Blogi

Ekomatkailun hyödyt osa 2

Matkusta puhtaammalla omallatunnolla

Matkarahojesi positiivinen vaikutus paikalliselle yhteisölle on loistava tapa lievittää ”matkustajan syyllisyyttä”, josta me kaikki kärsimme ajoittain. Keskittymällä ekologiseen ja vastuulliseen matkustamiseen, matkabudjettisi suuntautuu varmemmin kohottamaan niiden ihmisten elintasoa, jotka sitä kipeimmin tarvitsevat. Paikallisten hyväntekeväisyysjärjestöjen toiminnan rahoittaminen on myös loistava tapa käyttää osaa matkabudjetista, pienikin summa on iso apu.

Ympäristötietoisuutesi kasvaa myös kotioloissa

On ihmisille luontaista huomata ongelmia muissa maissa, kuitenkaan havaitsematta niitä kotona. Esimerkiksi länsimaalaiset huomauttavat jatkuvasti kuinka likaista ja saastunutta Aasiassa on. Samaan aikaan oma elämäntapa jää täysin havainnoimatta Isot ilmastoidut talot, autot, rajoittamaton kansainvälinen matkailu. Länsimaalainen elämäntapa on monella tapaa ympäristölle haitallisempaa, kuin keskiverto aasialaisen elämäntapa. Totuus on, että ympäristöhaasteita on joka maassa, toiset maat vain kätkevät ne paremmin. Ekomatkailu voi motivoida sinua pienentämään hiilijalanjälkeä kotiin palattuasi. Saatat alkaa miettimään omaa muovinkulutustasi ja kertakäyttökulttuuria, tai voisiko töihin päästä jollain muulla, kuin yksityisautolla. Parhaimmassa tapauksessa ekomatkailu auttaa silmiämme avautumaan jokapäiväisille ympäristöä kuormittaville teoillemme ja motivoi meitä luopumaan tai ainakin vähentämään niitä.

Irrottaudu stressistä

Joskus ekomatkailu voi viedä sinut niin kauas jokapäiväisestä elämästäsi, että olet täysin vailla verkkoyhteyksiä. Toisinaan saatat olla niin stressaantunut, että pelkkä sähköpostin ääni vaikuttaa kielteisesti, joten mikä olisi tällöin parempi tapa lievittää stressiä, kuin valita seikkailu, missä olet täysin laitteiden saavuttamattomissa.

Löydä itsesi uudelleen

Kun vietät aikaa luonnossa, ilman uutisia, sosiaalista mediaa, sähköposteja, tapahtuu jotain hämmästyttävää: Alat kuulemaan jälleen omia ajatuksiasi. Saatat jopa löytää uudestaan jonkin puolen itsessäsi, mikä on ollut kadoksissa pitkään. Ekomatkailu voi olla se tekijä, mikä yhdistää sinut takaisin omaan vanhaan itseesi. Lue lisää blogin osasta 3! -Sonia

Jaa kirjoitus:

2 ajatusta aiheesta “Ekomatkailun hyödyt osa 2”

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Itse tykkään matkustaa luonnossa juurikin mainitsemistasi syistä. On mahtavaa olla välillä kaukana verkkoyhteyksistä, luonnon keskellä. Tuntuu omasta näkökulmastani muuten jopa erikoiselta, että sosiaalinen media on ihmisille reissatessa niinkin merkityksellinen. Itse en sitä reissussa juuri vilkuile, saati tee päivityksiä, vaikka verkkoyhteyksien päässä olisinkin.

    1. Maria Ojajärvi

      Moikka Mikko, itse pidän kovasti kohteista, joissa wifi ei toimi kunnolla tai kännyköitä ei pääse koko ajan lataamaan. Tämä varmaan monelle on outo ajatus. Kiva kuulla, että jaamme samat ajatukset tässä asiassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ekomatkaajat

Muita postauksia