Blogi

Uhanalaiset eläimet tarvitsevat apuamme – myös ensi vuonna

Ekomatkaajat perui kaikkien asiakkaittensa maalis- ja huhtikuun matkat 13.3.2020 Ulkoministeriön ohjeistuksen perusteella. Tällä hetkellä asiakkaitamme ei ole maailmalla. Vaikka maailmalla yleisesti on uutisoitu positiivisista vaikutuksista eläimiin ja luontoon, on tilanne meidän kohteissamme erilainen. Näissä tarvitaan vapaaehtoisia auttamaan uhanalaisia eläimiä!

Etelä-Afrikan projekti sulki ovensa vapaaehtoisilta 24.3.2020 aluksi vähintäänkin kuukauden ajaksi. Ekomatkaajien kautta kohteeseen oli lähdössä 24.3. kolme asiakasta. Olin surullinen kaikkien matkan varanneiden asiakkaiden takia, koska he eivät päässeet lähtemään matkalle. Toisaalta päällimmäinen tunne oli helpotus, sillä tulevasta ei kukaan tiennyt. Onneksi he kaikki halusivat siirtää matkansa syksylle ja ovat yhä lähdössä kohteeseen heti kun se on mahdollista. Uhanalaisten eläinten suojeleminen muutaman viikon matkan aikana on monen haave. Näin saa yhdistettyä tärkeän ja merkityksellisen työn sekä matkailun huuman. Nyt kansallispuistossa ei ole vapaaehtoisia, joka tarkoittaa monen työtehtävän jäävän tekemättä. Tämä tilanne on kriittinen myös uhanalaisten eläinten takia, sillä mitä vähemmän puistossa on vapaaehtoistyöntekijöitä, sitä enemmän alueesta jää monitoroimatta.

Costa Rican projekti ilmoitti 13.3., että he ovat toistaiseksi sulkeneet ovensa ainakin 1.5. saakka. 17.3. sain tietää, että vakituinen kilpikonnatiimi jatkaa töitään nyt hartiavoimin. Uhanalaisista eläimistä pidetään huolta joka tapauksessa. Kilpikonnien kannalta tilanne on muuttunut jo nyt. Kun aiemmin kymmenet vapaaehtoiset keräsivät munia rantahiekalta useampi muna pääsi turvaan keinohautomoon. Nyt tässä kohteessa yhä useammat munat jäävät rannalle, jolloin ne tuhoutuvat nousuveden takia, eläinten syödessä ne tai ihmisten takia. Paikalliset syövät yhä tuoreita munia ja myyvät niitä ravintoloille. Muuttuneen tilanteen takia myös Ekomatkaajien kautta tehty varaus pysyy alustavien varausten joukossa. Onneksi maailmalta on uutisoitu myös paljon hyviä uutisia eläinten oloista.

Tällä hetkellä voi haaveilla tulevasta matkasta. Uhanalaiset eläimet tarvitsevat apuamme myös ensi vuonna. Suosittelen katsomaan vielä Ekomatkaajien uusimman Youtube videon.

Miltä sinusta tuntuisi?

Jaa kirjoitus:

2 ajatusta aiheesta “Uhanalaiset eläimet tarvitsevat apuamme – myös ensi vuonna”

  1. Oletteko voineet matkoja järjestää tänä vuonna? Yritin lukea uhanalaisista eläimistä ja sattumalta myös tämän kirjoituksen löysin. En ole tiennyt Suomen Ekomatkaajien matkoista ja työstä, mitä teette näillä matkoilla. Tämä vaikuttaa todella upealta. Tulevasta ei kukaan tiedä ja tämän takia luin uhanalaisista eläimistä mielenkiinnolla eri artikkeleita. Suomen uhanalaisista eläinlajeista en tiedä joten täytyy niistä lukea lisää. Ainakin yhdet sivut löysin, missä ilmeisesti yritys toteuttaa uhanalaisten eläimien selvityksiä. Suomessakin on siis tarvetta tällaiselle työlle ja lajien uhanalaisuus ei ole vain muun maailman ongelma. https://www.faunatica.fi/luontoselvitykset

  2. Maria Ojajärvi

    Moikka, kiitos viestistäsi. Valitettavasti tänä vuonna kukaan ei ole voinut matkustaa vapaaehtoistyöhön ulkomaille. Kohteistamme Phuket avasi ovensa vapaaehtoisille, mutta toistaiseksi moni on odottavalla päällä. Auttaisimme mielellämme kotimaassakin uhanalaisia eläimiä. Olen itse asiassa yrittänyt useamman vuoden ajan kartoittaa Suomesta paikkoja, joihin pääsisi vapaaehtoistyöhön. Kaikissa paikoissa on todettu, että heillä ei riitä resurssit. Valitettavasti. Auttajia olisi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia