Blogi

Kestävä matkailu

Vastuullisella matkustamisella on kaksi puolta: ekologinen ja eettinen. Ekologisuudella tarkoitetaan sitä miten paljon luonnonvaroja kuluttaa matkustaessaan määränpäähänsä ja kuinka ympäristöä säästävästi toimii perillä. Matkan eettisyydellä tarkoitetaan sitä, ettei matkan aikana tule polkeneeksi paikallisten ihmisten oikeuksia, vaan saa nämä hyötymään turismista mahdollisimman paljon. Vastuu kestävämmästä matkailusta on matkailijoilla. Tutustu matkailun ympäristömerkkeihin. Ympäristömerkit keskittyvät yleensä veden- ja energiankulutuksen vähentämiseen ja kierrätyksen edistämiseen. Maailmalla on myös monia kotikutoisia ekomerkkejä. Suosi matkanjärjestäjiä ja palveluita, joilla on käytössään ulkopuolisen tahon myöntämä, sertifioitu ja tunnettu ympäristömerkki.

Matka lentokentälle Suomessa

Suosi matkustamista julkisella liikenteellä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Hsl.fi -sivustolla on reittiopas, jonka avulla voit hakea reittiohjeet matkustamiseen junalla tai linja-autolla. Voit ladata myös Hsl-applikaation puhelimeesi, jonka avulla voit käyttää matkaopasta ja ostaa matkalipun. Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee ABC-vyöhykkeellä. Matkustaessasi Suomessa tai ulkomailla nauti ruokailusta ja virvokkeista paikallisten suosimissa paikoissa. Nauti Reilun kaupan kahvista ja lähiruuasta valmistettuja luomu ruoka-annoksia. Suosi MSC-merkittyjä kalatuotteita. Kysy rohkeasti matkustaessasi omaan ruokavalioosi sopivia vaihtoehtoja!

Pakkaaminen matkalle

Jos tarvitset uusia vaatteita tai tavaroita matkalle osta ne secondhandinä tai lainaa. Kysy lainaksi tarvittaessa rinkkaa tai matkalaukkua, jos et itse omista. Mikäli päädyt ostamaan, tee harkittuja ostopäätöksiä uusista tavaroista. Ostaessasi tavaran et osta vain tavaraa vaan tavaran ostaminen tarkoittaa samalla kokonaisvaltaisesti koko ostoketjun ostamista kuluttajana ostopäätöksen kautta. Tutki mitä pakkauksissa näkyy ja lukee. Tarkastele tavaran vastuullisuutta, eettisyyttä ja ekologisuutta. Mandi Lähteet: Vastuullisen matkailijan käsikirja, Heidi Kalmari & Kati Kelola, 2009

Jaa kirjoitus:

2 ajatusta aiheesta “Kestävä matkailu”

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Pitää harkita seuraavalla matkalla julkisten käyttämistä, kun matkaa lentokentälle. Viimeaikoina olemme itse menneet autolla kentälle, johtuen muun muassa siiitä, että lennot ovat olleet sellaiseen aikaan, että julkista ei ole kovinkaan helpoti ollut käytettävissä.

    1. Näinhän se on, ettei aina ole mahdollisuuttakaan valita sitä ympäristöystävällisintä vaihtoehtoa, vaikka haluaisi. Mutta silloin kun voi, niin kannattaa 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia