Blogi

Vastuullisuustoimenpiteet Phra Thongilla

Ekomatkaajat tekee yhteistyötä vain vastuullisten yhteistyökumppanien kanssa. Tähän lauseeseen olet saattanut törmätä nettisivuillamme, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Tässä blogisarjassa otamme tarkasteluun jokaisen vapaaehtoistyökohteemme erikseen ja kerromme minkälaisia vastuullisuustoimenpiteitä kohteessa tehdään. Edellisessä osassa kohteenamme oli Osan niemimaa Costa Ricassa.Tässä blogisarjan toiseksi viimeisessä osassa aiheena on vastuullisuustoimenpiteet Phra Thongilla, Thaimaassa. Saarella on suojeltu merikilpikonnia jo vuodesta 1996 lähtien. Kohde on noussut myös monen vapaaehtoistyöhön lähteneen suosikiksi. Merikilpikonnien suojelun lisäksi kohteessa panostetaan muun muassa ympäristötietoisuuden lisäämiseen, ekoturismiin ja yhteistyöhön paikallisten kanssa.

Merikilpikonnien suojelu

Suojelutyössä päätehtäviin kuuluu pitkät rantakävelyt aamuisin, joilla havainnoidaan lähellä olevien kalastusalusten määrää ja rannoilla liikkuvia ihmisiä sekä etsitään merikilpikonnien jälkiä. Lisäksi yleisimpiin tehtäviin kuuluu säämittausta ja merikilpikonnien havainnointia kukkulalta.

Tutkimustyö

Myös muu luonnonsuojelu ja saarelta löytyvien lajien tutkiminen ovat iso osa projektia. Koska lajisto on monipuolista, Phra Thongilla tutkitaan muun muassa koralliriuttoja, meriruohoa, mangrovemetsiä ja erilaisia lintulajeja. Vapaaehtoisten on mahdollista osallistua myös näihin tutkimuksiin.

Ympäristötietoisuus

Yksi vapaaehtoisprojektia Phra Thongilla vetävän kansalaisjärjestön tärkeimmistä tavoitteista on ympäristötietoisuuden lisääminen, sekä vapaaehtoisten, turistien että paikallistenkin keskuudessa. Vapaaehtoiset pääsevät vähintään kerran viikossa mukaan siivoamaan saaren rantoja, mutta siihen kannustetaan myös muutoin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu myös opastamista saarella sijaitsevassa merikilpikonnamuseossa sekä ”Turtle Talks” -infojen järjestämistä saarella vieraileville turisteille. Infot ovat erittäin suosittuja ja niiden kautta halutaan kannustaa turisteja mukaan luonnonsuojeluun ja opettaa heille merikilpikonnien suojelun tärkeydestä.

Paikallisyhteistyö & ekoturismi

Projekti työllistää paikallisia sekä suoraan että välillisesti. Esimerkiksi vapaaehtoisille kuuluva ruoka on paikan päällä valmistettua thaimaalaista ruokaa, jota on kehuttu kovasti. Silloin tällöin käydään myös ravintolassa yhdessä saaren kylistä. Mahdollisuuksien mukaan projektilaiset pääsevät myös majoittumaan osan ajasta paikallisten perheiden luona kotimajoituksessa. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus oppia lisää paikalliskulttuurista. Pahimpaan pandemia-aikaan vapaaehtoiset projektin vetäjät eivät päässeet paikalle Thaimaahan, jolloin apuun saatiin saaren asukkaita. Yhteistyötä on siis monenlaista. Vapaaehtoistyöprojektin kantaviin teemoihin kuuluu ekoturismi. Ruoka, majoitus ja projektissa työskentelyn aikainen elämäntapa pyrkivät kaikki suojelemaan ympäristöä ja minimoimaan kulutuksen. Vapaaehtoisen kannattaakin tulla Phra Thongille avoimin mielin ja valmiina seikkailuun, sillä saarella pääsee muun muassa käyttämään ämpärisuihkua ja asumaan bungaloweissa tai teltoissa. Vastuullisuustoimenpiteet Phra Thongilla Lisää Phra Thongin vapaaehtoistyöprojektista ja merikilpikonnien suojelusta opit katsomalla aiemmin syksyllä julkaisemamme lyhyen virtuaalimatkan. Mikäli olet käynyt jo kohteessa vapaaehtoistöissä, kommentoi alle reissun ikimuistoisin hetki. Blogisarjan viimeisessä osassa kohteena Kreikan Kalamos. Vapaaehtoistyöstä yleisesti kiinnostuneita suosittelemme lukemaan aiemman kolmiosaisen blogisarjamme ensimmäisen, toisen, kolmannen ja neljännen osan.

Jaa kirjoitus:

3 ajatusta aiheesta “Vastuullisuustoimenpiteet Phra Thongilla”

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Phra Thong olikin itselleni kokonaan tuntematon paikka. Piti googlesta katsoa kummalla puolella niemimaata se ylipäätään on. Mitä merikilpikonnia tuolla erityisesti onkaan?

    1. Moikka Mikko. Alueella on lähinnä liemikilpikonnia. Harvemmin tavattavia lajeja ovat etelänbastardikilpikonna ja merinahkakilpikonna.

  2. Paluuviite: Vapaaehtoistyö – Usein kysytyt kysymykset - Suomen Ekomatkaajat Oy

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia

Eläinten oikeudet

Jokaisella eläimellä pitäisi olla perusoikeudet. Jokaisella eläimellä on oikeus elää. Jokaisella eläimellä pitäisi olla oikeus

Lue lisää »