Pikkuhiljaa alkaa olla hyvä aika kerätä luonnosta kaikenlaista ja lähteä marjastamisen sekä sienestämisen lisäksi hortoilemaan! Hortoilu tarkoittaa villivihannesten keräämistä ja niistä kokkaamista. Alkukesä on hyvää aikaa tähän, mutta keruukausi jatkuu vielä pitkälle syksyyn saakka. Kauas ei tarvitse lähteä, koska jo lähimetsästä saatat löytää vaikka mitä. Jotkut ehkä saattavat tehdä löytöjä vielä lähempää, vaikka omalta kotipihalta. Sen lisäksi, että villivihannekset ja -yrtit ovat helposti saatavilla ovat ne ravintoarvoltaan todella hyviä, ekologisia ja ilmaisia. Kaiken tämän lisäksi pääset nauttimaan luonnosta, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä! Mutta mitä sitten kerätä ja tehdä niistä?

Kansainvälinen eläinten päivä
4. lokakuuta, on kansainvälinen eläinten päivä. Joka aloittaa myös valtakunnallisen Eläinten viikon, jota on vietetty
4 ajatusta aiheesta “Hyvinvointia hortoilusta”
Entinen työkaveri uutti erilaisista yrteistä aina teetä ja välillä kaatoi kupposen minullekin. Maku vaihteli tietysti yrteistä riippuen, mutta yleensä se oli aina maistuvaa. Nyt tekisikin mieli parin vuoden tauon jälkeen testailla itsekin millaista teetä saa aikaan!
Mielenkiintoinen aihe. Perehdyin asiaan tänä keväänä tarkemmin, kun osa koulun tehtävistä liittyi samaan aiheeseen. Sai valita oman mielenkiintonsa mukaan, mistä tekee esim. ruokamatkailutuotteen. Otin siihen luontopolun ja villiyrtit. Myös kokouspalveluissa yhdistin kokouspakettiin villiyrttiteeman.
Osallistuin juuri villivihanneskurssille, joka oli hurjan mielenkiintoinen. Opin esimerkiksi, että nuo kasvit ovat nimenomaan suurimmaksi osaksi vihanneksia, ei yrttejä. Suurin yllättäjä oli pihjalan silmut, jotka maistuivat AIVAN marsipaanille! Nyt on niitä liian myöhäistä maistaa, mutta ensi vuonna sitten (tämäkin vaatii maanomistajan luvan9.
Innostuin viime kesänä, kun oli tälle aikaa. Keräsin voikukan kukintoja, joista tein kivoja keksejä. Horsmanversot kastelin lättytaikinaan ja paistoin pannulla. Vuohenputki maistui salaatissa. Samoin käenkaali. Suosikikseni nousi nokkonen, jota olen kuivattuna käyttänyt aika monenlaisiin juttuihin lätyistä sämpylöihin ja smoothieihin. Nokkosen käytössä suosikkini on siemennäkkäri, johon nokkosen siemenet sopivat oikein hyvin muiden joukkoon. Erinomainen idea luonnossa tämä hortoilu. Aila
Kommentointi on suljettu.