Kohteet

Etelä-Afrikka – Abelana

250,00  sis. ALV 24%

Hinta 1250,00 €/2 viikkoa
(huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 1250,00 € ei sis. lentoja)
Soveltuu: 40+, pariskunnat & nuoret

HUOM: Vapaaehtoistyön kesto on sunnuntaista lauantaihin (13 päivää).

Kun haaveenasi on päästä havainnoimaan mm. norsuja, leijonia, leopardeja, gepardeja ja hyeenoja, viihdyt varmasti Abelanassa. Tämä projektiorganisaatio on keskittynyt siihen, että pannoitetut eläimet löydetään päivittäin. Pääset todennäköisesti jalan hyvin lähelle eläimiä.

Vapaaehtoistyö kansallispuistossa antaa Sinulle pitkiä, antoisia ja tapahtumarikkaita päiviä sekä yleensä kerran kahdessa viikossa mahdolllisuuden viettää yön nuotion äärellä! Matkasi aikana opit paljon uhanalaisista eläimistä, teet paljon töitä luonnonsuojelun eteen sekä opit lisää vastuullisesta elämäntavasta.

Riistakameroihin kertyy öisin mielenkiintoisia kuvia eläinten liikkuessa kansallispuistossa. Vapaaehtoiset purkavat kuukausittain tuhansia kuvia ja videoita, joita on tallentunut riistakameroihin.

Toteuta haaveesi Afrikan matkasta vastuullisesti ja auta eläimiä yhteistyössä kansallispuiston henkilökunnan kanssa. Ilman vapaaehtoisia osa kansallispuistosta jää monitoroimatta, joka on kohtalokasta eläinten kannalta.

Ajankohta:

Kun Suomessa on talvi on Etelä-Afrikassa kesäkausi.

Ympärivuotinen malariavapaa kohde. Varmuuden vuoksi voi silti käyttää sprayta, moskiittoverkkoja ja pitkähihaisia vaatteita.

Suosittelemme matkustamaan sesongin ulkopuolella. Tällöin kansalaisjärjestö saa vapaaehtoisia ja rahoitusta toimintaansa ympäri vuoden.

Suosittelemme pidentämään matkan kestoa mahdollisuuksien mukaan.

Vapaaehtoisia otetaan kerrallaan mukaan maksimi 12 henkilöä.

Vapaaehtoistyön ikäraja:

Minimi ikä 18 vuotta. 15-vuotias voi osallistua projektiin yhdessä aikuisen kanssa.

Tähän kohteeseen pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

Vapaaehtoistyö Abelanassa

Toteuta unelmasi lähteä Etelä-Afrikkaan katsomaan norsuja ja muita kansallispuiston isoja eläimiä vastuullisesti. Suojelualue sijaitsee Abelanassa Limpopon provinssissa lähellä Phalaborwan kaupunkia 30 minuutin ajomatkan päässä Krugerin luonnonpuistosta.  Työpäivät ovat todella pitkiä ja sen ansiosta näet ja koet kansallispuistossa mahdollisimman paljon samalla eläimiä havainnoiden.

Vapaaehtoistyöntekijät saavat kokea niin paljon matkan aikana, että moni kommentoi matkan jälkeen näin: “Ei kyllä sanat riitä kertomaan, miten upea kokemus tuo oli! Pala sydäntä jäi kyllä tuonne. Pinja”

Lue Juhan  ja Kristiinan matkasta!

Uhanalaisten eläinten suojelu
Vapaaehtoistyötä tehdään norsujen, leijonien, leopardien, gepardien ja hyeenojen määrää ja terveydentilaa tarkkailen. Hyvinvoinnin lisäksi tietoa kerätään eläinten saalistamisesta ja ruokailemisesta. Eläimet on joskus vaikea havata tiiviin pensaikon läpi, joten projektityöntekijät lentävät ajoittain ultrakevyellä lentokoneella vapaaehtoisten kanssa tarkkaillen norsuja ilmasta käsin. Projektiorganisaatiolla on lisäksi käytössä kaksi dronea, joiden avulla saadaan kerättyä tärkeää tietoa eläinten hyvinvoinnista sekä yöllä että alueilla, jonne ei aina päästä itse paikan päälle. Projektiorganisaatio toimittaa kansallispuiston johdolle kuukausittain raportin, johon kirjataan kaikki tehty työ eläinten- ja luonnon hyväksi.

Vapaaehtoistyö pitää sisällään paljon valokuvaamista. Eläimistä on tehty tietopaketit, mutta niitä muokataan aina kun eläimistä saadaan uutta tietoa tai laadukkaampia kuvia. Vapaaehtoiset voivat auttaa kansalaisjärjestöä ottamalla valokuvia eläimistä. Tätä työtä varten tarvitset oman järjestelmäkameran. Mikäli sinulla ei ole kameraa, voit lainata projektiorganisaation kameraa panttia vastaan tai pääset tekemään muita työtehtäviä. Työtä tehdään ensin jeepistä käsin eläimiä kuvaten ja sen jälkeen projektiorganisaation toimistolla, jossa tiedot ja kuvat käydään tarkasti läpi.

Oletko aina haaveillut safarimatkasta? Tällä matkalla saat viettää lähes joka päivä 10-12 tuntia jeepin kyydissä kansallispuiston upeissa maisemissa.

Uudistava matkailu on projektiorganisaatiolle tärkeää.

Huom: projekti on kokonaisuudessaan savuton.

Hinta

 • Hinta 1250,00 € / 2 viikkoa, joka on minimi perilläoloaika. HUOM: Vapaaehtoistyön kesto on sunnuntaista lauantaihin (13 päivää).
 • Huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 1250,00 € ei sis. lentoja.
 • Ekomatkaajien kautta matkan hinta on edullisempi kuin suoraan kansalaisjärjestön kautta.
 • Vapaaehtoistyön kestoa voit myös pidentää eri hinnasta. 3 viikon hinta on 1700 euroa huom. varausmaksu 250,00 € + matkan hinta 1700,00 € ei sis. lentoja.
 • Hinnat ovat voimassa vuonna 2024.

Hinta sisältää:

 • Vapaaehtoistyön HUOM: Vapaaehtoistyön kesto on sunnuntaista lauantaihin (13 päivää).
 • Majoituksen kolmen hengen huoneessa, jossa on yksi yksittäinen sänky ja yksi kerrossänky.
 • Kuljetukset ovat Johannesburgista Abelanaan ja takaisin Johannesburgiin tai Hoedspruitista Abelanaan ja takaisin Hoedspruitiin. Älä varaa lentoja ennen kuin olet saanut meiltä vahvistuksen siitä alkaako matka Johannesburgista vai Hoedspruitista. Kts. välilehti majoitus.

Hinnat eivät sisällä:

 • Lentoja
 • Vakuutuksia
 • Yhden hengen huoneita (erillismaksusta on saatavilla yksi yhden hengen huone).
 • Perjantaisin on mahdollisuus käydä ostoksilla ja syömässä ravintolassa Phalaborwassa (20 min ajomatkan päässä). Tällöin kannattaa ostaa itselleen välipaloja seuraavaa viikkoa varten. Ravintolaruoat ja omat ostokset eivät kuulu matkan hintaan. Perjantaisin ei ole projektin järjestämää illallista.
 • Sunnuntai-iltaisin on joko projektin valmistama potjie tai mahdollisuus ostaa pizza, jolloin sunnuntai-iltana ei ole projektin järjestämää illallista. Tämä ei kuulu hintaan.
 • Vapaaehtoisille järjestetään viikolla mahdollisuus lisämaksullisiin retkiin (n. 100 eur/retki) jos osallistujia on vähintään kolme. Retket voi maksaa perillä randeissa.

Eläinten suojelutyö Etelä-Afrikassa yleisesti  on raskasta, koska varoja siihen on saatavissa melko niukasti ja esim. sarvikuonojen salametsästys on jatkuvasti lisääntyvä ongelma. Vapaaehtoistyöntekijöiden maksama projektimaksu käytetään koko projektin ylläpitoon. Varat käytetään esimerkiksi tarpeellisten kulkuvälineiden ostamiseen ja ylläpitämiseen, autoihin, jeeppeihin, bensaan, monitorointi- ja tutkimustarvikkeisiin, tietokoneisiin, kamera-ansoihin, pattereihin, projektiorganisaation ja oppaiden palkkoihin sekä majoitukseen ja ruokaan. Ilman vapaaehtoisten taloudellista tukea projektiorganisaatio ei voisi jatkaa toimintaansa.

Varausmaksu ja säännöt

Varausmaksu 250 euroa tulee maksaa varaushetkellä. Jos et saa haluamaasi vapaaehtoistyöpaikkaa emmekä löydä sinulle toista kiinnostavaa mahdollisuutta, varausmaksu palautetaan sinulle täysimääräisesti. Varausmaksuun sisältyy hakemuksen käsittely, yhteydenpito vapaaehtoiseen ja vastaanottavaan järjestöön, ennakkomateriaalia sekä päästökompensaationa taimen istutus Vaalan kuntaan istutapuita.fi kautta. Ekomatkaajat ei ota kansalaisjärjestöiltä provisiota vaan lahjoitamme tämän summan eläintensuojelutyöhön. Mitä useampi vapaaehtoinen matkustaa kauttamme, sitä enemmän rahaa saamme kerättyä kansalaisjärjestölle eläintensuojelutyöhön.

Kun olet maksanut varausmaksun lähetämme sinulle sähköpostitse hakukaavakkeen ja kaavakkeen, johon tulee saada lääkärin allekirjoitus. Kun hakemuksesi on hyväksytty saat laskun sähköpostitse. Ennakkomaksu on 50 % vapaaehtoistyön hinnasta tulee maksaa välittömästi. Tätä maksua ei palauteta jos matka peruuntuu.

Loppumaksu 50 % tulee maksaa viimeistään 6 viikkoa ennen lähtöä. Jos kyseessä on viime hetken varaus, koko maksu erääntyy maksettavaksi heti.

Varauksen voi perua 12 viikkoa ennen lähtöä, mutta tällöin 50 % maksua ei palauteta.

Projekteilla on omat maksukäytännöt ja säännöt. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista.

Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse projektiorganisaatiolle maksamia rahoja (vapaaehtoistyön hinta) mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa. Yleisesti sääntö on se, että jos matkan päivämäärää pitää muuttaa projekti pitää rahat sisällä asiakkaan seuraavaa matkaa varten eikä niitä palauteta asiakkaalle.

Vapaaehtoistyöhön lähtevä matkustaja varaa ja maksaa itse lentonsa. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista. Ekomatkaajat ei palauta asiakkaan itse lentoyhtiölle maksamia rahoja mahdollisessa peruutus- tai muutostilanteessa.

Majoitus

 • Kaksi kolmen hengen huonetta on naisille ja kaksi kolmen hengen huonetta on miehille.
 • Kolmen hengen huoneessa on yksi erillinen sänky ja kerrossänky. Sänkyjen yläpuolella on hyttysverkko. Huoneessa on pieni hylly ja kaappi, jonka vapaaehtoiset jakavat keskenään.
 • Vapaaehtoiset jakavat kylpyhuoneen. Kuusi vapaaehtoista jakavat kaksi wc:tä ja kaksi suihkua.
 •  Lakanat, tyynyt ja tyynynpäälliset ovat valmiina huoneessa. Mukaan tulee pakata oma pyyhe, makuualusta ja makuupussi.
 • Asunnolla on wifi, mutta jos kaipaat hyvin toimivaa wifiä voit hankkia lentokentältä tai ostoskeskukselta paikallisen SIM-kortin ja siihen datapaketin (mukana tulee olla passi). Kansalaisjärjestö ei suosittele hankkimaan SIM-korttia vaan nauttimaan hetkestä. Ruokailuiden aikana onkin kännykkäkielto.
 • Asunnolla on pyykinpesukone, jota voi käyttää erillismaksua vastaan (50 ZAR/ täysi koneellinen sisältäen pyykinpesuaineen). Koneelliset suositellaan pesemään täysinä, joten kannattaakin jakaa maksu huonekaverin kanssa.
 • Majoitus on aidatun alueen sisäpuolella, josta ei voi lähteä omatoimisesti lenkille. Lähin sairaala ja apteekki sijaitsevat Phalaborwassa n. 3o minuutin ajomatkan päässä.

Ruoka ja juoma

 • Hanavesi on juotavaa.
 • Ruokana saattaa olla esimerkiksi itse metsästettyä impalaa tai keihäsantilooppia.
 • Keliaakikkojen tulee tuoda mukanaan omia eväitä kuten pastaa ja riisikakkuja.
 • Kansalaisjärjestöllä on neljän viikon vaihtuva menu, jonka listalla on mm. hampurilaisia ja paistettua perunaa, kanaa ja riisiä tai potjie.
 • Tauot ruokailujen välillä ovat pitkät, joten suosittelemme ostamaan välipaloja.

Kuljetukset vapaaehtoistyökohteeseen

Vaihtoehto 1, selvitäthän ennen lennon varaamista kumpi vaihtoehto on tarjolla kun lähdet matkalle:

 • Vapaaehtoisten tulee varata lento, joka saapuu Johannesburgin lentokentälle lauantaina ja yöpyä lauantain ja sunnuntain välinen yö Johannesburgissa (omaskustanne). Minibussi lähtee lentokentältä kohti Abelanaa sunnuntaisin klo 07:45.
 • Abelanasta kyyti takaisin Johannesburgiin on lauantaisin. Lennon tulee ehdottomasti lähteä lauantaina klo 20:30 jälkeen, jotta ehdit lennolle.
 • Kuljetukset järjestetään kansalaisjärjestön omalla bussilla joka toinen viikko Johannesburgista. Johannesburgin lentokentältä Abelanaan on 6 tunnin ajomatka.

Vaihtoehto 2, selvitäthän ennen lennon varaamista kumpi vaihtoehto on tarjolla kun lähdet matkalle:

 • Vapaaehtoisten tulee varata lento Hoedspruitin lentokentälle, josta kansalaisjärjestön edustaja hakee vapaaehtoiset sunnuntaisin ja tuo takaisin Hoedspruitin lentokentälle lauantaisin. Vapaaehtoiset pyritään hakemaan yhdellä kerralla, joten ethän varaa lentoa ennen kuin olet saanut vahvistuksen sopiiko lennon saapumisajankohta projektille.
 • Suosittelemme käyttämään mahdollisimman paljon julkista liikennettä ja vähäpäästöisiä kulkuneuvoja.

Kestävä liikkuminen
Kohteeseen saavutaan ja sieltä lähdetään pois yhteiskuljetuksella. Kohteessa liikutaan pääosin jeepeillä. Projektin ohjaaja kehitti aurinkovoimalla toimivan auton, joka toimii auton katolle sijoitettujen aurinkopaneelien voimalla. Vapaaehtoisprojektissa on käytössä myös sähköllä toimiva skootteri, joka ladataan aurinkopaneeleista saadulla sähköllä. Sekä autolla että skootterilla voidaan ajaa 40 kilometrin matka kerrallaan. Projektityöntekijät lentävät ajoittain ultrakevyellä lentokoneella vapaaehtoisten kanssa tarkkaillen norsuja ilmasta käsin. Tulevaisuudessa tavoitteena on korvata myös projektin jeepit uusiutuvalla energialla toimivilla kulkuvälineillä.

Vastuullisuus
Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti.

Projektiorganisaatio muutti Marakelesta Abelanaan kesäkuussa 2022.

Suojelutyö

Vapaaehtoiset yöpyvät yleensä kerran kahdessa viikossa kansallispuistossa nuotion äärellä. On todettu, että alueilla, joilla on kansalaisjärjestöjen aktiivista toimintaa, luonnon kärsimät tappiot ovat jääneet merkittävästi vähäisemmäksi kuin muissa osissa. Mitä enemmän vapaaehtoistyöntekijöitä on mukana toiminnassa, sitä aktiivisempaa toiminta kansallispuistossa on.

Aamu käytetään alueen monitorointiin ja alueella työskentelyyn. Luonnonsuojelutehtäviä on hyvin paljon. Vapaaehtoiset pääsevät mm. leikkaamaan ajotielle kasvaneita pensaita, poistamaan luonnosta vieraslajeja ja sahaamaan norsujen tielle kaatamia puita.

Päiväohjelmaan kuuluu yleensä kaksi ajelua. Eläimet ovat aamuisin aktiivisia ja keskipäivän kuumimmilla tunneilla ne lepäävät, kuten työntekijätkin. Toiselle ajelulle lähdetään iltapäivällä. Ajeluiden aikana pysähdytään jaloittelemaan kahvitauolle. Kansallispuistossa ajoneuvosta ei saa poistua ilman lupaa.

Safareilla alueiden monitorointi on tärkeää muun muassa sen takia, että yksittäisiä eläimiä pystytään tällöin pelastamaan salametsästäjien kynsistä. Kohteessamme Etelä-Afrikan Abelanassa on huomattu, että eläimet ovat poistuneet kansallispuiston alueelta ja ne on pystytty huolellisen monitorointityön ansiosta tuomaan takaisin. Organisaation työ alueella on välttämätöntä myös kansallispuistoa ylläpitävälle johdolle, jotta he pysyvät ajan tasalla siitä, kuinka monta eläintä kansallispuiston alueella on.

Suuntaa antava aikataulu:

4:30-5:00 herätys, pakkaaminen päivän ensimmäiselle työvuorolle ja aamupala

5:30-12 ensimmäinen työvuoro

12-13 lounas

13-15 vapaa-aikaa sekä kuvien tallentaminen tietokoneelle

15:30-20 päivän toinen työvuoro

20-21 illallinen

22:30 valot sammuvat

Yksi vapaaehtoinen on noin kerran viikossa toimistovuorossa, kun muut lähtevät työvuoroon kansallispuistoon. Tämän työvuoron aikana työ saattaa sisältää mm. pihan kasvitarhan kunnostamista, riistakameran kuvien/ videoiden läpikäyntiä, aiemmin kerättyjen tietojen syöttämistä tietokoneelle, keittiön ja ruokatilan siivoamista sekä ruoanvalmistuksessa avustamista.

Saapumispäivä (sunnuntai) on vapaa ohjelmasta ja tällöin on aikaa tutustua muihin vapaaehtoisiin. Sunnuntai on yleensä vapaaehtoisten talon sekä jeeppien siivouspäivä. Sunnuntaisin valmistetaan yleensä potjie ja syödään tulen äärellä ulkona tai tilataan pizzaa. Maanantai aamupäivä käytetään erinäisten kaavakkeiden täyttämiseen ja orientaatioon. Tällöin saat myös projektin t-paidan. Jos siis olet saapunut sunnuntaina tarkoittaa tämä, että maanantaina et ole aamuvuorossa jeepin kyydissä. Perjantai-iltapäivällä lähdetään ostoskeskukseen, jolloin on mahdollisuus ostaa itselleen välipaloja. Perjantai-iltaisin syödään ravintolassa. Perjantaina ei siis ole iltapäivän jeeppiajelua.

Lisätiedot

Lue Ekomatkaajien asiakkaiden Kristiinan ja Juhan matkakertomuksen Marakelesta. Kesäkuussa 2022 kansalaisjärjestö siirsi toiminnan Abelanaan.

 

English

Make a dream come true by visiting South Africa and responsibly observing elephants and other large animals in the national park. Many people’s dream of seeing the “big five”: lion, leopard, elephant, rhinoceros, and African buffalo comes true when they embark on a safari. Volunteering involves a lot of photography. The work is done first from the jeep, and then the data and images are carefully checked in the office of the design organization. Volunteering is conducted to monitor the number and health of elephants, as well as gather information on lion, leopard, cheetah, and hyena predation and feeding.

8 arviota tuotteelle Etelä-Afrikka – Abelana

 1. Pinja

  Mahtava paikka ja ehdottomasti haluan lähteä uudestaan! Pala sydäntä jäi kyllä tuonne. Henkilökunta tiesi paljon luonnosta ja eläimistä ja osasi selittää asiat hyvin. Henkilökunta oli ihanan sekopäistä porukkaa jonka kanssa oli helppoa tulla toimeen jo heti ensi hetkistä alkaen. Reissu opetti paljon myös kiinnittämään huomiota arjen pikku juttuihin ja tekemään ekologisempia valintoja. Opin paljon kuinka mikäkin eläin/ kasvi vaikuttaa omalta osaltaan koko ekosysteemin toimintaan. Ei kyllä sanat riitä kertomaan miten upea kokemus tuo oli.

 2. Vappu

  Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten huikea reissu oli. Todellinen once in a lifetime kokemus eläinrakkaille ja luonnossa viihtyville.

 3. Tanja

  Afrikan Marakele oli upea kokemus, jossa pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri maailmaa ja kehittämään englanninkielen taitoa ja sanastoa. Puistossa työskennellessä sai todella paljon tietoa eläimistä, linnuista sekä luonnosta ja henkilökunta oli todella asiantuntevaa. Reissussa oppi tunnistamaan useita eri eläimiä ja lintuja ja niiden jälkiä, sekä havainnoimaan niiden käytöstä ja tapoja. Ulkona nukkuminen upean tähtitaivaan alla, luonnon äänien keskellä, oli todella mahtava kokemus, joka varmasti jää mieleen loppuelämäksi. Jos eläimet ja ympäristöasiat ovat lähellä omaa sydäntä on Marakele varmasti käymisen arvoinen paikka.

 4. Kristiina & Juha

  Melko paljon matkanneena pariskuntana meille avautui Ekomatkaajien kautta uusi vastuullisen matkailun maailma. Ensimmäinen matkakohteemme vapaaehtoistyön parissa oli Etelä-Afrikka ja Marakelen ympäristön villi luonto. Kerrassaan upea, ikimuistoinen ja ainutlaatuinen kokemus Afrikan savanneilla uhanalaisten eläinten ja luonnonsuojelun parissa! Päivät olivat pitkiä, mutta täynnä tapahtumaa. Suosittelemme lämpimästi. Ekomatkaajien kautta kaikki info ja tiedonkulku hoitui moitteettomasti.

 5. Mauri

  Voin suositella kohdetta muillekin – tosin sillä varauksella, että tunsin itseni enemmän turistiksi kuin vapaaehtoiseksi. Me vapaaehtoiset vaan lähinnä istuttiin jeepissä ja katsottiin eläimiä.
  Projektityötekijät olisivat mielestäni helposti selvinneet tehtävistä ilman vapaaehtoisiakin. Mutta ei siinä mitään. Kivaa se oli noinkin. Tosi asiantuntevaa porukkaa. Opin paljon villieläimistä ja taas sain uusia ystäviä.

 6. Sari

  Matka oli aivan ihana! Haluan takaisin! Teki lähtemättömän vaikutuksen,
  luonto, eläimet, suojelutyö ja sen tarve, halu osallistua siihen,
  samanhenkiset ihmiset, kokemus. Pitää tehdä taas töitä ja järjestää
  vapaata, että saa rahaa uuteen reissuun joko Abelanaan tai muuhun
  Ekomatkaajien kohteeseen.

 7. Minna

  Reissu oli aivan upea kokemus, juuri sitä mitä kuvauksissa oli kerrottu ja sen perusteella odotinkin olevan. Henkilökunta oli aivan mahtavia ja osaavia tyyppejä. Ja eläimet… eläimet tekivät lähtemättömän vaikutuksen, sydän jäi Afrikkaan. Todella hienosti oli kaikki järjestelyt hoidettu, lentokenttä kuljetukset ja huomioitu erikoisruokavalioni. Täytyy päästä uudelleen, suosittelen!

 8. Mirva

  Olin Abelanassa 2vk ja kokemus oli ehdottomasti elämäni parhaimpia ja paljon syvempi katsaus Etelä-Afrikan luontoon ja eläimiin kuin ns ”tavallinen safari” olisi ikinä ollut. Tällä reissulla joka päivä koki ja näki jotain uutta ja erilaista! Päästiin todella lähelle eläimiä sekä jeepillä, että jalan ja henkilökunta teki kaikkensa toteuttaakseen vaparien toiveet. Yleensä toive oli löytää tietty eläin tai lintu, mutta saatiin myös parissa päivässä kasaan päiväretki Krugerin kansallispuistoon!

  Kaksi viikkoa oli mielestäni ihan riittävä aika, jotta pääsee vaparielämään ja rutiineihin kiinni ja näkee kaikki eläimet, mutta aivan kaikkeen ei aika riittänyt (mm. Emme nukkuneet yötä ulkona), joten jos haluaa kokea kaiken mahdollisen kannattaa varata reissuun 3-4 viikkoa. Luonnonsuojelutyön tutkimus-/raportointipuoli jäi melko etäiseksi. Niistä ei ihan hirveästi kerrottu ja päivät tuntuivat enemmän siltä, että vaan ajellaan ympäriinsä ja sillon tällöin oli kokkaus- ja siivousvuoro.

  Joka tapauksessa 10/10 reissu jos haluaa viettää luonnossa koko päivän aamusta iltaan eläimiä bongaillen!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *