Blogi

Vastuullisuus – toimenpiteet Tzaneen

Villieläinten suojelukeskuksessa autetaan vahingoittuneita ja orpoja eläimiä. Suojelutyössä saatat päästä näkemään mitä mahtavampia villieläimiä tai uhanalaisia eläimiä, koska ikinä ei voi tietää mikä eläin tien viereltä tai ansalangasta löytyy loukkaantuneena.

Villieläinten suojelukeskuksella on luvat yli 70 eri eläinlajin hoitoon ja käsittelyyn. Aina on vaikea sanoa mitä eläimiä keskuksessa kulloinkin tulee olemaan, mutta muutamat yleisimmistä eläimistä keskuksella ovat galagot, puu-oravat, pahkasiat, antiloopit, virtahevot, sakaalit, mangustit, seeprat, pöllöt sekä kilpikonnat.

Vapaaehtoiset pääsevät oppimaan ja auttamaan kaikessa mitä keskuksella tapahtuu. Vapaaehtoiset auttavat päivittäin siivoamaan ja ruokkimaan eläimiä, auttavat käsittelemään ja kasvattamaan mahdollisia orpoja eläimiä, oppivat Etelä-Afrikan villieläimistä ja niiden suojelemisesta ja avustavat lääketieteellisissä toimenpiteissä (tarvittaessa). Ajoittain vapaaehtoiset keräävät eläimille ylimääräistä ruokaa keskuksen alueelta, kuten heinäsirkkoja. Työnkuvien sisältöön vaikuttaa täysin suojelukeskuksen sen hetkinen tilanne, sillä etukäteen ei tiedetä milloin jokin eläin tarvitsee apua. Työ pitää kuitenkin aina sisällään eläinten häkkien puhdistusta, eläinten ruokien valmistusta sekä eläinten ruokkimista. Osa eläimistä on karanteenialueella ja osa on sisällä klinikalla. Vapaaehtoisena pääset auttamaan paikallisia maatiloja poistamaan ansalankoja.

Eläinten tutkimustyö

Kohteessa tehdään tutkimustyötä, joka sisältää vapautuneiden eläinten seurantaa kamera-ansojen kuvien ja videoiden perusteella. Kun eläimiä vapautetaan luontoon, saatetaan niihin kiinnittää GPS-paikannin, jotta heidän vointia ja liikkeitä voidaan seurata vapautumisen jälkeenkin. Näin voidaan taata lajin lajikannan kasvu ja lajin elinvoimaisuus. GPS-paikantimet auttavat projektia myös auttamaan eläimiä, jos ne joutuvat vaaraan.

Liikkuminen Tzaneenin alueella

Tzaneenin kohteessa liikutaan kävellen, sillä vapaaehtoiset yöpyvät suojelukeskuksen vieressä sijaitsevissa huoneissa.

Uusiutuva energia

Kansalaisjärjestö oli jo aiemmin hankkinut aurinkopaneelit, mutta ne varastettiin. Kansalaisjärjestö on säästänyt rahaa hankkiakseen uudet aurinkopaneelit. Ne on tarkoitus hankkia vuoden 2023 loppuun mennessä.

Alueella on oma kaivo, joista kansalaisjärjestö saa vettä eläinten tarpeisiin. Kaivot ovat elintärkeät eläinten hoitamisen ja suojelun kannalta.

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia

Sitoumus2050

Ekomatkaajat sitoutuu omalla toiminnallaan vapaaehtoistyöntekijöiden avulla suojelemaan merikilpikonnia ja varmistamaan niiden säilyminen maapallolla myös seuraavien

Lue lisää »