Blogi

Kokemuksia vapaaehtoistyöstä

Oletko haaveillut vapaaehtoistyöstä Afrikassa, mutta et ole vielä uskaltanut lähteä matkalle? Ymmärrän sinua täysin! Vaikka olen matkustanut todella paljon yksin haaveilin pitkään vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Matka jäi aina toteuttamatta, koska en uskaltanut lähteä matkalle yksin. Kaverillani ei ollut koskaan lomaa samaan aikaan kanssani. Tähän asiaan tuli iso muutos vuonna 2017.

Vuonna 2017 lähdin yksin vapaaehtoistöihin Etelä-Afrikkaan Marakelen kansallispuistoon. Tämä matka ei jäänyt todellakaan viimeiseksi, koska ihastuin täysin kohteeseen ja tämän kansallisjärjestön arvoihin. Sain uusia ystäviä ja minulla oli olo, että en ole yksin. Päätin, että tänne minä joskus vielä palaan.

Vuosien 2017 -2023 olen tehnyt vapaaehtoistyötä Italiassa Linosan saarella, Espanjassa Teneriffalla, Costa Ricassa Puntarenaksessa ja Osa Peninsulassa (kuvassa), Kreikassa Kalamoksen saarella, Thaimaassa Phuketissa ja Phra Thongin saarella ja Kreikan Kefaloniassa. Huhtikuussa palasin kuukauden Etelä-Afrikan matkalta, jonka aikana vietin ensimmäiset kaksi viikkoa saman kansalaisjärjestön kanssa Abelanassa, joka aikanaan toimi Marakelessa. Loppuajan olin vapaaehtoisena Tzaneenissa villieläinten suojelukeskuksessa.

Miksi vapaaehtoistyö kannattaa?

Moni on kysynyt mikä saa minut lähtemään yhä uudelleen ja uudelleen vapaaehtoistyöhön. Vastaus on aika selkeä. Rakastan matkustamista enkä vierasta sitä, että matkustan yksin. Kaipaan kuitenkin juttuseuraa ja on ihana keskustella itselle tärkeistä asioista samanhenkisessä seurassa. En vierasta sitä ajatusta, että matkasta pitää maksaa, koska koen tekeväni tärkeää työtä joka ikinen hetki. Itselleni tärkeää on luonnossa liikkuminen, uuden oppiminen, paikallisten kanssa toimiminen ja eläinten- sekä luonnonsuojelu. Kaikkia näitä sisältyy jokaiseen matkaan. Vapaaehtoistyö kannattaa, sillä opit yhtä lailla itsestäsi ja kasvat ihmisenä sekä annat oppejasi kohteessa eteenpäin. Pelkästään paikallisten voimin töitä ei saataisi tehtyä. Tällä hetkellä haaveilen jo seuraavasta matkasta.

-Maria

Lue lisää uudesta Tzaneenin kohteestamme ja tutustu meille tärkeisiin arvoihin.

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia