Blogi

Uudistava matkailu tekee hyvää

Vastuullinen matkailu on jo hieman vanhentunut käsite, sillä nyt puhutaan uudistavasta matkailusta. Uudistavan matkailun käsite on saanut yhä enemmän huomiota uutena tapana matkustaa.

Ajatus matkailun uudistamisesta ei ole uusi. Silti termi on monelle vielä vieras.

Ekomatkaajat järjestävät vapaaehtoismatkoja, joissa vapaaehtoiset pääsevät auttamaan uhanalaisia eläimiä ja suojelemaan luontoa mm. auttavat puhdistamaan rantoja. Näillä matkoilla vapaaehtoiset oppivat paljon eläinten ja luonnon erilaisista uhista ja oppivat miten ihmiset voivat omilla teoillaan auttaa. Ilman vapaaehtoisia rahaa ja työpanosta ei menisi uhanalaisten eläinten- ja luonnonsuojeluun kansalaisjärjestöille, joten jokaisen vapaaehtoisen työpanos on erittäin tärkeää ja juuri siksi ihmisiä rohkaistaan lähtemään uudistavan matkailun kohteisiin.

Mitä on uudistava matkailu?

Uudistava matkailu on kestävä tapa matkustaa ja löytää uusia paikkoja. Sen päätavoitteena on, että vierailijat vaikuttavat positiivisesti lomakohteeseensa ja jättävät sen parempaan kuntoon kuin missä kunnossa löysivät sen. Kun vastuullisessa matkailussa ei vahingoiteta ympäristöä on uudistavan matkailun tavoitteena on aktiivisesti elvyttää sitä.

Uudistava matkailu on seuraava askel kestävässä matkailussa

Saatat ihmetellä, miten uudistava matkailu eroaa vastuullisesta tai kestävästä matkailusta. Pitkään puhuttiin kestävästä matkailusta ja vastuullisesta matkailusta. Kestävän matkailun mukaisesti jokin jätetään ennalleen niin, ettei aiheuteta ylimääräitä vahinkoa kohteessa. Tämä on helposti tehty eikä vaadi pahemmin mitään vaivannäköä. Uudistuvan matkailun vaikutukset ovat siinä, että tehdään töitä kohteen olojen parantamiseksi. Uudistava matkailu säilyttää paikallisen kulttuurin ja luonnon monimuotoisuuden samalla, kun se tarjoaa vieraille ikimuistoisia aitoja elämää muuttavia kokemuksia ja mahdollistaa kohteiden kehittymisen.

Ekomatkaajille vapaaehtoisten laatu on ollut aina tärkeämpää kuin vapaaehtoisten määrä. Meidän mielestä eläinten- ja luonnonsuojelu on paras syy matkustamiseen. Kohteessa tehdään hyvin paljon töitä sen suojelemiseksi. Vapaaehtoisten auttavat eläimiä, luontoa, paikallisia sekä voittoa tavoittelemattomia kansalaisjärjestöjä. Meille uudistava matkailu ei ole uusi käsite, vaan se on aina ollut matkan ydinasia.

-Viivi

HUOM! Useimmat meritähtilajit pärjäävät poissa vedestä vain 30 sekuntia ja 5 minuuttia on useimmille lajeille kerta kaikkiaan liian pitkä aika ja ne kuolevat. Pitämällä haurasta meritähteä kädessäsi saatat vahingossa aiheuttaa sille haittaa. Kuva on otettu hetkellä, jolloin Thaimaassa työskentelevä meribiologi Barry esitteli meritähteä vapaaehtoisille opetusmielessä. Tämä oli erittäin lyhyt hetki, jonka aikana ehdin napata tämän kuvan.

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia