Blogi

Uhanalaiset eläimet maailmalla

Eläintensuojelu vapaaehtoistyön avulla on ollut meille sydämenasia jo vuodesta 2008 lähtien. Vapaaehtoistyö ei nykyään ole synonyymi siivoamiselle ja muille hanttihommille, vaan vapaaehtoisena pääset näkemään suojelutyötä lähempää ja konkreettisemmin ammattilaisten opastuksella.

Innokkaita vapaaehtoisia tarvitaan, sillä jokaisella suojelualueella ja jokaisella pelastamallamme lajilla on väliä. Maailmassa on vielä paljon suojeltavaa, mutta jos ihminen ei auta, kaikki on menetetty.

Kauttamme pääset auttamaan monia uhanalaisia eläimiä. Alla kerromme lyhyesti merikilpikonnista ja norsuista.

Maailmanlaajuisesti vain alle yksi tuhannesta jo syntyneestä merikilpikonnan poikasesta selviää aikuiseksi, joten lajin säilymisen kannalta varsinkin pesien turvaaminen on tärkeää. Tarvitaan nimittäin useampi pesä, jotta saadaan se yksi tuhannesta. Tämän vuoksi vapaaehtoistyöntekijät esimerkiksi valvovat rantoja ja siirtävät munia keinohautomoon suojaan. Kilpikonnan sukupuoli määräytyy hiekan lämpötilan mukaan. Mitä lämpimämpää hiekka munan ympärillä on, sitä todennäköisemmin syntyy naaraita. Monissa kohteissa on rakennettu tämän takia keinotekoisia katoksia. Tutkimuksissa on havaittu, että yli 29,1 asteen lämpötila tuottaa pääasiassa naaraita. Poikasia ei synny lainkaan, mikäli hiekan lämpötila ylittää 34 astetta.

Tiedon jakaminen on tehokas keino vaikuttaa vallitseviin asenteisiin ja edistää muutosta. Tiedon jakamisen lisäksi merikilpikonnia haittaavan toiminnan minimointi ja ympäristönsuojelu edistää lajin säilymistä. Merikilpikonnat ovat selvinneet maapallolla miljoonien vuosien ajan, joten yhdessä autamme niitä elämään vielä useita vuosia lisää.

Norsujen suojelu on hankalaa ja korruptio rehottaa. Eräiden arvioiden mukaan muutaman vuoden kuluttua on myöhäistä pohtia, miten norsuja voidaan suojella. Ne saattavat olla siinä vaiheessa jo kuolleet sukupuuttoon. Norsuja pyritään suojelemaan yhä tehokkaammin, mutta vaarana on, että norsut kuolevat sukupuuttoon meidän elinaikanamme.

Uhanalaisten eläinten suojelu

Ekomatkaajien kautta pääset suojelemaan uhanalaisia eläimiä eri puolilla maailmaa. Vapaaehtoistyö sopii kaikenikäisille eikä matkoille ole yläikärajaa. Alaikäraja matkoillamme on yleensä 16 vuotta. Yksi kohteistamme sopii ihan pienille lapsille, joskin osa töistä vaatii paljon kävelyä.

Vapaaehtoistyöhön voi lähteä lyhyeksi ajaksi ympäri vuoden. Minimi perilläoloaika on 1 viikko (Thaimaa ja Costa Rica). Tästäkin joustetaan – moni on matkalla esimerkiksi maanantaista sunnuntaihin. Yleisesti moni matkalla käynyt sanoo, että viikko oli harmittavan lyhyt aika vapaaehtoistyössä. Tämän takia suosittelemme lämpimästi varaamaan saman tien kaksi viikkoa vapaaehtoistyötä.

Usein meiltä kysytään mitä eläinten suojelutyö pitää sisällään. Vapaaehtoistyöntekijänä esimerkiksi Etelä-Afrikan Tzaneenin kohteessamme pääset auttamaan villieläimiä ja uhanalaisia eläimiä villieläinten suojelukeskuksessa. Keskukseen tuodaan vahingoittuneita eläimiä hoidettavaksi, jonka jälkeen ne vapautetaan takaisin luontoon. Yhtään eläintä ei pidetä häkissä enempää kuin on pakko. Saatat päästä auttamaan monenlaisia eläimiä, kuten mangusteja, piikkisikoja, pahkasikoja ja seeproja. Vapaaehtoiset pääsevät auttamaan eläinten häkkien siivoamisessa ja häkkien valmistelussa uusille eläimille, eläinten ruokien valmistuksessa sekä eläinten ruokinnassa ja muussa hoidossa. Matkan aikana saatat päästä myös vapauttamaan eläimiä takaisin luontoon. Tässä kohteessa illalliset ruoat valmistaa kokki. Työ kuumuudessa on aika rankkaa, mutta kohteessa pääsee todella lähelle eläimiä. Todellinen eläintenystävän paikka!

Lisätietoa löydät kohdasta usein kysytyt kysymykset.

Lue lisää vapaaehtoistyöstä ulkomailla blogeistamme.

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia