Blogi

Vapaaehtoistyö Euroopassa

Mitä hyötyä on vapaaehtoistyöstä? Vapaaehtoistyön tekeminen saa aikaan onnen tunnetta. Teet merkityksellistä työtä eläimiä ja luontoa auttaen. Työn merkitystä on vaikea kuvailla, jos vapaaehtoistyötä ei ole itse kokeillut. Vapaaehtoistyössä auttaminen on tärkeää, mutta sen lisäksi saat arvokasta työkokemusta ja -taitoja. Saat myös paljon uusia ystäviä. Euroopassa on paljon monia vapaaehtoistyökohteita, joista Ekomatkaajien kohteet sijaitsevat Kreikassa. Tässä blogissa keskitymme Kefalonian saareen.

Merikilpikonnien suojelu

Kefalonia on upea ja rauhallinen Kreikan saari, joka sijaitsee Joonianmerellä. Voit nauttia kauniista vuorista, puhtaista rannoista ja vehreistä kasveista. Kefalonia on vilkas turistikohde kesäisin, jonka takia vapaaehtoistyö on todella tärkeää. Saarella asustelee nimittäin uhanalaisia merikilpikonnia.

Merikilpikonnat ovat uhanalaisia, koska joka vuosi tuhansia merikilpikonnia kuolee. Kalastuksen lisääntyminen, ilmastonmuutoksen paheneminen, munien kerääminen ja pesimisrantojen tuhoutuminen ovat uhanalaistaneet merikilpikonnia. Merikilpikonnat ovat tärkeitä ekosysteemissä, koska ne syövät esimerkiksi meduusoja. Ilman merikilpikonnia meduusat lisääntyvät, kalat vähenevät ja rannassa uiminen on hyvin vaarallista. Merikilpikonnat syövät myös meriruohoa ja edistävät sen kasvua.

Kefaloniassa voit osallistua vapaaehtoistyöhön, jossa suojellaan uhanalaisia merikilpikonnia. Vapaaehtoisena pelastat merikilpikonnan munia rannoilta ja autat poikasia pääsemään turvallisesti mereen. Lisäksi mittaat ja seuraat veden korkeutta ja pesimisrantojen muutoksia. Näitä seuraamalla voidaan arvioida pesiin kohdistuvia riskejä ja välttää tulevia vaaroja.

Voit valita kohteeksesi Argostolin tai Lixourin. Kefalonian vapaaehtoistyön kausi on jo alkanut. Viimeinen lähtöpäivä Argostoliin on 13.10.2024 ja Lixouriin 1.10.2024. Kausi 2025 on myös jo varattavissa!

Vapaaehtoistyö kestää 2 viikkoa. Tee unelmistasi totta ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi merikilpikonnien suojeluun mahdollisimman pian.

Blogin 2 osa tulossa.

Jasmin

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia

Sitoumus2050

Ekomatkaajat sitoutuu omalla toiminnallaan vapaaehtoistyöntekijöiden avulla suojelemaan merikilpikonnia ja varmistamaan niiden säilyminen maapallolla myös seuraavien

Lue lisää »