Ekomatkaajat tekee yhteistyötä vain vastuullisten yhteistyökumppanien kanssa. Tähän lauseeseen olet saattanut törmätä nettisivuillamme, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Tässä blogisarjassa otamme tarkasteluun jokaisen vapaaehtoistyökohteemme erikseen ja kerromme minkälaisia vastuullisuustoimenpiteitä kohteessa tehdään.
Tämä on blogisarjan neljäs osa. Aiemmat osat käsittelivät kohteitamme Marakelessa, Phuketissa ja Teneriffalla. Tällä kertaa aiheena on vastuullisuus vapaaehtoistyökohteessamme Osan niemimaalla, Costa Ricassa, jossa suojellaan merikilpikonnia.
Eläinten oikeudet
Jokaisella eläimellä pitäisi olla perusoikeudet. Jokaisella eläimellä on oikeus elää. Jokaisella eläimellä pitäisi olla oikeus
7 ajatusta aiheesta “Vastuullisuustoimenpiteet Osan niemimaalla”
Costa Rica ja Osan niemimaa oli pitkään meillä suunnitteilla matkakohteeksi ensi talveksi. Lopulta päädyimme kuitenkin keskittyä vain Meksikoon, mutta epäilemättä Costa Rica joskus tulevaisuudessa tulee olemaan myös kohteeena. Aika hurjaa, että maan pinta-alasta ilmeisesti jopa 20 % on luonnonsuojelualueita.
Costa Ricassa on havahduttu ymmärtämään, kuinka tärkeää luonnonsuojelu on kaikkien kannalta. 🙂
Costa Rica on kyllä hyvin luonut mainetta luontokohteena.
Kilpikonnien sijaan näimme siellä useampaan otteeseen laiskiaisia.
Tuota kilpikonnien auttamista olemme kerran olleet todistamassa, Borneon rannalla pienellä saarella lähellä Filippiinien rajaa.
On mahtavaa, että eläimiä autetaan ympäri maailmaa!
Kävin Costa Ricassa 2,5 vuotta sitten. Muistelisin että opas kertoi Costa Ricassa olevan pinta-alaan nähden eniten suojeltuja alueita koko maailmassa. Oli ihana huomata, että myös kaupungissa luonto oli otettu huomioon. Esimerkiks San Joséssa vanhoja puita ei oltu kaadettu teiden varsilta, vaan niiden latvustot oli levitetty kahtia, ja siitä välistä kulki sähköjohdot 🙂
Olipa kiva kuulla tuo puujuttu. 😀 Luovaa toimintaa.
Paluuviite: Vapaaehtoistyö – Usein kysytyt kysymykset - Suomen Ekomatkaajat Oy