Blogi

3 tapaa kuinka voit osallistua maailman turismipäivään

Maailman turismipäivä/matkailupäivä on Maailman matkailujärjestö UNWTO:n (World Tourism Organisation) perustama päivä, jota vietetään vuosittain 27. syyskuuta ympäri maailmaa. Merkkipäivän tarkoituksena on edistää vuosituhattavoitteita matkailusta syntyvillä vaikutuksilla sekä lisätä tietoisuutta matkailun ja turismin kulttuurisesta, poliittisesta, sosiaalisesta ja taloudellisesta arvosta.

Tänä vuonna turismipäivän aiheena on rethinking tourism eli turismin uudelleen arvioiminen. Keskiössä on matkailusektorin kasvun läpi käyminen sekä turismin arviointi ja kehittäminen COVID- 19 pandemian jälkeen. Turismipäivän tapahtuma järjestetään tänä vuonna Balilla, Indonesiassa. Tapahtumaa johtavat Balin matkailusektorin edustajat ja sen lisäksi mukana ovat myös UNWTO:n edustajat.

UNWTO kutsuu jokaista henkilöä matkailualan työntekijöistä turisteihin sekä pienyrityksiä, isoja yhtiöitä ja valtioita pohtimaan ja harkitsemaan mitä me teemme ja kuinka. UNWTO:n mukaan matkailualan täytyy olla valmistautunut tulevaisuuden haasteisiin eikä se voi palata takaisin sen aikaisempiin toimintatapoihin, vaan sen täytyy ottaa opiksi pandemiasta ja sen aiheuttamasta tauosta kansainvälisessä matkailussa.

Tämä tarkoittaa että matkailualan on laitettava ihmisten ja ympäristön hyvinvointi ensimmäiseksi sekä suunnattava kohti kestävämpää, kattavampaa ja joustavampaa sektoria.

Kolme tapaa miten voit osallistua turismipäivään

  1. Juhli turismipäivää sosiaalisessa mediassa jakamalla aiheesta tietoa, kuvia sekä omia ajatuksiasi, jotka heräävät aiheesta. Käytä hashtagia #rethinktourism
  2. Osallistu turismipäivän juhlaan Balilla (jos sattumalta olet siellä). Päivän ohjelma löytyy osoitteesta unwto.org TAI perusta oma turismipäivän tapahtuma haluamallasi joukolla ja rekisteröi se UNWTO:n verkkosivuilla.
  3. Jaa tarinasi sekä kuvia omista kokemuksistasi ja matkoistasi UNWTO:lle turisminpäivän esittelyyn UNWTO:n verkkosivuilla.

Lue lisää Ekomatkaajien sitoumuksista.

Lue Ekomatkaajien viime vuoden blogi turismipäivästä.

-Nella

Jaa kirjoitus:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ekomatkaajat

Muita postauksia

Sitoumus2050

Ekomatkaajat sitoutuu omalla toiminnallaan vapaaehtoistyöntekijöiden avulla suojelemaan merikilpikonnia ja varmistamaan niiden säilyminen maapallolla myös seuraavien

Lue lisää »