t made it nicer place to be because you could easily pop into the beach on the middle of the day without too much effort in the burning sun. It got quite cold at night at Noks but it didn´t bother me cause I got extra winter leggins with me since I came straight from the freezing Finland. I didn´t se etoo many turtles. But managed to see a nest and a turtle eggs and turtles in the sea from observation point. It was really rewarding to see those. I met also a lot of nice people during the project which I will miss afterwards! As a whole, I would say that it was an experience I will remember for a long time.

 3. Mervi

  Food and accommodation good, but if you get cold easily, the bungalow gets chilly during the night, should inform future volunteers about this. Training to the project duties good, and they are in the right amount, free time was also available.
  Environment is magnificient, sandy beaches as far as the eye can see, the project has a good atmosphere.
  I expected to see an Sea Turtle atleast once at that happened. This was excellent way to spend vacation, just the right amount of challenges, you can meet new people and learn nwe things.

 4. Nina, Thaimaa, Koh Phra Thong

  Matkanteko oli melkoisen rankka kun lähdin vielä samana iltana bussilla Khura buriin, aamu seitsemältä olin perillä jolloin sai sitten pari tuntia jaloitella ja hengähtää. Saarelle meno sujui oikein hyvin, kaikki järjestelyt pitivät hyvin paikkansa. Vaikka tiesinkin asuvani paikallisessa talossa, niin oli se kieltämättä pieni shokki
  aluksi, mutta siihenkin tottui mikä oli hienoa. Ja Nok:in bungalow resort oli myös kiva paikka. Mutta juuri tästä keskusteltiin muiden vapaaehtoisten kanssa, että ehkä vielä
  tarkempaa informaatiota olisi hyvä saada kaikesta käytännön asioista. Toiset vapaaehtoiset olivat erittäin mukavia, kuin myös tiiminvetäjä ja itse olin tyytyväinen että meitä oli pieni porukka. Yhtään suomalaisia ei tosiaan ollut mutta pärjäsin silti hyvin minun kohtalaisella
  englannilla. Kilpikonnan näin muutamia kertoja kukkulalta käsin. Yhtään pesää ei osunut kohdalle ja yksi pesä oli 9km päässä ja viimeisenä iltanani toiset lähtivät yöllä sinne mutta sekin osoittautui epäonnistuneeksi pesinnäksi. Työtehtävät olivat helppo oppia ja oli ihanaa kävellä aamuvarhaisella rannoilla. Se tuntui hyvälle että sai itse vaikuttaa mitä haluaa tehdä milloinkin ihan omien fiilisten mukaisesti. Ruoka oli erittäin hyvää ja toiveitani ei tulista, eikä mereneläviä, kuunneltiin hyvin. Kaikki ihmiset olivat ystävällisiä ja saarella oli niin leppoisa ja rento meininki. Olen niin kiitollinen tästä mahdollisuudesta, tämä oli erittäin hyvä ensiaskel
  lähteä ulkomaille vapaaehtoistyöhön. Innostuin valtavasti ja varmasti tulen tekemään vielä vastaavaa. On rikastuttavaa saada uusia ystäviä ympäri maailmaa.

 5. Tom, Thaimaa, Koh Phra Thong

  Projekti vastasi odotuksia sisältäen sopivassa suhteessa työtä ja lepoa. Tiiminvetäjät olivat mukavia, rentoja ja reiluja. Projekti antaa loistavan tilaisuuden tutustua ihmisiin, luontoon ja eläimiin, saarella on uskomaton rauhallinen ilmapiiri, jota ei aina ole niin helppoa löytää. Työtehtävät eivät ikinä tuntuneet liian raskailta tai vaikeilta, ja oli mukavasti säännöllisten työtehtävien lisäksi muitakin tapahtumia, jotka piti projektin mielenkiintoisena. Ruokaa sai enemmän kuin tarpeeksi! Raskainta oli kuumuus kylässä ollessa mutta tähänkin tottui, ja oli hyvä että vaihdeltiin kylässä olon ja lähempänä rantaa löytyvän majoituspaikan välillä asumista. Ihastuin saareen ja ihmisiin, joihin tutustuin niin paljon että muutin suunnitelmiani ja palasin saarelle vielä ennen paluuta Suomeen muutamaksi päiväksi. Suosittelisin projektia erityisesti niille, jotka matkustavat Aasiassa pidemmän aikaa ja haluavat löytää mielenkiintoista tekemistä, ja muutenkin tämä sopiva vaihtoehto niille jotka haluavat nähdä elämää turistirysien tuolla puolen. Mitä lähemmäksi kahden viikon täyttyminen projektissa tuli, sitä enemmän tuli hinku jäädä projektiin ja saarelle!

 6. Seija, Thaimaa, Koh Phra Thong

  I found it very interesting to see sea turtle conversation and the basic life of the villagers at Koh Phra Thong. I was delighted of the way how project co-operated with local people. Andrea and Barry had created very good relationships with villagers and I was glad that part of the money I paid to the project went to families with small incomes. I was short time at project but I`m wondering what I could have done more? It´s important to find the ways volunteers can put their full impact to project so that group leaders can focus on the work volunteers can´t do. For example I think two people at once is enough to observate tracs of the turtles on the beaches or monitor the turtles at Horn Bill hill. The time at project helped me to understand how vourneable our seas are and put me think what else I could do to help sea conservation work. I felt very wellcome to the “turtle team” and athmosphere during those to weeks was good. Andrea and Cloe are very good group leaders in many ways and not at least the way how they took care of our needs. I do value a lot of the long and patient work of Monica and other group leaders during those 20 years. I´m still surprised how your have managed to do all that with so small resources!

 7. Seija

  Kokemus oli arvokas enkä vaihtaisi sitä rantalomaan. Projekti syventää ymmärrystä maapallon luonnon tilasta, tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä lähelle aitoa thaimaalaiselämää sekä tutustua eri puolilta maapalloa oleviin eri-ikäisiin vapaaehtoisiin. Saari on kaunis, luonnonvarainen ja rauhallinen, mutta tarjoaa samalla mahdollisuuden saada kosketusta thaimaalaiseen kulttuuriin. Olen 55-vuotias eikä ikä haitannut yhtään, joten voin suositella kaikille muillekin, jotka eivät ole enää ihan nuoria ja notkeita. Thaimaa on hyvin organisoitunut ja melko turvallinen, joten nainenkin voi huoletta matkustaa yksin.

 8. Timo

  Olin juuri Ekomatkaajien kautta merikilpikonnien suojeluprojektissa Thaimaassa Koh Phra Thong saarella 2 viikkoa välillä 6.-19.3.17. Kokemus oli aivan huikea ja ainutlaatuinen, jollaista en ole eläessäni kokenut!

  Sain Ekomatkaajien Marjutilta hyvin infoa miten hakea projektiin sekä ennen reissua myös, en olisi voinut olla paremmin valmistautunut reissulle.
  Projektin työ oli sitä mitä minulle kuvailtiinkin ja myös paljon enemmän mitä odotin. Aamut ja aamupäivät käytimme kilpikonnien eteen mm. kävimme rannat läpi ennen kuin aurinko nousi jos konnien jälkiä olisi näkynyt ja ennen lounasta kävimme tarkkailemassa 2 tuntia läheisellä kukkulalta konnien käyttäytymistä heidän omassa kotonaan eli meriolosuhteissa. Lounaan jälkeen yleensä oli hieman lepoa ja omatoimisia juttuja.
  Majoittuminen tapahtui projektissa paikallisen Nokin paikassa rannalta 2km:n päässä savannilla. Siellä kaikilla oli oma bungalow jossa oli perustarpeet: sänky, wc ja suihku. Söimme aina illallisen Nokin luona ja aamupalat sekä lounaat yleensä muualla saarella. Kokemus asua bungalowissa oli mielettömän siisti vaikka yöt olivatkin lämpimät ja kosteat eikä ilmastointia ollut sekä eläimet huusivat kilpaa. En kaivannut kuitenkaan ilmastointia tai muita tarpeettomia ”mukavuuksia”. Nokin vaimo teki uskomattoman hyvää ruokaa päivästä toiseen!

  Meitä oli minun lisäksi 2 viikon ajan myös toinen vapaaehtoinen Suomesta ja myös harvinaisesti suomalainen tiiminvetäjä Susanna. Tätä ei siis ollut tapahtunut aikaisemmin kuulemma. Tulimme kaikki äärimmäisen hyvin juttuun ja koitimme kolmistaan keksiä kaikenlaista puuhaa ja Susanna veikin meitä saaren muihin kyliin tutustumaan sekä myös halusimme vapaaehtoistyökustannuksillamme tukea paikallisia ravintoloita syöden siellä lounaan.
  Saari on melko iso ja rantaviivaa todella paljon jolloin myös vuorovesien mukana tullutta roskaa löytyy huomattavat määrät. Järjestimme italialaisen Loryn kanssa joka pitää Horizon Eco Resortia miehensä kanssa saarella roskienkeruutalkoot. Iloksemme koko resortin sen hetkinen turistiporukka osallistui ja saimme huomattavan määrän roskaa kerättyä pois. Roskaa on niin paljon että kestäisi pieni ikuisuus putsata kaikki paikat mutta pieni panos on aina iso joka tapauksessa!
  Pääsimme reissun aikana myös tutustumaan saarella monta vuotta asuneen kanadalaisen Barryn meriruohotutkimustyöhön. Hän myös kasvattaa saarella merimakkaroita, joten tämä tyyppi oli aivan mielettömän mielenkiintoinen tutustua. Äärimmäisen rauhallinen ja mukava myös luonteeltaan.
  Kaiken kaikkiaan koko tämä aika antoi minulle paljon ja olen otettu kun sain olla osa projektia. Ainoa harmittava asia on että en ollut kuin ainoastaan 2 viikkoa, mutta suunnitelmissa palata vielä takaisin.

  Suosittelen lämpimästi Thaimaan merikilpikonnaprojektia kaikille vähänkin eettisestä matkailusta kiinnostuville sekä myös ihan perheille! En vaihtaisi kokemusta pois mistään hinnasta ja seuraava vapaaehtoistyöreissu on jo suunnitteilla.

 9. Kaisa

  Palautetta kirjoittaessani en voi muuta kuin hehkuttaa kaikkea, mitä reissuun liittyi, matka oli kaikin puolin täydellinen. Saari on niin kaunis ja kaikki ne kokemukset, joihin vapaaehtoisina pääsimme osallistumaan, olivat niin ainutlaatuisia, että aika projektissa jää hienona muistona mieleeni. Uskon myös, että jatkossakin lähden vapaaehtoisprojekteihin mukaan. Erityisen kiitoksen antaisin Ekomatkaajilta tulleesta ennakkoinfosta projektiin liittyen. Paikalle oli helppo päästä perille hyvien ohjeiden avulla ja oli kiva saada muiden vapaaehtoisten yhteystietoja etukäteen, niin että pystyimme matkustamaan yhdessä perille. Ekomatkaajien projektista antama informaatio olosuhteista saarella oli totuudenmukaista ja takasi sen, että osallistujat osasivat odottaa, mihin olivat tulossa. Tällöin kaikilla vapaaehtoisilla oli hyvä ja sopeutuva asenne. Ruoka oli aivan loistavaa (erityiskiitos kasvisvaihtoehdoista) ja asuminen paikallisten perheiden luona oli kiinnostavaa. Perhe, jonka luona asuin, oli ystävällinen ja huoneeni mukava.

 10. Aleksi ja Tiina

  Parasta matkalla olivat aamukävelyt ja kaikki, missä sai olla tekemisissä eläinten ja luonnon kanssa! Kylä oli ok ja homestay mukava, vaikka vuorovaikutus jäikin aika vähäiseksi. Myöskin porukka saarella oli todella hyvähenkinen ja mukava. Aktiviteetteja oli myös runsaasti, vaikka suurin osa ajasta luonnollisesti kuluikin kilpikonnien etsinnässä ja tarkkailussa. Kohokohtia olivat ensimmäiset aamukävelyt rannalla ja kilpikonnan näkeminen ja tarkkailu. Vaikea laittaa järjestykseen.

 11. Irmeli

  Kaikki oli uutta ja nyt kotona huomaan, että olipa hyvä kokemus, mitään negatiivista ei jäänyt mieleen. Kaikki ihmiset olivat auttavaisia ja mukavia, sekä ymmärsivät kaikki kaksi englannin sanaa jotka osasin. En osaa erikseen sanoa, koko juttu oli hieno kokemus, ja sai kaikki kaverini kateelliseksi.

 12. Maaria

  Ko Phra Thong on aivan mahtava saari. Oli mahtavaa olla siellä. Nautin melkein joka hetkestä. Parasta olivat aamukävelyt ja iltaruskot.

 13. Saila

  Suosittelen lämpimästi Koh Phra Thongia vapaaehtoistyökohteena. Saaren luonto on ainutlaatuinen, ihmiset sydämellisiä, ruoka parasta mahdollista, tunnelma ihanan rauhallinen kaiken kaupallisuuden ulottumattomissa, ja ne auringonlaskut ❤️ Kävelykuntoa kannattaa etukäteen vähän kohottaa, on nimittäin yllättävän raskasta kävellä paljain jaloin 10-15 km päivässä. Työtehtävät oppi nopeasti ja ne olivat mielenkiintoisia ja kivoja. Ja vapaa-aikaakin oli riittävästi.

  Ihana ja merkityksellinen loma ❤️

 14. Ari

  Suosittelen matkaa kaikille, jotka haluavat irtioton arjesta. Parasta matkassa oli luonnon läsnäolo ja saaren autenttisuus. Kolme ja puoli viikkoa meni siivillä.

 15. Ari Kukkola

  Olimme viikon ensin Khao Lakissa ja sitten viikon kilpikonnaprojektissa Phra Thongilla. Reissu oli odotusten mukainen kaikilta osin. Meidän perheelle olisi sopinut hyvin vaikka kaksi viikkoa saarella ilman alustavaa lomaviikkoa. Toimintatapa oli kuitenkin toimiva ensikertalaisille ja sopii varmasti monelle muulle hyvin. Kaikki toimi ja toteutui niin kuin pitikin enkä saa mieleeni yhtään negatiivista asiaa. projektissa oli sopivasti ’työtä’ ja vapaa-aikaa.

 16. Arttu Kukkola 14 v.

  Havainnoinnit oli ihan mukavia, kun näki kilpikonnia. Rantakävelyt oli raskaita. Ympäristö oli mukava. Ruoka oli aina tosi hyvää ja sitä oli tarpeeksi. Henkilökunta oli mukavaa. Merilevätutkimus oli kanssa ihan mukavaa kun Barry tiesi kertoa paljon tietoa kaikista eläimistä mitä löydettiin. Vapaa-aikaa oli tarpeeksi.

 17. Berfin

  Tällä matkalla pääset todellakin kokemaan asioita joita et ehkä ajatellut kokevasi.

 18. Annukka

  Ennen matkaa olin huolissani kielitaitoni riittävyydestä. Kaiken kaikkiaan projekti oli uusi ja kiintoisa kokemus, olen iloinen että minulla oli mahdollisuus osallistua siihen. Projektin tehtävät eivät käytännössä olleet vaikeita ja rantakävelyt sujuivat yllättävän kevyesti koska ne aloitettiin jo ennen aamunkoittoa. Heti auringon noustua hiki kihosi pintaan, ja raskaimmaksi tehtäväksi minulle osoittautuivat iltapäivän kilpikonnatähystelyt. Kaksi tuntia kalliolla kökötystä auringon paahteessa juuri kuumimpaan aikaan oli uuvuttavaa hommaa, hiki virtasi ja vettä kului runsaasti.

 19. Julia

  Tätä postausta kirjoittaessa mietin jo keinoja kuinka päästä matkalle takaisin. Vapaaehtoistyö oli yksi hienoimmista kokemuksista sekä saari oli henkeäsalpaavan kaunis. Saari oli mielettömän U-P-E-A !! Yksi rauhallisimmista paikoista jossa olen käynyt, koskematonta pitkää rantaviivaa silminkantamattomiin. Kokemus oli mitä mahtavin ja voisin lähteä saarelle takaisin välittömästi.

 20. Ninni, Thaimaa, Koh Phra Thong

  Unohtumaton kokemus koko perheelle. Loistava vaihtoehto perinteiselle etelän lomamatkalle!

 21. Anna

  Oli yksi elämäni parhaista viikoista, itku silmässä lähdin pois aamulla. Koh Phra Thong vaikutti niin syvästi minuun, että tuntuu kuin olisin ihan eri ihminen kuin ennen reissua. Olen ilman muuta menossa takaisin heti kun mahdollista.

 22. Janika

  Olin kaksi viikkoa Thaimaassa, Phra Thongin saarella tammikuussa 2020. Se oli ensimmäinen matkani Aasiaan ja myös ensimmäinen ulkomaanmatkani yksin. Minua jännitti lähteä ja mietin miten selviydyn kaikesta yksinäni. Pelko oli kuitenkin turhaa ja kaikki hoitui hyvin ja tunsin oloni turvalliseksi kohteessa. Matkan tekoani helpotti, että olin varannut taksi- ja vene kyydit etukäteen Ekomatkaajilta. Horizon eco resortin, jossa majoituin, henkilökunta oli avuliasta ja mukavaa! Vaikka useimpien heidän englannin kielen taito oli heikko tai olematon, sain tarvittavat asiat aina hoidettua. Ja ruoka oli todella maukasta!
  Minun kanssani samaan aikaan ei ollut ketään muuta vapaaehtoista, mikä yllätti aluksi mutta ei kuitenkaan haitannut yhtään. Naucrateksen kaksi työn tekijää olivat todella huippuja ja pääsin osallistumaan kaikkeen mihin halusinkin. Vapaa-aikana he mm. snorklailivat kanssani ja kävimme merellä sekä mangrove metsässä kajakilla.

  Työtehtävät joihin osallistuin olivat: mm. lintujen tunnistus, kukkulalta kilpikonnien käyttäytymisen tarkkailu, aamukävelyt ja kilpikonnien jälkien etsiminen, puutarhan hoito ja kasvisten istutus, Naucrateksen toimiston ehostaminen infokylttejä maalamalla, vapaa ehtoisten ”talon” terassin koristelu merestä löytyvillä asioilla, rannan profilointi sekä roskien kerääminen rannalta.
  Lisäksi olin yhden yön Ban Lion kylässä kotimajotuksessa, jossa osallistuin myös kokkailu tunnille sekä tapasin Barryn, jonka kanssa kävimme tutkimassa meriruohoa ja muita mereneläviä.

  Olot ovat autenttiset ja esimerkiksi suihkusta tuli vain kylmää vettä, mihin kyllä tottui. Huoneeni ovessa ei ollut lukkoa lainkaan mutta kaikki tavarani pysyivät kyllä tallessa ja siellä oli turvallista nukkua. Mutta jos haluaa, kannattaa ottaa kotoa mukaan oma riippulukko.
  Eläimiä ja hyönteisiä saarella oli todella paljon!
  Itselleni huippu kohta reissua olikin juuri eläimet. Olin toivonut että näkisin kilpikonnia ja apinoita ja näinkin niitä monta kertaa ja paljon paljon muuta! Esim. sammakoita, hauskoja rapuja, monenlaisia ja eri kokoisia liskoja, käärmeen, kauniita erilaisia lintuja, mutameritähtiä ja vaikka mitä! Huoneessani asui kaksi gekkoa, jotka aina iltaisin toivottivat hyvät yöt kovaäänisesti.
  Hienoa oli päästä käymään myös viereisellä Ko Ra saarella, jonne uitiin veneestä!
  Ehdottomasti suosittelen kohdetta muillekin, mutta kannattaa ottaa huomioon kuinka paljon itse nauttii erilaisten eläinten/matelijoiden näkemisestä ja luonnon läsnäolosta. Minun mielestäni oli vain hienoa kun iltasuihkuun mennessä vessassa saattoi istuskella keltainen sammakko tai rupikonna. Eläimiä ei tarvitse pelätä kunhan antaa niiden olla rauhassa.

  Omat odotukseni matkasta ylittyivät monin kertaisesti ja itku meinasi tulla kun oli kotiin lähdön aika! Tapasin monia ihania ihmisiä sekä näin ja koin paljon enemmän, mitä olin ajatellut olevan mahdollista kahden viikon aikana!

 23. Mauri

  Hieno reissu Phra Thongilla. Opin paljon kilpikonnista ja sain uusia ystäviä. Kannatti lähteä.

 24. Satu

  Matkan kohokohta oli kun pääsin yövuoroon vahtimaan kilpikonnan pesää. Olimme vahtimassa pesää, koska näytti siltä, että poikaset syntyvät pian ja edellisenä yönä oli jo ollut kaksi muuta vahtivuorossa. Vahdimme pesää tunnin vuoroissa. Rannalla oli teltta, jossa toinen pystyi nukkumaan, kun toinen vahti. Minun vahtivuorollani poikaset alkoivat syntyä. Se oli uskomaton kokemus enkä unohda sitä ikinä. Kirsikkana kakun päälle, näimme vielä upean tähdenlennon samana iltana. Oli myös mahtavaa katsoa kuinka kilpikonnat lähtivät merta kohti. Saari itsessään oli todella kaunis paikka ja ruoka taivaallista. Tekemistä riitti ja vapaa-aikaakin jäi kivasti. Olisin viihtynyt siellä pidempääkin. Itse en ole koskaan nauttinut ulkomailla vain rannalla makoilusta, joten tämä vaihtoehto sai minut näkemään matkailun ihan eri silmin. Sopivasti tekemistä ja vapaata rauhoittumisaikaa. Suosittelisin projektia ihmiselle, joka on kiinnostunut luonnon/eläinten suojelusta. Semmoiselle, jota ei haittaa jos suihkusta tulee vähän kylmää vettä tai ei ole ilmastointia.

 25. RH

  Lähdin maaliskuussa 2023 matkaan ilman suuria odotuksia. En oikein osannut odottaa mitään. Eniten jännitti elämäni ensimmäinen reissu yksin. Paljon olen matkustanut, mutta en yksin, vaikka ikää onkin jo 40+ ????. Pieni pelko oli, että kovana suorittajana kohteessa ei olisi riittävästi tekemistä ja tylsistyisin.
  Perille päästyäni vastassa oli aivan ihanat ihmiset. Kaikki tervehtivät hymyssä suin ja olo oli samantien jotenkin helpottunut ja jännitys kaikkosi. Mitä sitten vaikka sitä ei olisi suorittamassa koko ajan. Kai sitä voi joskus vain nauttia.
  Seuraavana aamuna mentiin päärannalle, josta avartuva näkymä oli aivan mieletön. Saari on uskomattoman kaunis, todellakin turistivapaa, rauhallinen hiekkarantaparatiisi!
  Reissuni Koh Pra Thongissa kesti kaksi viikkoa. Ensimmäiset 1,5 viikkoa majoituin paikallisten luona Lion Villagessa. Aamulla varhain meidät noudettiin pickupilla päärantaan, josta lähdimme päivittäiselle kävelylle. Pickup kyyti oli kyllä itselle kiva lisäkokemus. Elokuvissa vain näkee, kuinka työntekijät menevät pickupin avolavan kyytiin ja matkustavat kohteeseen. En osannut odottaa, että itsekin pääsen joskus sellaista kokemaan ???? Suosittelen kaikille viikon majoituksen ottamista kylästä heti ressun alkuun.
  Aamuisista rantakävelyistä onnistuin vain kerran suorittamaan koko 5km rantaosan. Harmitti sinänsä, kun vihdoin saatuani jalkapohjan kestämään pitkän matkan kävelyä paljain jaloin hiekalla, sain loukattua jalkapohjani enkä loppu reissusta voinut tehdä kävelymatkoja. Otin sitten aamuisin hoitaakseni kilpikonnien käyttäytymisen tarkkailun.
  Kaksi viikkoa meni aivan huomaamatta. Harmitti, etten ollut ottanut mitään mahdollisuutta reissun pidentämiselle. Olin niin maaliskuun loppu vaiheella, että projektikaan olisi sitä enää mahdollistanut. Vapaa-ajat meni uiden, kajakilla meloen, vuoroveden salliessa meloettiin jokea pitkin sisemmäs saareen mangroven keskelle lintuja ja apinoita bongailemaan ja toisinaan käytiin Pra Thongin lähellä olevien pienten saarten luona snorklaamassa. Pääsin näkemään elämäni ensimmäisen rauskun meren pohjalla hiekan alla lepäilemässä.
  Reissuun lähtiessä mietin, että olisi kiva nähdä edes yksi traktorin jälki. Näinkin sitten niitä monta! Eritoten tänä vuonna Koh Ra oli aktiivinen pesimisen suhteen. Yhtenä päivänä yritimme myös kaivaa kuoriutuneen pesän, mutta emme löytäneet pesää. Kaivuuyritys tyssäsi joka kerta kuopan sortumiseen todella pehmeän hiekan takia. Kahden tunnin työ jouduttiin päättämään tuloksetta.
  Päivittäiset tarkkailuhetket olivat myös kivoja. Lämpöä piisasi, mutta itse en sitä kokenut ongelmana. Aina ei välttämättä nähnyt kilpikonnaa koko kahden tunnin aikana, mutta kirkas vesi mahdollisti vedenalaisen elämän näkemisen 10m korkean kukkulan päältä. Ja hetket kukkulan päällä olivat ihanan mieltä rauhoittavia vain merta tuijoittaen poissa kaupungin hälinästä.

  En osaa sanoin kuvailla kuitenkaan, miten hieno kokemus oli. Ja miten kaunis saari on. Ennen reissuun lähtöä luin arvostelut ja katsoin tänne laitettuja kuvia, mutta ei ne kuvasta läheskään sitä, mitä paikan päällä on oikeasti vastassa ❤ Miltei joka päivä mietin, milloin menisin sinne uudestaan. Ehkä jo ensi talvena.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *