Blogi

Ekomatkailun hyödyt osa 3

Miten ekomatkailu hyödyttää paikallisyhteisöjä?

Valvomaton matkailu voi ja on johtanutkin luonnon ja ympäristön tuhoutumiseen kaikkialla maailmassa, kun kehittäjät ja matkanjärjestäjät väärinkäyttävät maisemaa saadakseen voittoa. Ekomatkailussa painopiste on luonnon säilyttämisessä, jopa elvyttämisessä. Tämä on välttämätöntä etenkin paikoissa, joissa paikalliset luottavat luonnonvaroihin, elättääkseen perheensä. Monissa yhteisöissä on vain vähän mahdollisuuksia työhön tai toimeentuloon. Ekomatkailu voi tarjota kestävän tulonlähteen paikallisille, jotka eivät aiemmin kyenneet ansaitsemaan elantoaan. Vaikka vain pieni osa ihmisiä työllistyy matkailualalle, tämä taloudellinen hyöty leviää koko yhteisöön, sillä he, jotka työllistyvät uusiin matkailuun perustuviin työtehtäviin, käyttävät rahansa paikallisesti. Parhaimmat ekomatkailun tarjoajat käyttävät osan tuloistaan paikallisten yhteisöjen tukemiseen ja sosiaalisten hankkeiden rahoittamiseen. Monet suuret, sekä pienet palveluntarjoajat pitävät kouluja, tarjoavat sairaanhoitoa paikallisille, kouluttavat paikallisia pienyrittäjiä ja työskentelevät ihmisoikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon puolesta.

Ekomatkailun hyödyt ympäristölle

Monelle meistä on opetettu lapsesta asti kunnioittamaan luontoa ja pitämään ympäristöstämme huolta, mutta monet ihmiset ympäri maailman eivät ymmärrä ympäristön haurautta ja tärkeyttä. Jopa ne meistä, jotka ovat ympäristöstä huolissaan, eivät välttämättä ymmärrä, mitä vaikutuksia teoillamme on, tai minkälaisia ongelmia on maassa, missä matkustamme. Ekomatkailuhankkeet kouluttavat ihmisiä ymmärtämään nimenomaisen paikan ongelmista, jotta voimme tehdä myöhemmin tietoisempia valintoja. Mikä tärkeintä, ekomatkailuprojektit auttavat kouluttamaan ihmisiä luonnon ihmeistä. Mitä enemmän olemme rakastuneita luontoon, sen enemmän haluamme sitä suojella. Ekomatkailu tarjoaa varoja eläinten- ja luonnon suojeluun. Monet ympäristöhankkeet riippuvat matkailijoiden tuomasta tulosta. Olipa kyseessä villieläinten pelastaminen, taistelu salametsästäjiä vastaan tai luonnonalueiden siivous, on se mahdollista vain matkailutulojen ansiosta. Varatessasi ekomatkailuaktiviteettia, on tärkeää kysyä mihin rahasi käytetään. Hyvä ohjenuora on, että jos jokin tuntuu epäilyttävältä, etkä löydä siitä luotettavaa tietoa, niin jätä se tekemättä. Varsinkin mitä tulee eläinturismiin, tulee olla todella valveutunut, sillä eläinten oikeuksia rikotaan paljon myös ekomatkailun nimissä.

Kuinka sinä voit olla ekomatkailija

Ekomatkailu lähtee omista teoistasi. Harkittu ja tietoinen matkustaminen on ensimmäinen suuri askel, kohti oikeaa suuntaa. Mieti aina, mikä vaikutus päätöksilläsi on. Aina määränpään valinnasta, lentojen ja hotellien varaamiseen, sekä matkatoimiston ja aktiviteettien valintaan. Yksikään matkailija ei ole täydellinen, mitä tulee ekologisuuteen, mikään ekomatkailuyritys ei pysty 100 % pyyhkimään matkustusjalanjälkeään. Jos hyväksymme vain täydellisyyden, ponnistuksemme eivät koskaan pääse edes aluilleen. Jatka ajattelua, paranna tapojasi, äläkä lopeta matkustamista! -Sonia Ekomatkaajien kohteisiin voit tutustua täällä.

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ekomatkaajat

Muita postauksia