Blogi

Milloin kannattaa matkustaa Thaimaahan?

Suosituin matkustusaika Thaimaahan on marras-helmikuussa. Keskilämpötilat vaihtelevat 25-30 asteen tuntumassa. Vaikka ajankohta osuukin turistisesonkiin voi Phra Thongin kohteessamme välttää turistirihkaman myyjät eikä moneen turistiin matkan aikana edes törmää.

Thaimaan matkan ajankohta

Phra Thong on Thaimaan neljänneksi suurin saari, joka sijaitsee Khao Lakista pohjoiseen. Se on yksi Thaimaan kätketyistä salaisuuksista. Phra Thongin saari sijaitsee Andamanin meren puolella, Kura Burin alueella Phang Ngan privinssissa noin 200 km Phuketista pohjoiseen. Saarella on kolme hyvin erilaista kylää ja yhteensä saarella asuu vain noin 300 asukasta. Phra Thongilla on monenlaisia elinympäristöjä: metsää, saaren keskiosan savannia, mangrove-kanaaleja ja pieniä koralliriuttoja. Saaren sisäosista löytyy vanhoihin tinanlouhintaluoliin muodostuneita lampia. Korkeimmat kohdat ovat 12 metriä korkeat kukkulat saaren pohjoisosassa, saaren itäosa on mangrove-metsää ja saaren länsiosa on 15 kilometriä pitkä lähes autio ranta. Lähin sademetsä sijaitsee viereisellä, Koh Ra -saarella.

Phra Thongilla on trooppinen ilmasto ja vettä sataa satunnaisesti ympäri vuoden. Vuosi jakautuu sadekauteen (huhtikuusta marraskuuhun) ja kuivaan kauteen (joulukuusta maaliskuuhun). Päivisin lämpötila vaihtelee 29 – 34 asteen välillä ja yön alin on 26 astetta. Merivesi on 32 asteista ja bungalowien vieressä jopa 40 asteista. Saarella on kolme kylää: Thapa Yoi, Thung Dap ja Pad Chok (Leijonakylä). Saaren luonto on pääosin edelleen hyvin koskematonta ja lajirikasta. Kohteessa on hyvin alkeelliset olosuhteet. Kauppojen ja ravintoloiden valikoima on niukka. Paikan kauneus hiljentää ja rauhoittaa mielen.

Kohteeseen pääset vapaaehtoistyöhön jälleen ensi vuonna ajalla 13.1. – 31.3.2024. Minimi perilläoloaika on viikko. Kohde sopii kaiken ikäisille! Tutustu tähän ihastuttavaan kohteeseemme!

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia