Blogi

Thaimaan matkat edullisesti

Matka Thaimaahan kiinnostaa, mutta matkan kokonaiskulut näyttävät hyppäävän taivaisiin? Haluaisit päästä matkallasi kurkistamaan pintaa syvemmälle, poissa turistien kansoittamista rannoista? Ehkäpä päästä kurkistamaan paikallisten elämään, ja samalla näkemään matkasi konkreettiset hyödyt paikan päällä?

Meillä Ekomatkaajilla on sinulle ratkaisu. Jos et ole harkinnut vielä vapaaehtoistyömatkaa, nyt se kannattaa viimeistään tehdä. Etsimäsi halpa matka Thaimaahan saattaa löytyä jo tämän blogitekstin lopusta, joten eiköhän käydä suoraan asiaan ja puhuta hetki siitä, mitä edullinen matka Thaimaahan meille oikein tarkoittaa.

Ikimuistoisia kokemuksia edullisella matkalla

Kahden viikon matka Thaimaahan majoituksen sekä ruokailujen kera maksaa 855 €. Tähän päälle tulee vielä varausmaksu 250 € sekä venekuljetus saarelle 70 € = 1175 €.

Kuulostaako silti vielä kalliilta? Käydään jokainen maksettava kohta läpi, jotta sinulle jäisi hieman parempi kuva siitä, mihin rahat oikein menevät ja mitä apusi paikallisille ihmisille sekä eläimille merkitseekään.

Thaimaan matkan hinta

Itse Thaimaan matkan hinta 855 € (2 viikkoa) sisältää majoituksen bungalowissa, paikallisen kokin tekemät ruoat (aamupala, lounas ja illallinen), siivouksen sekä itse ohjelman eli vapaaehtoistyön ja vapaaehtoiskoordinaattorin avun kohteessa koko matkan ajan.

Toisin sanoen, 855 € hintainen ”all inclusive” paikallisten tapaan, heitä ja luontoa hyödyttäen. Päivähinnaksi tulee näin ollen 61 €, sisältäen edelleen majoituksen, ruokailun kolme kertaa päivässä, siivouksen sekä ohjelman.

Erilaisilta hotellivaraussivustoilta katsottuna majoituksen tammikuussa 2023 kahdeksi viikoksi saa esimerkiksi Thaimaan Phuketista edullisimmillaan noin 350–400 €:lla. Tällöin hinta yhdeltä yöltä on edullisemmalla hinnalla laskettuna 25 € / yö / huone. Saarilla, kuten juuri Phuketissa, keskimääräinen hinta per yö on kuitenkin noin 40 € luokkaa.

Nämä hinnat eivät sisällä aamupalaa eikä mitään muitakaan ruokailuja, joten hintaan täytyy lisätä noin 10 € per päivä ruokailuihin, riippuen tietenkin aina paikasta, jossa ruokailee. Thaimaalainen ruoka on tunnettu edullisuudestaan, mutta kaikki ruoat ja juomat yhdessä katukioskilta ostetuista aamukahveista illallisravintolan jälkiruokiin lähenee todennäköisesti enemmän 20 € per päivä.

Vapaaehtoisena sinun on mahdollista päästä halutessasi yöpymään paikallisen kotona sekä osallistumaan paikallisten järjestämälle kokkikurssille. Matkailijoille järjestetyt kokkikurssit pyörivät noin 20–30 € ja päiväretket hieman korkeammassa, 20–50 € luokassa. Vapaaehtoistyössä ohjelma on hintaan sisällytetty, ja pääset joka päivä unohtumattomalle retkelle oppimaan uutta luonnosta, uhanalaisista eläimistä sekä paikallisten kulttuurista. Ylimääräisiä kuluja ei tällöin tule oikeastaan ollenkaan.

Edullinen Thaimaan matka odottaa sinua, jos päätät hypätä mukaan vapaaehtoistyön palkitsevaan maailmaan! Esimerkki normaalin Thaimaan matkan 2 viikon rahankäytöstä: majoitus siivouksella 560 euroa, ruokailut x 3 yht. 210 euroa, retket/ aktiviteetit 210 euroa = 980 euroa. Vapaaehtoistyömatka maksaa 855 euroa. Huom! Esimerkit ovat vain suuntaa antavia. Lomamatkan hinnat on laskettu keskivertohinnoilla, jotka on poimittu täältä sivustolta (https://thaimaaopas.fi/#hintataso). Päiväretkiin sekä muihin on laskettu kahden viikon ajalta 7 eri retkeä / aktiviteettia / sisäänpääsymaksua jne., ja kahden viikon matkan päiväbudjetiksi on laskettu 70 €. Vapaaehtoistyömatkalla päiväbudjetiksi tulee jo mainittu 61 €. Vapaaehtoistyömatkan hinta kokonaisuudessaan tulee kuitenkin jo maksaa etukäteen, jolloin sinun tehtäväksesi ei jää muu kuin matkasta nauttiminen. Ikäviä kustannusyllätyksiä ei pääse tällöin myöskään muodostumaan.

Varausmaksu 250 € (perheillä varausmaksu 400 €) tulee maksaa hakemuksen lähettämisen yhteydessä. Varausmaksu sisältää hakemuksen käsittelyn, yhteydenpidon sekä sinuun vapaaehtoisena sekä vastaanottavaan järjestöön, joka paikan päällä ottaa sinut vastaan. Lisäksi varausmaksu sisältää vapaaehtoistyöhön kuuluvat infopaketit ennen matkaa. Muistathan, että me Ekomatkaajat toimimme Suomen päässä lisätukenasi myös matkan aikana, eli meihin voi ottaa yhteyttä koska vain, myös normaalien toimistoaikojen ulkopuolella!

Jos et kuitenkaan saa haluamaasi vapaaehtoispaikkaa, emmekä löydä kohteistamme sinulle toista sinulle sopivaa matkaa, saat varausmaksun kokonaisuudessaan takaisin, eli hakemuksen lähettämiseen ja varausmaksun maksamiseen ei sisälly sinulle mitään riskejä.

Muut kulut vapaaehtoistyömatkasta

Maksettavaksesi jää Thaimaan matkan hinnan sekä varausmaksun (250 € tai 400 €) lisäksi vain lennot ja taksi-/bussimatka Phuketin lentokentältä Khuraburiin (n.  185 km matkan päässä). Lennot Phuketiin tulee sinun varata itse, ja tällä hetkellä meno-paluu-lentojen hinta pyörii noin 1500 €:ssa. Taksimatkan varaamisessa välillä Phuket – Khuraburi voimme puolestaan auttaa.

Miksi vapaaehtoistyö?

Loppujen lopuksi vapaaehtoistyötä ei voi mitata rahassa. Elämykset, jotka matkaltasi saat tekevät matkasta todellisen elämysmatkan, joita ei muualla voi kokea. Lisäksi juuri tähän kohteeseen, Thaimaan Phra Thongin saarelle pääsee Suomesta vain Ekomatkaajien kautta. Jos haluat kokea Thaimaan lumon, panosta matkaasi ja mahdollisuuksien mukaan yhdistä vapaaehtoistyömatkaan oma lomamatkasi, jolloin saat kaiken hyödyn irti myös matkustamisen kustannuksista.

Vapaaehtoistyöntekijöiden maksama projektimaksu on suurin tulonlähde, jolla koko projekti Thaimaassa rahoitetaan.Ilman vapaaehtoisia projektiorganisaatio ei pystyisi pyörittämään toimintaansa, jolloin paikallisten palkkojen lisäksi myös arvokas luonnonsuojelutyö kuihtuisi pois. Lähtiessäsi matkalle voit olla varma, että rahat ohjataan oikeasti oikeaan paikkaan, ja samalla pääset konkreettisesti näkemään, mitä rahoilla kohteessa tehdään uhanalaisten eläinten suojelemiseksi. Ekomatkaajat on ennen kaikkea vastuullinen matkailuyritys. Olemme itse käyneet jokaisessa kohteessa ja seuloneet ne hyvin tarkkaan, jotta sinä voisit lähteä matkalle varmoin mielin.

Tutustu matkojemme vastuullisuuteen.

Lue lisää Thaimaan matkan sisällöstä ja hae vapaaehtoiseksi!

Kaikki yllä olevat hinnat perustuvat netistä eri sivustoilta kerättyihin tämänhetkisiin tietoihin. Vertailukohteita on haettu eri hotellien vertailusivustoilta, matkablogeista sekä sosiaalisesta mediasta hästägillä #thaimaa. Tiedot Thaimaan yleisestä hintatasosta on poimittu Thaimaaopas.fi sivulta.

Ps. Mitä pidemmäksi aikaa lähdet vapaaehtoistyöhön, sitä edullisemmaksi Thaimaan matka tulee! Lisäviikko maksaa vain 395 €.

Jenna

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia

Sitoumus2050

Ekomatkaajat sitoutuu omalla toiminnallaan vapaaehtoistyöntekijöiden avulla suojelemaan merikilpikonnia ja varmistamaan niiden säilyminen maapallolla myös seuraavien

Lue lisää »