Kohteet

Etelä-Afrikka – Abelana

250,00  sis. ALV 24%

Hinta 1140,00 €/2 viikkoa
(huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 1140,00 € ei sis. lentoja)
Soveltuu: 40+, pariskunnat & nuoret

Kun haaveenasi on päästä havainnoimaan norsuja, leijonia, sarvikuonoja, leopardeja, gepardeja ja hyeenoja, viihdyt varmasti Abelanassa. Vapaaehtoistyö kansallispuistossa antaa Sinulle pitkiä, antoisia ja tapahtumarikkaita päiviä sekä mahdolllisuuden viettää öitä nuotion äärellä! Matkasi aikana opit paljon uhanalaisista eläimistä, luonnonsuojelusta sekä vastuullisesta elämäntavasta. Savannin puista etenkin akasia on norsujen suosiossa ja pääset suojaamaan puita verkoilla. Riistakameroihin kertyy öisin mielenkiintoisia hetkiä, kun eläimet liikkuvat rauhassa puistossa. Vapaaehtoiset purkavat kuukausittain tuhansia kuvia, joita on tallentunut riistakameroihin. Toteuta haaveesi ja auta eläimiä yhteistyössä kansallispuiston henkilökunnan kanssa. Ilman vapaaehtoisia osa kansallispuistosta jää monitoroimatta, joka on kohtalokasta eläinten kannalta.

Ajankohta:

Ympärivuotinen kohde. Kun Suomessa on talvi on Etelä-Afrikassa kesäkausi.  Ympärivuotinen malariavapaa kohde. Varmuuden vuoksi voi silti käyttää sprayta, moskiittoverkkoja ja pitkähihaisia vaatteita.

Suosittelemme matkustamaan sesongin ulkopuolella. Tällöin kansalaisjärjestö saa vapaaehtoisia ja rahoitusta toimintaansa ympäri vuoden.

Suosittelemme pidentämään matkan kestoa mahdollisuuksien mukaan.

Vapaaehtoisia otetaan kerrallaan mukaan maksimi 8 henkilöä.

Vapaaehtoistyön ikäraja

Minimi ikä 18 vuotta. 15-vuotias voi osallistua projektiin yhdessä aikuisen kanssa.

Tähän kohteeseen pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

Vapaaehtoistyö Abelanassa

Toteuta unelmasi lähteä Etelä-Afrikkaan katsomaan norsuja ja muita kansallispuiston isoja eläimiä vastuullisesti. Suojelualue sijaitsee Abelanassa Limpopon provinssissa lähellä Phalaborwan kaupunkia 30 minuutin ajomatkan päässä Krugerin luonnonpuistosta.  Työpäivät ovat pitkiä ja sen ansiosta näet ja koet kansallispuistossa mahdollisimman paljon eläimiä havainnoiden. Laajan eläinkirjon lisäksi kansallispuisto hurmaa upealla luonnollaan ja maisemillaan!

Vapaaehtoistyöntekijät saavat kokea niin paljon matkan aikana, että moni kommentoi matkan jälkeen näin: “Ei kyllä sanat riitä kertomaan, miten upea kokemus tuo oli! Pala sydäntä jäi kyllä tuonne. Pinja”

Norsujen ja muiden uhanalaisten eläinten suojelu
Norsujen määrä alueella on viime vuosina kasvanut. Vapaaehtoistyötä tehdään yhä norsujen määrää ja terveydentilaa tarkkailen. Norsujen liikkeistä saa paremman kuvan ylhäältä, joten projektityöntekijät lentävät ajoittain ultrakevyellä lentokoneella vapaaehtoisten kanssa tarkkaillen norsuja ilmasta käsin. Projektiorganisaatiolla on käytössä kaksi dronea, joiden avulla saadaan kerättyä tärkeää tietoa eläinten hyvinvoinnista sekä yöllä että alueilla, jonne ei aina päästä itse paikan päälle. Tietoja kerätään myös leijonien, leopardien, gepardien ja hyeenojen hyvinvoinnista, saalistamisesta ja ruokailemisesta.

Vapaaehtoistyö pitää sisällään paljon valokuvaamista. Tarvitset kohteeseen oman järjestelmäkameran. Mikäli sinulla ei ole kameraa, voit lainata projektiorganisaation kameraa panttia vastaan tai pääset tekemään muita työtehtäviä. Vapaaehtoisten ottamien kuvien avulla rakennetaan kattavia tietopaketteja eri lajeista. Työtä tehdään ensin jeepistä käsin eläimiä kuvaten ja sen jälkeen projektiorganisaation toimistolla, jossa tiedot ja kuvat käydään tarkasti läpi.

Oletko aina haaveillut safarimatkasta? Tällä edullisella matkalla saat viettää lähes joka päivä 10-12 tuntia jeepin kyydissä kansallispuiston upeissa maisemissa.

Huom: projekti on kokonaisuudessaan savuton.

Hinta

Vapaaehtoistyön hinta

 • Hinta 1140,00 € / 2 viikkoa
 • Huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 1140,00 € ei sis. lentoja.
 • Ekomatkaajien kautta matkan hinta on edullisempi kuin suoraan kansalaisjärjestön kautta.
 • Vapaaehtoistyön kestoa voit myös pidentää eri hinnasta. 3 viikon hinta on 1560 euroa huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 1560,00 € ei sis. lentoja.
 • Hinnat ovat voimassa vuonna 2023.

Hinta sisältää:

 • Vapaaehtoistyön sunnuntaista lauantaihin (huom: ei tasan kahta viikkoa)
 • Majoituksen kahden hengen huonessa
 • Kuljetukset Johannesburgista Abelanaan ja takaisin Johannesburgiin tai Hoedspruitista Abelanaan ja takaisin Hoedspruitiin. Älä varaa lentoja ennen kuin olet saanut meiltä vahvistuksen siitä alkaako matka Johannesburgista vai Hoedspruitista. Kts. välilehti majoitus.

Hinnat eivät sisällä:

 • Lentoja
 • Vakuutuksia
 • Yhden hengen huoneita (ei saatavilla).
 • Perjantaisin käydään ulkona syömässä ja tällöin voi ostaa itselleen välipalaa seuraavaa viikkoa varten. Ravintolaruoat ja ostokset eivät kuulu hintaan.
 • Sunnuntai iltaisin on mahdollisuus ostaa pizzaa take awayna. Tämä ei kuulu hintaan.
 • Vapaaehtoisille järjestetään viikolla mahdollisuus lisämaksullisiin retkiin (n. 100 eur/retki) jos osallistujia on vähintään kolme. Retket voi maksaa perillä randeissa.

Eläinten suojelutyö Etelä-Afrikassa yleisesti  on raskasta, koska varoja siihen on saatavissa melko niukasti ja esim. sarvikuonojen salametsästys on jatkuvasti lisääntyvä ongelma. Vapaaehtoistyöntekijöiden maksama projektimaksu käytetään koko projektin ylläpitoon. Varat käytetään esimerkiksi tarpeellisten kulkuvälineiden ostamiseen ja ylläpitämiseen, autoihin, jeeppeihin, bensaan, monitorointi- ja tutkimustarvikkeisiin, tietokoneisiin, kamera-ansoihin, pattereihin, projektiorganisaation ja oppaiden palkkoihin sekä majoitukseen ja ruokaan. Ilman vapaaehtoisten taloudellista tukea projektiorganisaatio ei voisi jatkaa toimintaansa.

Varausmaksu ja säännöt

Varausmaksu 250 euroa tulee maksaa varaushetkellä. Jos et saa haluamaasi vapaaehtoistyöpaikkaa emmekä löydä sinulle toista kiinnostavaa mahdollisuutta, varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisesti. Varausmaksuun sisältyy hakemuksen käsittely, yhteydenpito vapaaehtoiseen ja vastaanottavaan järjestöön, ennakkomateriaalia sekä päästökompensaationa taimen istutus Vaalan kuntaan istutapuita.fi kautta. Ekomatkaajat ei ota kansalaisjärjestöiltä provisiota vaan lahjoitamme tämän summan eläintensuojelutyöhön. Mitä useampi vapaaehtoinen matkustaa kauttamme, sitä enemmän rahaa saamme kerättyä kansalaisjärjestölle eläintensuojelutyöhön.

Kun olet maksanut varausmaksun lähetämme sinulle sähköpostitse hakukaavakkeen ja toisen kaavakkeen, johon tulee saada lääkärin allekirjoitus. Kun hakemuksesi on hyväksytty saat ennakkolaskun sähköpostitse. Ennakkolasku 50 % vapaaehtoistyön hinnasta tulee maksaa heti. Tätä maksua ei palauteta jos matka peruuntuu.

Saat loppulaskun sähköpostitse hieman myöhemmin. Loppulasku tulee maksaa viimeistään 6 viikkoa ennen lähtöä. Jos kyseessä on viime hetken varaus, maksu erääntyy maksettavaksi heti.

Varauksen voi perua 12 viikkoa ennen lähtöä, mutta tällöin 50 % maksua ei palauteta.

Projekteilla on omat maksukäytännöt ja säännöt. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista.

Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse projektiorganisaatiolle maksamia rahoja (vapaaehtoistyön hinta) mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa. Yleisesti sääntö on se, että jos matkan päivämäärää pitää muuttaa projekti pitää rahat sisällä asiakkaan seuraavaa matkaa varten eikä niitä palauteta asiakkaalle.

Vapaaehtoistyöhön lähtevä matkustaja varaa ja maksaa itse lentonsa. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista. Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse lentoyhtiölle maksamia rahoja mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa.

Majoitus

Majoitus

 • Kaksi kahden hengen huonetta on naisille ja kaksi kahden hengen huonetta on miehille.
 • Kahden hengen huoneessa on kaksi erillistä sänkyä tai erilliset sängyt ja kerrossänky. Sänkyjen yläpuolella on hyttysverkko. Huoneessa on pieni kaappi, jonka vapaaehtoiset jakavat keskenään.
 • Vapaaehtoiset jakavat kylpyhuoneen. Neljä vapaaehtoista jakavat kaksi wc:tä ja kaksi suihkua.
 •  Lakanat, tyynyt ja tyynynpäälliset ovat valmiina huoneessa. Mukaan tulee pakata oma pyyhe, makuualusta ja makuupussi.
 • Asunnolla on wifi, mutta jos kaipaat hyvin toimivaa wifiä voit hankkia lentokentältä paikallisen SIM-kortin. Kansalaisjärjestö ei suosittele hankkimaan SIM-korttia vaan nauttimaan hetkestä.
 • Asunnolla on pyykinpesukone, jota voi käyttää erillismaksua vastaan (50 ZAR/ täysi koneellinen sisältäen pyykinpesuaineen).
 • Hanavesi on juotavaa.
 • Majoitus on aidatun alueen sisäpuolella, josta ei voi lähteä omatoimisesti lenkille. Lähin sairaala ja apteekki sijaitsevat Phalaborwassa n. 3o minuutin ajomatkan päässä.

Kuljetukset vapaaehtoistyökohteeseen

Vaihtoehto 1, selvitäthän ennen lennon varaamista kumpi vaihtoehto on tarjolla kun lähdet matkalle:

 • Vapaaehtoisten tulee saapua Johannesburgin lentokentälle sunnuntaisin. Minibussi lähtee lentokentältä sunnuntaisin klo 07:45, joten vapaaehtoisten lennon tulee saapua Johannesburgiin edellisenä iltana.
 • Abelanasta kyyti takaisin Johannesburgiin on lauantaisin. Lennon tulee ehdottomasti lähteä lauantaina klo 20:30 jälkeen, jotta ehdit lennolle.
 • Kuljetukset järjestetään kansalaisjärjestön omalla bussilla joka toinen viikko Johannesburgista. Johannesburgin lentokentältä Abelanaan on 6 tunnin ajomatka.

Vaihtoehto 2, selvitäthän ennen lennon varaamista kumpi vaihtoehto on tarjolla kun lähdet matkalle:

 • Vapaaehtoisten tulee varata lento Hoedspruitin lentokentälle, josta kansalaisjärjestön edustaja hakee vapaaehtoiset sunnuntaisin ja tuo takaisin Hoedspruitin lentokentälle lauantaisin. Vapaaehtoiset pyritään hakemaan yhdellä kerralla, joten ethän varaa lentoa ennen kuin olet saanut vahvistuksen sopiiko lennon saapumisajankohta projektille.
 • Suosittelemme käyttämään mahdollisimman paljon julkista liikennettä ja vähäpäästöisiä kulkuneuvoja.

Kestävä liikkuminen
Kohteeseen saavutaan ja sieltä lähdetään pois yhteiskuljetuksella. Kohteessa liikutaan pääosin jeepeillä. Projektin ohjaaja kehitti aurinkovoimalla toimivan auton, joka toimii auton katolle sijoitettujen aurinkopaneelien voimalla. Vapaaehtoisprojektissa on käytössä myös sähköllä toimiva skootteri, joka ladataan aurinkopaneeleista saadulla sähköllä. Sekä autolla että skootterilla voidaan ajaa 40 kilometrin matka kerrallaan. Projektityöntekijät lentävät ajoittain ultrakevyellä lentokoneella vapaaehtoisten kanssa tarkkaillen norsuja ilmasta käsin. Tulevaisuudessa tavoitteena on korvata myös projektin jeepit uusiutuvalla energialla toimivilla kulkuvälineillä.

Vastuullisuus
Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti.

Projektiorganisaatio muutti Marakelesta Abelanaan kesäkuussa 2022.

Suojelutyö

Vapaaehtoiset yöpyvät yleensä kerran kahdessa viikossa kansallispuistossa nuotion äärellä. On todettu, että alueilla, joilla on kansalaisjärjestöjen aktiivista toimintaa, luonnon kärsimät tappiot ovat jääneet merkittävästi vähäisemmäksi kuin muissa osissa. Mitä enemmän vapaaehtoistyöntekijöitä on mukana toiminnassa, sitä aktiivisempaa toiminta kansallispuistossa on.

Aamu käytetään alueen monitorointiin ja alueella työskentelyyn. Päiväohjelmaan kuuluu yleensä kaksi ajelua. Eläimet ovat aamuisin aktiivisia ja keskipäivän kuumimmilla tunneilla ne lepäävät, kuten työntekijätkin. Toiselle ajelulle lähdetään iltapäivällä. Ajeluiden aikana pysähdytään jaloittelemaan kahvitauolle. Kansallispuistossa ajoneuvosta ei saa poistua ilman lupaa.

Safareilla alueiden monitorointi on tärkeää muun muassa sen takia, että yksittäisiä eläimiä pystytään tällöin pelastamaan salametsästäjien kynsistä. Kohteessamme Etelä-Afrikan Abelanassa on huomattu, että eläimet ovat poistuneet kansallispuiston alueelta ja ne on pystytty huolellisen monitorointityön ansiosta tuomaan takaisin. Organisaation työ alueella on välttämätöntä myös kansallispuistoa ylläpitävälle johdolle, jotta he pysyvät ajan tasalla siitä, kuinka monta eläintä kansallispuiston alueella on.

Suuntaa antava aikataulu:

4:30-5:30 herätys, pakkaaminen päivän ensimmäiselle työvuorolle ja aamupala

5:30-12 ensimmäinen työvuoro

12-13 lounas

13-15 vapaa-aikaa sekä kuvien tallentaminen tietokoneelle

15:30-20 päivän toinen työvuoro

20-21 illallinen

22:30 valot sammuvat

Pari vapaaehtoista on vuorotellen asunnolla työvuorossa, kun muut lähtevät työvuoroon kansallispuistoon. Tämän työvuoron aikana vapaaehtoiset mm. kunnostavat pihan kasvitarhaa, syöttävät tietoja tietokoneelle, siivoavat sekä valmistavat toisille vapaaehtoisille ruoat.

Valokuvaamisen ja tietojen kirjaamisen lisäksi vapaaehtoiset pääsevät mm. kunnostamaan teitä, raivaamaan pois tielle kasvaneita pensaita, poistamaan luonnosta vieraslajeja, käärimään puita verkoilla ja kunnostamaan aitoja.

Täällä kohteessa maisemat ovat kerrassaan upeita, eläimiä on runsaasti ja työtehtävät ovat vaihtelevia. On vaikea valita, mikä tässä kohteessa on parasta. Täältä ei halua lähteä pois, sillä nämä maisemat ja eläimet vievät mennessään. Täällä tuntee tekevänsä tärkeää työtä joka hetki.

Lisätiedot

Lisätietoa Abelanesta

 

Ekomatkaajien asiakkaiden matkakertomuksia

English

Volunteering in Abelana

Make a dream come true by visiting South Africa and responsibly observing elephants and other large animals in the national park. Many people’s dream of seeing the “big five”: lion, leopard, elephant, rhinoceros, and African buffalo comes true when they embark on a safari. Volunteering involves a lot of photography. The work is done first from the jeep, and then the data and images are carefully checked in the office of the design organization. Volunteering is conducted to monitor the number and health of elephants, as well as gather information on lion, leopard, cheetah, and hyena predation and feeding.

5 arviota tuotteelle Etelä-Afrikka – Abelana

 1. Pinja

  Mahtava paikka ja ehdottomasti haluan lähteä uudestaan! Pala sydäntä jäi kyllä tuonne. Henkilökunta tiesi paljon luonnosta ja eläimistä ja osasi selittää asiat hyvin. Henkilökunta oli ihanan sekopäistä porukkaa jonka kanssa oli helppoa tulla toimeen jo heti ensi hetkistä alkaen. Reissu opetti paljon myös kiinnittämään huomiota arjen pikku juttuihin ja tekemään ekologisempia valintoja. Opin paljon kuinka mikäkin eläin/ kasvi vaikuttaa omalta osaltaan koko ekosysteemin toimintaan. Ei kyllä sanat riitä kertomaan miten upea kokemus tuo oli.

 2. Vappu

  Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten huikea reissu oli. Todellinen once in a lifetime kokemus eläinrakkaille ja luonnossa viihtyville.

 3. Tanja

  Afrikan Marakele oli upea kokemus, jossa pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri maailmaa ja kehittämään englanninkielen taitoa ja sanastoa. Puistossa työskennellessä sai todella paljon tietoa eläimistä, linnuista sekä luonnosta ja henkilökunta oli todella asiantuntevaa. Reissussa oppi tunnistamaan useita eri eläimiä ja lintuja ja niiden jälkiä, sekä havainnoimaan niiden käytöstä ja tapoja. Ulkona nukkuminen upean tähtitaivaan alla, luonnon äänien keskellä, oli todella mahtava kokemus, joka varmasti jää mieleen loppuelämäksi. Jos eläimet ja ympäristöasiat ovat lähellä omaa sydäntä on Marakele varmasti käymisen arvoinen paikka.

 4. Kristiina & Juha

  Melko paljon matkanneena pariskuntana meille avautui Ekomatkaajien kautta uusi vastuullisen matkailun maailma. Ensimmäinen matkakohteemme vapaaehtoistyön parissa oli Etelä-Afrikka ja Marakelen ympäristön villi luonto. Kerrassaan upea, ikimuistoinen ja ainutlaatuinen kokemus Afrikan savanneilla uhanalaisten eläinten ja luonnonsuojelun parissa! Päivät olivat pitkiä, mutta täynnä tapahtumaa. Suosittelemme lämpimästi. Ekomatkaajien kautta kaikki info ja tiedonkulku hoitui moitteettomasti.

 5. Mauri

  Voin suositella kohdetta muillekin – tosin sillä varauksella, että tunsin itseni enemmän turistiksi kuin vapaaehtoiseksi. Me vapaaehtoiset vaan lähinnä istuttiin jeepissä ja katsottiin eläimiä.
  Projektityötekijät olisivat mielestäni helposti selvinneet tehtävistä ilman vapaaehtoisiakin. Mutta ei siinä mitään. Kivaa se oli noinkin. Tosi asiantuntevaa porukkaa. Opin paljon villieläimistä ja taas sain uusia ystäviä.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.