Blogi

Miten voin vaikuttaa eläinten hyvinvointiin?

Kuluttaja tekee pieniä päätöksiä joka päivä

Oletko miettinyt, että pienillä teoilla ja päätöksillä on joskus hyvin iso merkitys? Esimerkiksi kaupassa teet valtavan määrän ostopäätöksiä, joilla on suuri merkitys eläinten hyvinvointiin.

Kanojen hyvinvoinnin kannalta pieni luomukanala on paras vaihtoehto. Kanat pääsevät ulkoilemaan kesäisin ja kanalassa on ikkuna. Tiesitkö, että häkkikanalat on kielletty jo vuonna 2012, mutta yhä 58 % Suomessa tuotetuista kananmunista on peräisin häkkikanaloista. Osta luomumunia.

Ennusteiden mukaan lihankulutus henkeä kohti jatkaa kasvuaan tulevaisuudessa. Vuoden turhake vuonna 2021 olikin ansaitusti liika lihankulutus. Tällä viikolla voisit ottaa ostoskärryyn esimerkiksi kaalia, omenoita ja porkkanoita. Suomalaisia tuotteita on paljon hyllyissä eikä hintaerokaan välttämättä ole iso. Muista valita sesongin mukaan.

Eläinten hyvinvointiin voit vaikuttaa pienillä teoilla. Tarvitsetko esimerkiksi välttämättä tällä viikolla maitoa ja munia? Kaupoissa on nykyään paljon herkullisia vegaanisia tuotteita. Itse esimerkiksi teen letut aina kauramaidosta enkä käytä munia – lopputulos on silti ihan yhtä hyvä. Kokeilisitko tällä viikolla puuron tekemistä kauramaidosta?

Pienet teot auttavat eläimiä

Eläinten hyvinvoinnista on puhuttu pitkään, eikä ole syytä lopettaa. Pienillä teoilla voimme auttaa eläimiä, jotka eivät apua meiltä osaa pyytää. Voisitko esimerkiksi lähteä vapaaehtoiseksi Saparomäkeen ja auttaa söpöä Paavo possua? Olisiko sinulla hetki aikaa kerätä roskia luonnosta?

Olemme kirjoittaneet vuosien varrella useita blogeja eläinten hyvinvointiin liittyen. Koska kauttamme matkustaa asiakkaita myös ulkomailta Suomeen koemme tärkeäksi kirjoittaa blogeja asiasta myös englanniksi. Näissä blogeissa on kirjoitettu mm. porojen hyvinvoinnista.

Eläinten hyvinvointiin voit vaikuttaa myös vapaaehtoistyötä tekemällä. Ekomatkaajien kaikki kohteet on tarkastettu henkilökohtaisesti paikan päällä. Eläinten hyvinvointi on meille todella tärkeää ja haluamme lähettää vapaaehtoisia auttamaan eläimiä kohteisiin, joissa apuna ovat oman alansa osaajat, kuten eläintenlääkärit ja meribiologit. Kun matkustat vapaaehtoistyöhön kauttamme voimme sanoa oman kokemuksemme perusteella, että paikka on luotettava ja rahat käytetään eläinten hyvinvointiin.

Lue myös aiempi blogimme Kannattaako matkustaa vai jäädä vain kotiin.

Jaa kirjoitus:

1 ajatus aiheesta “Miten voin vaikuttaa eläinten hyvinvointiin?”

  1. Paluuviite: Vastuullista vai vastuutonta: Miksi täytyy lentää maailman toiselle puolelle eläimiä auttamaan? - Suomen Ekomatkaajat Oy

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ekomatkaajat

Muita postauksia