Blogi

Talven Thaimaan matkat

Thaimaa on yksi suosituimmista suomalaisten talvimatkakohteista, eikä syyttä. Thaimaa on upea matkakohde, joka tunnetaan kauniista luonnosta, trooppisesta ilmastosta ja vieraanvaraisista ihmisistä. Mikäli Thaimaa kiinnostaa myös sinua, mutta haluat vastullisemman ja ympäristöystävällisemmän matkan ja aidomman kokemuksen thaimaalaisesta kulttuurista sekä olet kiinnostunut luonnon- ja eläintensuojelusta, on Ekomatkaajat sinulle paras vaihtoehto.

Ekomatkaajien talven Thaimaan matkat

Ekomatkaajien kautta pääset Thaimaan Phra Thongin saarelle tammikuun alusta maaliskuun loppuun saakka. Kohteeseen pääsee Suomesta ainoastaan Ekomatkaajien kautta. Samalla kun teet tärkeää työtä merikilpikonnien suojelun ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen parissa, pääset nauttimaan Thaimaan lämmöstä, aidosta luonnosta, paikallisesta kulrtuurista sekä upeista hiekkarannoista.

Phra Thong sijaitsee Thaimaan 4. suurimmalla saarella, joka on useimmille ihmisille vielä tuntematon. Phra Thong on pääosin koskematonta ja lajirikasta aluetta, jonka monimuotoista luontoa halutaan suojella. Thaimaassa on päivisin 29-34 astetta lämmintä ja merivesi on 32 asteista. Lämpöä ei siis Thaimaan matkasta puutu, mikä tekee siitä täydellisen talven matkakohteen lämpöä kaipaavalle matkailijalle. Thaimaan matkallasi pääset myös kokemaan aidon thaimaalaisen elämäntavan, jota et tavallisella lomamatkalla muuten kokisi. Saat ainutlaatuisia kokemuksia vapaaehtoisten ihmisten parissa ja pääset kokemaan paikallisten vieraanvaraisuuden.

Phra Thongin alueella esiintyy kolmea merikilpikonnalajia; liemikilpikonnia, merinahkakilpikonnia sekä etelänbastardikilpikonnia. Näistä lajeista liemikilpikonnaa tavataan eniten. Vapaaehtoisten tehtävänä on aamuiset kävelyt autioilla hiekkarannoilla merikilpikonnien pesiä etsien, merikilpikonnien ruokailujen seurantajaksot, lämpötilojen ja säätietojen kerääminen sekä roskien kerääminen. Työvuorot kestävät keskimäärin 3 tunnista 6 tuntiin ja vuorojen sisältö sekä ajankohta vaihtelee vapaaehtoistyöntekijöiden määrästä, vuodenajasta sekä munivista kilpikonnista.

Thaimaan matka Ekomatkaajien kautta sisältää vapaaehtoistyön, majoituksen bungalowissa, paikallisen kokin valmistaman aamiaisen, lounaan ja illallisen, siivouksen, vapaaehtoiskoordinaattorin avun kohteessa sekä merikilpikonnista kertovia tietopaketteja sähköpostitse ennen matkaa. Kohde sopii niin pariskunnille, yksin matkustaville kuin lapsiperheillekin. Lapset saavat kauttamme puuhakirjan sähköpostitse ennen matkaa.

Lue lisää kohteesta ja tutustu Pienen matkaoppaan artikkeliin saaresta!

-Nella

Jaa kirjoitus:

7 ajatusta aiheesta “Talven Thaimaan matkat”

 1. Mari / Kodinvaihtaja

  Aika huippu juttu olisi lapsiperheille. Oma kuopus 16v mopopoika, joten ei enää itselle nyt..?

 2. Tuo kuulostaa kyllä kaikin puolin hienolta. Ja hienoa myös, että noinkin suuri Thaimaan saari on säästynyt ainakin massaturismilta. Meidän edellisestä Thaimaan matkasta alkaa olla jo niin paljon aikaa, että sinne pitäisi kyllä päästä taas uudelleen.

 3. Tosi kivasti huomioitu eri kohderyhmät 🙂 Meillä on jossain vaiheessa tulossa eteen veljen kanssa Kaakkois-Aasian reppureissu, joten saapa nähdä päädytäänkö Thaimaan osiossa tutustumaan myös tämäntyyppiseen tarjontaan.

 4. Ah, olin jo kirjoittamassa, että voi tällainen irtiotto olisi ihana ja lähtisin varmasti johonkin tällaiseen jos ei olisi perhettä…ha ha. Ihan mahtavaa, että tähän voi osallistua myös lasten kanssa. Se on varmasti ihan mahtava kokemus ja opettaa lapsille tosi paljon. Aikuisille myös. Varsinkin kun itse aina paasaan reissuilla eläinten ja luonnon kunnioittamisesta, niin tässä pääsisi konkreettisesti näkemään ja kokemaan mitä voi tehdä auttamisen hyväksi.

  1. Ekomatkaajat

   Samaa mieltä! Oma poikani pääsi nyt ensimmäiselle vapaaehtoistyömatkalleen 9-vuotiaana. Kysyi matkan loppupuolella, voisiko päästä uudelleen ensi vuonna.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia