Mikä on ikäraja vapaaehtoistöihin lähtemiselle?Yleisesti vapaaehtoistyöhön voi lähteä täysi-ikäisenä, mutta suurin osa kohteista sopii myös 16 vuotta täyttäneille.Costa Rica, Osan niemimaa: Alle 18-vuotiaat voivat osallistua Costa Rican projektiin, mutta vain huoltajan tai muun yli 21-vuotiaan seurassa. Lasten minimi-ikä projektiin osallistumiselle on 12 vuotta.Espanja, Teneriffa: Teneriffa on täydellinen valinta nuorelle, jopa yksin matkustavalle 16-vuotiaalle.Etelä-Afrikka, Marakele: Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa sopii kaikille yli 18-vuotiaille erilaisesta ja opettavaisesta safarimatkasta kiinnostuneille. Mukaan otetaan yli 16-vuotiaita aikuisen seurassa.Kreikka, Kalamos: Kreikan kohde sopii kaikille yli 18-vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita meren- ja luonnonsuojelusta.Thaimaa, Phra Thong: Phra Thongille voi lähteä myös lasten kanssa. 10-vuotias lapsi pystyy osallistumaan hyvin mukaan. Tapauskohtaisesti Phra Thongille saatetaan ottaa mukaan myös nuorempi lapsi.Thaimaa Phuket: Vapaaehtoistyö norsujen suojelukeskuksessa sopii 18 – 80-vuotiaille eläintensuojelusta kiinnostuneille. 16- ja 17-vuotiaat voivat osallistua mukaan vapaaehtoistyöhön 18-vuotiaan seurassa.Mitä vaatimuksia vapaaehtoistyöhön lähtevälle on?Tärkeintä on innostus ja kiinnostus eläinten- ja luonnonsuojelua kohtaan. Työtehtävät opetetaan paikan päällä. Osassa kohteista työtehtävissä kävellään paljon, joten hyvästä peruskunnosta on hyötyä. Tässä kohdekohtaiset vaatimukset:Costa Rica, Osan niemimaa: Costa Ricassa hyvä kunto on pääosassa.Espanja, Teneriffa: Teneriffalla englannin osaaminen ja tietokonetaidot ovat oleellisia.Etelä-Afrikka, Marakele: Etelä-Afrikassa englannin osaaminen oleellista, tietokonetaidoista hyötyä.Kreikka, Kalamos: Englannin hyvä kielitaito, kunto sekä tietokonetaidot ovat todella oleellinen osa työtä.Thaimaa, Phra Thong: Paljon kävelyä, joten hyvä peruskunto on eduksi.Thaimaa, Phuket: Työtä tehdään kovassa helteessä, mikä kannattaa ottaa huomioon.Mitä eläimiä pääsen auttamaan ja/tai näkemään vapaaehtoistyössä?
- Costa Rica, Osan niemimaa: merikilpikonnia.
- Espanja, Teneriffa: delfiinejä & valaita.
- Etelä-Afrikka, Marakele: norsuja, leijonia, sarvikuonoja, leopardeja, gepardeja, hyeenoja, kapinkorppikotkia.
- Kreikka, Kalamos: munkkihylkeitä* (*Munkkihylkeitä ei näe itse koskaan, riistakameran kautta saa nähdä vanhaa dataa.)
- Thaimaa, Phra Thong: merikilpikonnia. (Kohteessa ei näe rannalla munivia merikilpikonnia, mutta kukkulan päällä istuessa saattaa nähdä merikilpikonnia.)
- Thaimaa, Phuket: norsuja.
2 ajatusta aiheesta “Vapaaehtoistyö – Usein kysytyt kysymykset”
On kyllä monenlaisia työtehtäviä ja monenlaisia eläimiä on mahdollista päästä auttamaan.
Miksi muuten Costa Ricassa vapaaehtoisten poikasten selviytymisen kannalta on noin olennainen? Onko tuo 9/10 (tai 3/10) laskettu siis siitä hetkestä, kun poikaset pääsevät mereen?
Hei Mikko, Vapaaehtoistyöntekijöiden ansiosta Costa Ricassa jopa 9/10 merikilpikonnan munasta kuoriutuu ja selviytyy poikaseksi. Eli tämä on laskettu siitä hetkestä, kun poikaset ovat syntyneet ja pääsevät turvallisesti mereen. Munien siirtäminen pois hiekkarannalta hautomoon takaa paremmat mahdollisuudet sille, että munat kehittyvät ja niistä kuoriutuu poikasia. Tämän jälkeenkin vapaaehtoiset auttavat poikasia pääsemään turvallisesti mereen. Ilman vapaaehtoistyöntekijöiden apua vain 3/10 merikilpikonnan munasta kuoriutuu ja selviytyy poikaseksi, koska merikilpikonnan munia uhkaavat mm. nousu- ja laskuvesi, munia syövät eläimet ja tuoreita munia syövät paikalliset ihmiset. Eniten siis auttaa se, että munat ylipäätänsä saadaan kerätyksi talteen.