Blogi

Matkustustilanne vapaaehtoistyökohteissa

Olemme saaneet paljon kyselyitä liittyen siihen, milloin vapaaehtoistyökohteet aukeavat uudelleen, tai ovatko ne jo mahdollisesti auki. Tilanne näyttää jo lupaavalta ja osaan kohteista on mahdollista matkustaa. Tässä lyhyt päivitys jokaisen kohteen matkustustilanteesta ja rajoituksista.

Teneriffa, Espanja

Tilanne Teneriffalla on hyvä. Yli 70% Kanariansaarten asukkaista on täysin rokotettu. Suomesta Teneriffalle on mahdollista matkustaa, mikäli on saanut molemmat rokotukset (ja jälkimmäisestä on vähintään 14 päivää ennen saapumista Espanjaan), osoittaa todistuksella olevansa koronanegatiivinen (Antigeenitesti otettu maksimissaan 48 tuntia ennen saapumista / PCR-testi maksimissaan 72 tuntia ennen saapumista) tai näyttää todistuksen sairastetusta taudista. Lisäksi matkustajan tulee täyttää Espanjan viranomaisten vaatima terveyskysely ennen matkustusta, ja varautua lyhyeeseen terveydentilatestiin lentokentällä. Testissä mitataan ruumiinlämpötila sekä katsotaan ulkoisesti, ettei tautiin viittaavia oireita ole. Lisää tietoa löydät esimerkiksi Hello Canary Islands -sivustolta.

Kalamos, Kreikka

Kreikkaan matkustaville vaatimukset ovat hyvin samanlaiset kuin Espanjaan. Myös Kreikassa on käytössä sähköinen terveyskyselylomake (PLF), joka tulee täyttää ennen matkustusta. Lisää Kreikan tilanteesta löytyy Greece Health First -sivulta ja Kreikan matkustusministeriön nettisivulta.

Phra Thong & Phuket, Thaimaa

Thaimaassa tilanne on toistaiseksi monimutkaisempi. Tällä hetkellä matkustamiseen tarvitaan viisumin lisäksi useampi muu asiakirja, joista lisää tietoa Thaimaan suurlähetystön sivulla. Lisäksi matkailijalla tulee olla voimassaoleva vakuutus joka kattaa mahdollisen koronatartunnan hoidon 100,000 dollariin asti. Thaimaassa matkailijan täytyy asettua Bangkokiin saapuessa 14 päivän omakustanteiseen hotellikaranteeniin. Mikäli matkailija on täysin rokotettu, on mahdollista saapua maahan myös läpikäymällä niin sanottu hiekkalaatikko-ohjelma Phuketissa tai Koh Samuilla. Kyseisessä karanteenissa on löysemmät ehdot ja alueella saa liikkua vapaasti sekä osallistua tiettyihin aktiviteetteihin. Lisää sandbox- ohjelmasta suurlähetystön sivuilla. Paljon on myös puhetta Thaimaan avautumisesta rokotetuille turisteille ilman karanteenia, jopa vielä tämän vuoden puolella. Asiasta ei ole kuitenkaan tehty vielä virallista ilmoitusta. Joka tapauksessa valoa on tunnelin päässä. Phra Thongin kohteesta on myös tullut terveisiä, että siellä odotetaan kovasti seuraavia vapaaehtoisia.

Marakele, Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikkaan matkustavalta vaaditaan enintään 72 tuntia ennen lähtöä otettu negatiivinen PCR-koronatesti. Matkailijalla tulee olla matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset koronatestit ja karanteenin. Maahan saapuessa matkailija käy läpi lyhyen terveydentilatestin. Mikäli oireita löytyy, otetaan matkailijalta testi ja sen ollessa positiivinen, hänet ohjataan pakolliseen karanteeniin. Lisää tietoa Etelä-Afrikan matkustusvaatimuksista Etelä-Afrikan hallituksen sivuilla.

Osan niemimaa, Costa Rica

Niin ikään Costa Rica vaatii matkustajia täyttämään Health Pass-lomakkeen saapuessa. Täysin rokotettujen osalta muita vaatimuksia ei ole. Mikäli ei ole täysin rokotettu, tulee matkustajan hankkia koronatartunnan hoidon ja karanteenin kattava matkavakuutus. Lisää infoa Visit Costa Rican sivuilla.

Tarkista matkustustilanne

Tässä pieni päivitys tämänhetkisestä matkustustilanteesta vapaaehtoistyökohteidemme suhteen. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua, joten on tärkeää varmistaa se kyseisen kohteen osalta. Vaikka menee varmasti vielä hetki, että kaikkiin kohteisiin ja vapaaehtoistyöprojekteihin pääsee, odotamme innolla tulevaa. Toivottavasti sinäkin! Seuraavaa matkaa suunnitellessa voit lukea kokemuksia vapaaehtoistyöstä eri kohteissamme ja saavutuksiamme eläinsuojelun parissa.

Jaa kirjoitus:

2 ajatusta aiheesta “Matkustustilanne vapaaehtoistyökohteissa”

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Vaikka vapaaehtoistyöhön en ole suunnitellut lähteväni, nuo kaksi viimeisintä ovat olleet kovasti mielessä. Tykkään Etelä-Afrikasta kovasti, mutta erityisesti ensimmäinen matka Costa Ricaan kutkuttaisi todella paljon, jonka voisi yhdistää Meksikoon tutustumiseen. Costa Ricassa Osan niemimaahan olisi erityisesti kiinnostavaa päästä tutustumaan.

    1. Mahtavaa kuulla, että nämä matkakohteet kiinnostavat, Mikko. Kiva, että postauksesta on hyötyä, vaikkei vapaaehtoistöihin lähtisikään, mutta kannattaa ehdottomasti sitäkin harkita 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia

Sitoumus2050

Ekomatkaajat sitoutuu omalla toiminnallaan vapaaehtoistyöntekijöiden avulla suojelemaan merikilpikonnia ja varmistamaan niiden säilyminen maapallolla myös seuraavien

Lue lisää »