Blogi

Näin toimit rannalla, jossa kilpikonnat pesivät osa 3

On tärkeää tietää ennakkoon, miten toimia rannalla, jossa kilpikonnat pesivät. Mitä rannalla voi tehdä? Tässä vinkkimme, joiden avulla toimit oikein.

Jos vierailet rannalla, jossa kilpikonnat pesivät

Älä kävele rannalla taskulampun kanssa tai osoittele valolla merikilpikonnia silmiin. Valo voi aiheuttaa naaraspuolisen kilpikonnan pesinnän keskeyttämisen tai lamaannuttaa muita lähellä olevia kilpikonnia. Älä ota kuvia salamalla. Tämä voi häiritä merikilpikonnia jopa enemmän kuin taskulamppu. Pysy poissa merikilpikonnan näköpiiristä, koska muuten saatat pelottaa sen takaisin mereen. Turvallisuutesi vuoksi pysy etäisyydellä kilpikonnan päästä. Merikilpikonnilla on erittäin vahvat leuat ja ne voivat vahingoittaa sinua, jos provosoit niitä. Älä käsittele munia tai aseta vieraita esineitä pesään. Voit tuoda bakteereja pesään tai vahingoittaa munia. Älä koske merikilpikonnaan. Sen lisäksi että se on laitonta, voit vahingoittaa kilpikonnaa tai karkottaa sen pesimästä. Älä koske merikilpikonnan jättämiin jälkiin. Tutkijat käyttävät jälkiä tunnistaakseen kilpikonnan tyypin sekä paikannukseen ja pesien merkitsemiseen. Jos kiinnostuit kilpikonnista ja haluaisit oppia lisää, tutustu vapaaehtoistyöhön kilpikonnakohteissa.

Jaa kirjoitus:

Ekomatkaajat

Muita postauksia

Sitoumus2050

Ekomatkaajat sitoutuu omalla toiminnallaan vapaaehtoistyöntekijöiden avulla suojelemaan merikilpikonnia ja varmistamaan niiden säilyminen maapallolla myös seuraavien

Lue lisää »